Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Ε; ΠΩΣ; "ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΟΤΗΤΟΣ";;; Ε Λ Ε Ο Σ!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΠΟΥ ...ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ 1.000% ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ, 
ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ (ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗΣ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΚΑΙ) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ;

ΕΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ & ΕΠΙΘΕΣΗ
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΜΑΣ ΦΥΛΗΣ; ΠΟΣΟ ΠΙΑ ΜΙΣΟΣ & ΠΑΘΟΣ
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ; ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ "ΚΟΥΡΔΙΖΟΥΝ" ΑΠΟ ΤΑ
ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΑΝΙΑΣΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ;

Απ’ ότι φαίνεται τα πανεπιστήμια και τα σχολεία στις ΗΠΑ, μετατρέπονται από εκπαιδευτικά ιδρύματα σε πολιτιστικά κέντρα επαναστάσεως, καθώς ένα Κολλέγιο πρότεινε να εισάγει στις Πολιτικές Επιστήμες ένα μάθημα, με τίτλο «Κατάργηση της Λευκότητας» (Abolition of Whiteness)!!!

Σχετική εικόνα

Σχετική εικόνα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΥΣΤΥΧΕΣΤΑΤΑ, ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ,
ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΗΜΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ!...

Όπως αναφέρει το Campus Reform, το Κολλέγιο 'Hunter' στην πόλη της Νέας Υόρκης, αρχίζοντας από το εξάμηνο του 2017, θα απαιτήσει το μάθημα το οποίο θα διδάξει η καθηγήτρια Jennifer Gaboury που ειδικεύεται στις ”Γυναικείες και Σπουδές Φύλου” (Women and Gender Studies). Το μάθημα διατίθεται για το τμήμα της και το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και θα εκπληρώσει μία από τις τέσσερις τάξεις στα “4 υποπεδία της πολιτικής επιστήμης” στο πλαίσιο του γενικού “POLSC 204: Σύγχρονα Θέματα στην Πολιτική Θεωρία”.


Όπως σημειώνει το 'Campus Reform', ο επίσημος κατάλογος μαθημάτων του σχολείου δεν λέει πολλά για το τι πραγματικά συζητά το μάθημα. 
Ωστόσο, ένα φυλλάδιο που διαφημίζει μια προηγούμενη έκδοση του μαθήματος από το εξάμηνο του φθινοπώρου του 2016, λέει ότι είναι «μια επισκόπηση των μελετών λευκότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες», εστιάζοντας συγκεκριμένα «στις έννοιες της συνείδησης, α /ορατότητας, απογοήτευσης και δυσαρέσκειας».


«Θα εξετάσουμε πώς η λευκότητα – ή / και η λευκή υπεροχή και βία – είναι αλληλένδετες με τις αντιλήψεις για το φύλο, τη φυλή, τη σεξουαλικότητα, την τάξη, την ικανότητα του σώματος, την εθνικότητα και την ηλικία», λέει η περιγραφή του μαθήματος. 

Αποτέλεσμα εικόνας για hunter college

Προσθέτει ότι “μια αίτηση για αυτό το μάθημα είναι αρχειοθετημένη στη Σύγκλητο του Συλλόγου ώστε να εκπληρώσει τον Πλουραλισμό και την Πολυμορφία Μέρη Β, Γ ή Δ.”, που αναφέρεται σε υποχρεωτικές εργασίες μαθημάτων που επικεντρώνονται αντίστοιχα “στις ιστορικές συνθήκες, τις προοπτικές και / ή τις πνευματικές παραδόσεις” εθνοτικών μειονοτήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις γυναίκες, τα άτομα με μη παραδοσιακούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς, καθώς και στους Ευρωπαίους.

Σχετική εικόνα

Ενώ το μάθημα δεν έχει ακόμη προστεθεί επισήμως στον κατάλογο των τάξεων που ικανοποιούν την απαίτηση “Πλουραλισμός και Πολυμορφία”, το γεγονός και μόνο ότι έχει προταθεί και είναι υπό σοβαρή σκέψη, αποτελεί για πολλούς κάτι το εξωφρενικό.

Οι ”Γυναικείες Σπουδές και Σπουδές Φύλου” είναι καθαρά φεμινιστικής κατεύθυνσης και έχουν εισαχθεί εδώ και αρκετό καιρό στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και στην Ελλάδα... 
Πρωτοστατεί η ”Παιδαγωγική Σχολή” στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η κα Δήμητρα Κογκίδου, η οποία διδάσκει ότι το φύλο είναι ...κοινωνικά κατασκευασμένο, και ακολουθούν ιδρύματα, όπως το Πάντειοή και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου...

Δεν έχουμε φτάσει φυσικά ακόμη σε επίπεδο ώστε να εισάγονται τέτοιου είδους μαθήματα όπως η ”Κατάργηση της Λευκότητας”, υποθέτουμε όμως ότι εφ όσον βρίσκονται σε κοινό ιδεολογικό υπόβαθρο με τις κατευθυντήριες γραμμές να έρχονται κυρίως από τις ΗΠΑ και, πάνω απ’ όλα, εφ όσον συνεχιστεί η αμέριστη (...) χρηματοδότηση αυτών των τμημάτων, στο μέλλον μπορεί και να το κάνουν.

[Από το 'offtherecord' στο 'Facebook']

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!