Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Άραγε θα υπάρξει ΡΟΥΑ ΜΑΤ; Και αν ναι,πώς θα συνεχιστεί το παιχνίδι;


Υπάρχει ένα ιταλικό γνωμικό το οποίο σίγουρα γνωρίζουν οι λάτρεις του σκακιού. «Μόλις τελειώσει το παιχνίδι, βασιλιάς και πιόνι μπαίνουν στο ίδιο κουτί». Δυστυχώς το ρητό αναφέρεται μόνο στο παιχνίδι ως μικρόκοσμο και όχι στη σημερινή γεωπολιτική σκακιέρα όπου πιόνια, αξιωματικοί και βασιλιάδες τις επόμενες ημέρες κρίνουν τις συμμαχίες και ενίοτε τις διαλύουν.


Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε την παρτίδα και να συνθέσουμε το παζλ της σκακιέρας ας δούμε τα δεδομένα:


1. Ο εμπορικός πόλεμος, ίσως ο σκληρότερος των τελευταίων ετών, ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα ξεκίνησε.

2. Η Αγγλία αντιμετωπίζει πρόβλημα στην διαχείριση του Βrexit όπως αυτό αποφασίστηκε στο δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016.
3. Ο Ερντογάν ορκίστηκε Σουλτάνος σε μια νέα εποχή για την Τουρκία. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στη φιέστα του βρέθηκαν οι πρόεδροι της Βουλγαρίας, της Γεωργίας, της ΠΓΔΜ, του Μόλδοβα, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, της Σερβίας, του Κοσόβου, του Πακιστάν, του Κιργιστάν, του Σουδάν, της Γουινέας, της Ζάμπιας, της Γουινέας-Μπισάου, της Ισημερινής Γουινέας, της Σομαλίας, της Μαυριτανίας, της Γκαμπόν, του Τσαντ, του Τζιμπουτί, της Βενεζουέλας, ο Εμίρης του Κατάρ και ο αποκαλούμενος ηγέτης του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου. (Δεν φαντάζομαι να περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι οι πρόεδροι χωρών της Αφρικής βρέθηκαν στην τελετή καθώς ο Ερντογάν έχει επενδύσει στις σχέσεις του με την μαύρη ήπειρο, την ήπειρο των νέων ευκαιριών για τις επόμενες δεκαετίες).
4. 11 και 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες έχουμε τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ όπου όλοι αναμένουν τις κινήσεις Τραμπ.
5. 13 Ιουλίου έχουμε την επίσκεψη Τραμπ στο Λονδίνο και τη συνάντηση του με την Τερέζα Μέι σε μια δύσκολη πολιτική στιγμή για την ίδια.
6. 16 Ιουλίου έχουμε την συνάντηση Τραμπ Πούτιν στο Ελσίνκι όπου θα μιλήσουν για όλα (Ουκρανία, Συρία, μεταξύ τους σχέσεις)
7. Την ίδια ώρα οι σχέσεις Ρωσίας Βρετανίας (από την υπόθεση Σκριπάλ κι έπειτα ) διέρχονται κρίση.
8. 16 και 17 Ιουλίου έχουμε στο Πεκίνο την Κινεζο-ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής η οποία θα κρίνει και τη νέα ή ανανεωμένη σχέση Κίνας και γηραιάς ηπείρου ενώ ο εμπορικός πόλεμος Τραμπ εξελίσσεται.

Άραγε θα υπάρξει ΡΟΥΑ ΜΑΤ; Και αν ναι,πώς θα συνεχιστεί το παιχνίδι; Διότι «στη ζωή, αντίθετα με το σκάκι, το παιχνίδι συνεχίζεται και μετά το ματ» όπως είχε πει ο Isaac Asimov.

[Πηγή]http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/07/blog-post_874.html#ixzz5Ksg6iFU2
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!