Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Κατέρρευσε δια χειρός ΗΠΑ η «απώλεια» της Μακεδονίας από τον Πανσλαβισμό της Ρωσίας: Νομιμοποίησαν πλήρως τα σχέδια Τίτο-Στάλιν με απόλυτη στήριξη στα Σκόπια



Κατέρρευσε πλήρως και τυπικά δια χειρός Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μ.Πενς, ο μύθος του κινδύνου του Πανσλαβισμού δηλαδή η απώλεια της Μακεδονίας με ρωσικό δάκτυλο.

 

Οι εξελίξεις νομιμοποιούν το σενάριο Τίτο-Στάλιν.

 

Αυτοί τη φορά είναι οι Ατλαντιστές που το στηρίζουν προς όφελος τους φυσικά με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο. Η Μακεδονία χάνεται όχι από το Ξανθό Γένος αλλά από τον μεγαλύτερο σύμμαχο της χώρας, την Ουάσινγκτον δείχνοντας πως τα συμφέροντα δεν έχουν «πατρίδα».

 

Μάλιστα, οι χτεσινές επικοινωνίες του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ συνιστούν κόλαφο. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πένς άλλωστε στον λογαριασμό του στο Twitter αναφέρει ότι μίλησε με τον Μακεδόνα πρωθυπουργό Ζάεφ.

 

Με δυο tweets ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πένς περιχαρής αναφέρει ότι μίλησε με τον “Μακεδόνα” πρωθυπουργό Ζάεφ και τον Έλληνα πρωθυπουργό Τσίπρα χαρακτηρίζοντας την συμφωνία των Πρεσπών ιστορική για το ζήτημα της ονομασίας…

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, είχε χτες ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της οποίας ο αντιπρόεδρος τον συνεχάρη για τη συμφωνία με τα Σκόπια.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία που έχει η συμφωνία αυτή για τη σταθερότητα και την συνανάπτυξη στα Βαλκάνια.

 

«Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς συγχαίρει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την ιστορική συμφωνία με τα Σκόπια για την επίλυση του μακροχρόνιου προβλήματος του ονοματολογικού» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου της αντιπροεδρίας στον Λευκό Οίκο.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Πενς εξέφρασε τη στήριξη των ΗΠΑ στα προσεχή βήματα που αφορούν την επιτυχημένη εφαρμογή και υλοποίηση της συμφωνίας, ενώ παράλληλα συζήτησε και το θέμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην οποία οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα.

 

«(Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς) προσέφερε την υποστήριξη των ΗΠΑ για τη συμφωνία και τη βιώσιμη και επιτυχημένη εφαρμογή της, και επαίνεσε την ηγεσία και το θάρρος του πρωθυπουργού Τσίπρα στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας, η οποία θα ενισχύσει την ευημερία και τη σταθερότητα της περιοχής. Ο αντιπρόεδρος Πενς συζήτησε επίσης την επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα».

 

Στη συνέχεια, ο κ. Πενς πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, όπου επαναβεβαίωσε τη στήριξη των ΗΠΑ στην ευρωατλαντική πορεία των Σκοπίων.

 

«(Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς) εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για μια πορεία προς την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο του 2019 και επιβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ για τη συμμετοχή της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου της αντιπροεδρίας.

 

Η απόφαση για τα τηλεφωνήματα είναι «πολιτική πράξη» τονίστηκε στην ιστοσελίδα Hellasjournal.com και έχει στόχο να δείξει την πλήρη αμερικανική υποστήριξη των δύο ηγετών στο εσωτερικό των χωρών τους, καθώς στην Ουάσιγκτον θεωρούν ότι αντιμετωπίζουν «εθνικιστική πολεμική».

 

Πόσο πιο καθαρά να το πουν;

 

Οχι εκλογές, ζήτω ο Α.Τσίπρας!

 

Στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον κ. Ζάεφ, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επαναβεβαίωσε τη στήριξη των ΗΠΑ στην ευρωατλαντική πορεία των Σκοπίων. Τονίστηκε ότι:

 

«(Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς) εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για μια πορεία προς την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο του 2019 και επιβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ για τη συμμετοχή της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ», σημειώνεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής αντιπροεδρίας.

 

Σημειώνουμε ότι η αμερικανίδα πρέσβης στο ΝΑΤΟ Κέι Μπέιλι Χάτσινσον ανέφερε χθες ότι η Δυτική Συμμαχία θα συνεχίσει να εφαρμόζει την πολιτική ανοικτών θυρών, σημειώνοντας ότι θα επιτρέψει τις διαπραγματεύσεις προσχώρησης της ΠΓΔΜ, εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Ελλάδα, και θα στηρίξει τις επιδιώξεις της Γεωργίας και της Ουκρανίας να ενταχθούν στη Συμμαχία.

 

Σε ενημέρωση της στους Αμερικανούς δημοσιογράφους, είπε συγκεκριμένα:

 

“Θα τονίσουμε επίσης την πολιτική “ανοικτών θυρών” που έχει το ΝΑΤΟ για νέα μέλη και η “ανοικτή θύρα” που θα μπορούσε να επιτευχθεί σε αυτή τη σύνοδο κορυφής, είναι να επιτρέψουμε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη αυτής που υπήρξε η πρώην πΓΔΜ – Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, με συγχωρείτε. Να ξεκινήσει η ένταξη μόλις ολοκληρωθούν τα πάντα με τη “Μακεδονία” και την Ελλάδα όσον αφορά το όνομα που θα είναι η Βόρεια Μακεδονία”.

 

Vice President Mike Pence
✔@VP
Spoke to Macedonian Prime Minister @Zoran_Zaev to offer U.S. support for the historic agreement to resolve the long-standing name issue with Greece. The successful implementation will open the door to European integration and bolster the region’s prosperity and stability.

Twitter Ads info and privacy

[Πηγή]https://national-pride.org/
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!