Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΕΝΑΝ ...ΨΥΧΙΑΤΡΟ! Η Μαδρίτη ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ στους άνδρες να κάθονται με τα πόδια ...ανοιχτά στα λεωφορεία!!!!!!!!!!!!!!


Η ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΟΔΟΥΣ.
ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ...ΑΥΤΟ!


(ΓΡΗΓΟΡΑ, ΕΝΑΝ ...ΓΙΑΤΡΟ!)
Η Μαδρίτη απαγόρευσε στους άνδρες, να ανοίγουν ...πολύ τα πόδια τους(!!!) όταν κάθονται στο σύστημα δημόσιων μεταφορών της, αφ΄ότου φεμινίστριες έπεισαν το αριστερό (...) συμβούλιο της πόλεως, ότι οι άνδρες που εισβάλλουν στο χώρο των άλλων με τα απλωμένα πόδια τους, ήταν ένα ....πρόβλημα (!) που έπρεπε (!) να αντιμετωπιστεί.

Σχετική εικόνα

Στην φεμινιστική ορολογία ονομάζεται ”manspreading”.

Η εταιρία μεταφορών 'EMT' της Μαδρίτης, παρουσίασε ένα νέο σύνολο αυτοκόλλητων ετικεττών, που θα τοποθετηθούν σε όλα τα λεωφορεία της πόλεως, συμπεριλαμβανομένης μιας ανδρικής φιγούρας, με τα γόνατα να απλώνονται ευρύτατα, συνοδευόμενο από το σύνθημα «Σεβάσου το χώρο των άλλων»!

Αποτέλεσμα εικόνας για shrink doctor

“Η αποστολή αυτής της νέας εικόνος είναι να θυμόμαστε την ανάγκη διατηρήσεως της πολιτικής συμπεριφοράς και το σεβασμό του χώρου του καθενός στο λεωφορείο”, δήλωσε η εταιρεία, η οποία λειτουργεί πάνω από 200 γραμμές λεωφορείων, μεταφέροντας περισσότερους από 400 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο.

“Αυτό το νέο πληροφοριακό σήμα, είναι παρόμοιο με εκείνο που υπάρχει ήδη σε άλλα συστήματα μεταφορών σε όλο τον κόσμο, για να σταματήσει ο κόσμος να υιοθετεί μια στάση που κάνει τους άλλους να αισθάνονται άβολα”.

Η αλλαγή έρχεται αφ΄ότου μια φεμινιστική ομάδα που ονομάζεται 'Mujeres en Lucha' ('Γυναίκες σε πόλεμο') ξεκίνησε μια εκστρατεία στα κοινωνικά δίκτυα, ενάντια στο «manspreading» και υπέβαλε μια αίτηση που υπογράφηκε από 10.000 ανθρώπους στο δημαρχείο της Μαδρίτης...


“Όπως ακριβώς οι γυναίκες διδασκόμαστε να καθόμαστε με τα πόδια μας κλειστά (σαν να κρατάμε κάτι ανάμεσα στα γόνατά μας), οι ”manspreaders” μεταδίδουν μια ιδέα εξουσίας και εδαφικότητος, σαν να τους ανήκει ο χώρος”, λέει η αίτηση.

Το συμβούλιο της Μαδρίτης, υπό την ηγεσία ενός συνασπισμού που υποστηρίχθηκε από το αριστερό κόμμα 'Podemos', δήλωσε ότι ο νέος κανόνας είχε συγκεκριμένα ως στόχο “τους άνδρες χρήστες των μεταφορών, που ανοίγουν τα πόδια τους και καταλαμβάνουν δύο θέσεις”!


Μπορεί να φαίνεται απίστευτο έως και παρανοϊκό, όμως το παρακάτω 'Tweet' είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από μια γυναίκα που ”ενοχλείται” από τον άνδρα που κάθεται απέναντί της.

Η επικεφαλής των περιφερειακών μεταφορών της Μαδρίτης Ángel Garrido του Συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να απαγορευθεί κάτι τέτοιο, καθώς «οι ισχύοντες κανόνες δηλώνουν ότι είναι ένα κάθισμα ανά επιβάτη».
Η Μαδρίτη δεν είναι η πρώτη πόλη που παρεμβαίνει στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Η Νέα Υόρκη ήταν η πρώτη εξέχουσα πόλη στην εκστρατεία εναντίον του ”manspreading” στις δημόσιες συγκοινωνίες το 2014, αν και το θέμα αναζωπυρώθηκε στην Ισπανία εφέτος, όταν το αριστερό κόμμα CUP ζήτησε να τερματιστεί αυτό που αποκαλούσε «επίδειξη machismo (αρρενωπότητος) και μικρο-επιθετικότητος!”

Παρά την ασημαντόντητά του – ή ίσως ακριβώς εξ αιτίας της – το ”manspreading” έχει γίνει ένα συμβολικό πολιτιστικό ντιμπέϊτ, ενδεικτικό πολύ ευρύτερων θεμάτων.

Σχετική εικόνα

Ο όρος “manspreading” εμφανίστηκε σε ένα εικονογραφημένο blog του Tumblr το 2013 και εκείνοι που αγωνίζονται εναντίον του, λένε ότι η εκστρατεία ενάντια σε αυτό επιδιώκει να αντιμετωπίσει παλαιά ζητήματα στερεοτύπων φύλου, δομών εξουσίας και του ρόλου των γυναικών σε δημόσιους χώρους.

Οι αντίπαλοί του έχουν επισημάνει τον ίδιο τον όρο, ως ...μίσανδρο και την καμπάνια ασήμαντη, και έχουν δώσει βιολογικές εξηγήσεις, για το γιατί οι άνδρες προτιμούν να κάθονται σε συγκεκριμένες στάσεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για shrink doctor

Έχουν επίσης προωθήσει την εξάπλωση του όρου ”bag spreading” που στοχεύει τις γυναίκες και σχετίζεται με μια κοινή συμπεριφορά, όταν οι επιβάτες βάζουν την τσάντα τους, ή τα ψώνια τους, στο παρακείμενο κάθισμα πιάνοντας επιπλέον χώρο.

[Πηγές:

(ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΧΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΩΔΕΣΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ;

ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΕΤΡΟ ...ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ, ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ !

ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 'ΑΔΕΛΦΑΚΙ' ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ 'ΤΣΙΡΙΖΑ' ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΤΟΥΣ 'ΠΟΝΤΕΜΟΣ', ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ;

Σχετική εικόνα

Ή ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ, "ΑΧΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΚΑΙ Η ...ΒΛΑΚΕΙΑ"!!!!!!!!!)

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

2 σχόλια:

  1. Οι Ρομπέν του Ιντερνετ του Σόρος. Οι διαδικτυακοί τρομοκράτες του συστήματος
    http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2017/06/blog-post_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γερμανικό δικαστήριο αναγνώρισε ως νόμιμη την ισλαμική παιδεραστία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!