Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

4.500 λαθρομετανάστες από την Γερμανία στην Σάμο: Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι του νησιού



Τα πρώτα σημάδια της συμφωνίας Μέρκελ-Τσίπρα για την απορρόφηση των «προσφύγων» από την Γερμανία στην Ελλάδα γίνονται ήδη ορατά, αφού καζάνι που «βράζει» είναι η κοινότητα Μυτιληνιών Σάμου -η μεγαλύτερη του νησιού- καθώς σχεδιάζεται η μετεγκατάσταση περίπου 4.500 λαθρομεταναστών από το Βαθύ και άλλες περιοχές, ώστε να αδειάσει το hot spot για τις νέες ελεύσεις από την Γερμανία! 

Σήμερα το απόγευμα οι 2.500 κάτοικοι της κοινότητας πραγματοποιούν λαϊκή συνέλευση για να εξεταστούν οι τρόποι διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου του αρμόδιου υπουργού Δημήτρη Βίτσα.

Κανείς στο ακριτικό νησί δεν πιστεύει τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι οι «πρόσφυγες» που θα επιστρέψουν στην Γερμανία δεν πρόκειται να πάνε στα νησιά. 

Η απόρρητη επιστολή του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προς το ΓΕΕΘΑ, ώστε να μεριμνήσει για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν για να παραχωρηθεί το ανενεργό Στρατόπεδο Ανθυπολοχαγού Γεωργίου Μοσχονά (στην είσοδο της κοινότητας Μυτιληνιών), δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας των προθέσεων του Βίτσα.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γεώργιος Ελευθέρογλου κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς στο όμορφο χωριό της Σάμου ο αριθμός των λαθρομεταναστών που θα εγκατασταθείς το στρατόπεδο θα είναι υπερδιπλάσιος από τους Έλληνες –με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επίσης, οι κάτοικοι φοβούνται για την εξάπλωση επιδημιών, επειδή ένα μεγάλο μέρος των λαθρομεταναστών που θα έλθει από το Βαθύ έχει προσβληθεί από φυματίωση.

Εντύπωση προκαλεί ότι είναι συγκεχυμένος ο ακριβής αριθμός των λαθρομεταναστών που διαμένουν στο hot spot στο Βαθύ. Η Ύπατη Αρμοστεία κάνει λόγο για 2.800 άτομα, το Υπουργείο για περίπου 3.600, ενώ δημοσιογραφικές πηγές τους ανεβάζουν στους 4.600!  

Το συγκεκριμένο Κέντρο Υποδοχής έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενήσει λιγότερους από 700, γεγονός που δεν αφήνει αμφιβολίες για τις συνθήκες υγιεινής, και όχι μόνο. Από τους «φιλοξενούμενους μετανάστες»  στην Σάμο το 33% είναι Σύριοι, το 22% Ιρακινοί, 9% από το Καμερούν, 9% από το Κονγκό και οι υπόλοιποι από άλλες χώρες της Αφρικής, Αφγανοί, Πακιστανοί και λοιποί λαθρομετανάστες, και διόλου πρόσφυγες.

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Οκτώβριο οι κάτοικοι της Σάμου είχαν και πάλι ξεσηκωθεί όταν ο τέως υπουργός Μεταναστεύσεως προτίθετο να δημιουργήσει φυλακή για τους «παραβατικούς μετανάστες», σε Στρατόπεδο στο Βαθύ, δίπλα στο υπάρχον hot spot. 

Ο κ. Ελευθέρογλου, εδώ και χρόνια, διατηρεί αλληλογραφία με το ΓΕΕΘΑ για να του παραχωρήσουν ένα από τα κτίρια του Στρατοπέδου Μοσχονά που έχει την υποδομή να γίνει Κέντρο Υγείας της περιοχής, με την υποχρέωση να φροντίζουν για την συντήρηση και τον ευτρεπισμό όλου του Στρατοπέδου. 

Διετύπωσε και δεύτερο αίτημα για κατασκευή νηπιαγωγείου, αφού η κοινότητα Μυτιληνιών δεν διαθέτει δικό της οικόπεδο κατάλληλο για αυτή την χρήση. Όμως, ουδέποτε έλαβε απάντηση. Χωρίς δεύτερη σκέψη το Στρατόπεδο διατίθεται για τους λαθρομετανάστες.

Δικαίως οι Σαμιώτες διαμαρτύρονται και φοβούνται για το τι μέλλει γενέσθαι. «Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ανθυπολοχαγού Μοσχονά και των άλλων Ελλήνων που έδωσαν την ζωή τους για την Πατρίδα», έλεγαν χθες στην Σαμιακή ραδιοφωνία.

Τα όσα παρουσιάσαμε παραπάνω αποτελούν άλλη μια ένδειξη, ότι η Ελλάδα προορίζεται να γίνει μια απέραντη αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών, με τελικό προορισμό και σκοπό την μετατροπή της Χώρας σε χώρο και του Ομοιογενούς Λαού της σε ετερογενή πληθυσμό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


[Πηγή] http://www.xryshaygh.com/
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!