Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

Η Μ Α Λ Θ Α Κ Ο Π Ο Ι Η Σ Η ΤΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ ! (Στόχος της Νέας Τάξεως)

Ίσως να ανήκω στη τελευταία γενιά αγοριών όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια στην αλάνα, την βρωμιά, την αντιπαλότητα και το βουνό. Δεν υπήρχε μέρα που να μην επιστρέφω στο σπίτι βρώμικος και με εκδορές σε όλο το σώμα μου. 

Ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, ξεκινούσαμε από το πρωί τις δραστηριότητες και τελειώναμε αργά το βράδυ, ακούραστοι και ανεξάντλητοι από ενέργεια. Παίζαμε ποδόσφαιρο, ποδήλατο, καλαθοσφαίριση, κρυφτό, κυνηγητό και κάναμε κάθε λογής παιδικές μπαγαποντιές και αταξίες. 

Σχετική εικόνα


Αποτέλεσμα εικόνας για Παιδιά παίζουν στις αλάνες

Αρπάζαμε μούρα και δαμάσκηνα από τις αυλές, επισκευάζαμε μόνοι μας τα ποδήλατά μας, φτιάχναμε ξίφη από σανίδες και δόρατα από χοντρά κλαδιά και παλεύαμε μεταξύ μας. 
Στο σχολείο υπήρχε αντιπαλότητα και ανταγωνισμός, μπορεί να είχε και νταήδες, αλλά μαθαίναμε να τους αντιμετωπίζουμε. Γενικά δεν ήμασταν τόσο ευαίσθητα παιδιά, ούτε παίρναμε βαριά ο,τι μας έκαναν, το ξεπερνούσαμε γρήγορα. Σήμερα θα μας χαρακτήριζαν αγροίκους και απολίτιστους. 

Όμως παρά τις σκανδαλιές και το θράσος που υπήρχε μεταξύ μας, διαπνεόμασταν από ένα σεβασμό και φρόνιμο ήθος, για να χρησιμοποιήσω λόγια του Κολοκοτρώνη περί φρονίμου ελευθερίας, προς τους μεγαλύτερους, τους δασκάλους, τα όργανα της τάξης και τους γονείς μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Παιδιά παίζουν στις αλάνες

Δεν θέλω να εξιδανικεύσω εκείνη την εποχή και τη γενιά μου, αλλά δεν μπορώ να πω ότι σήμερα είναι καλύτερα τα πράγματα. Τα σύγχρονα αγόρια διακρίνονται για την μαλθακότητα και την ηττοπάθειά τους. Γεννήματα υπερπροστατευτικών γονέων που έχουν αναθρέψει μία γενιά άβουλων ανθρώπων που δεν λερώθηκαν ποτέ, δεν χτύπησαν ποτέ, δεν τσακώθηκαν και γενικώς έπαψαν να ζουν πριν προλάβουν να γεράσουν. 


Μία ολόκληρη γενιά γαλουχημένη μονάχα με τις θηλυκές αρετές, όπως η φροντίδα, η ευαισθησία και η λεπτότητα, ενώ απέβαλε και στιγμάτισε τις ανδρικές αρετές, το θάρρος, την ακεραιότητα, την σκληραγωγία και την τιμή. Όλα αυτά για να γίνουν πιο πολιτισμένα και ευγενικά τα παιδιά. 

Σχετική εικόνα

Παραδόξως έφερε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Τα παιδιά έγινα πιο ακοινώνητα, αφού δεν επιτρέπεται η έντονη αλληλεπίδραση για να μην έλθουν σε ρήξη, για να μην λερωθούν γιατί πλέον «έχουμε εκσυγχρονιστεί» με συνέπεια να γεμίσουν το κενό και την απουσία των εξωτερικών δράσεων με βιντεοπαιχνίδια και κάθε λογής δώρα που κατέστησαν τα παιδιά αποβλακωμένα και κακομαθημένα. Χωρίς κανένα σεβασμό απέναντι στους γονείς, τους δασκάλους, την έννομη τάξη, τους μεγαλυτέρους, αφού μεγάλωσαν με την νοοτροπία ότι δεν είναι καλό να τα τιμωρείς όταν αυθαδιάζουν, οι δάσκαλοι δεν μπορούν και δεν τολμούν να τα πειθαρχήσουν γιατί οι γονείς δεν θέλουν να πληγωθούν και να καταπιεστούν τα καμάρια τους, ενώ οι ίδιοι οι γονείς δεν τα τιμωρούν γιατί προτιμούν τον διάλογο. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Παιδιά παίζουν στις αλάνες

Σήμερα θεωρείται κατακριτέο να υποστηρίζεις ότι δεν είναι κακό να παίζει το παιδί με όπλα, να φτιάχνει ξίφος από κλαδί, να παίζει στο ύπαιθρο και να χτυπήσει, παρουσιάζεται ως λάθος να θεωρούμε ότι οφείλει να αντιδρά όταν προσβάλλεται και παρενοχλείται. 
Είναι επίσης απαράδεκτο να το τιμωρήσεις και αναχρονιστικό να το μεγαλώσεις με πειθαρχία. Δεν θα ξεχάσω την τραγελαφική δήλωση του Καναδού πρωθυπουργού που είχε πει «αν εξοντώσεις τους αντιπάλους σου, αυτοί νικούν». 

Σχετική εικόνα

Σήμερα επιβραβεύονται τα θύματα, όχι οι αγωνιζόμενοι. Δεν χαίρουν σεβασμού οι θαρραλέοι που αντιμετώπισαν τους θύτες και τους δυνάστες τους. Αυτό είναι το πρότυπο που επιλέξαμε να δώσουμε στα παιδιά μας: αποδέξου τον ρόλο του θύματος και θα κερδίσεις. 
Η ηττοπάθεια έχει ποτίσει τις δυτικές κοινωνίες και γαλουχούνται ολόκληρες γενιές άβουλων και μουδιασμένων ανθρώπων που έχουν ασπαστεί τον φεμινισμό και την κουλτούρα του θύματος. 

 Ο πυρήνας αυτού του προτύπου είναι η αφελής αντίληψη του προοδευτικού ότι ο άνθρωπος είναι κατά βάση καλός. Η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος δεν είναι φύσει καλός και ανιδιοτελής. Είναι κτητικός, άπληστος και ιδιοτελής. Ελάχιστοι θα θυσίαζαν το συμφέρον τους για να υπερασπιστούν το καλό και το δίκαιο. 

Σχετική εικόνα

Γι’ αυτό όσοι το κάνουν θεωρούνται ξεχωριστοί και αξιέπαινοι και τους αποδίδουμε φόρο τιμής. Αν οι περισσότεροι άνθρωποι έπρατταν το ίδιο, δηλαδή έθεταν το δίκαιο πάνω από το συμφέρον τους, τότε δεν θα θεωρείτο κάτι ξεχωριστό και αξιέπαινο, αφού θα το έκαναν οι περισσότεροι. 

Όμως αυτό δεν ισχύει. Είναι λοιπόν προτιμότερο να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας για τον κόσμο όπως πραγματικά είναι και όχι όπως θα θέλαμε να είναι. Προσωπικά προτιμώ την συνολική άσκηση των αρετών, τόσο την συντροφικότητα, την συμπόνοια, την ευγένεια και την καλοσύνη, όσο την ανδροπρέπεια, το θάρρος, τη μαχιμότητα και την σκληραγωγία. 

Να αφήσουμε τα παιδιά να λερωθούν, να χτυπήσουν,
 να τσακωθούν και μετά να τα βρουν. Αυτή είναι η ανθρώπινη κοινωνία, δεν χρειάζεται και δεν γίνεται να αγαπιόμαστε συνέχεια, ούτε πρέπει να δημιουργήσουμε μία γενιά λοβοτομημένων και νεκροζώντανων ανθρώπων για να σταματήσουμε τις διαμάχες. ΠΗΓΗ από το: oimos-athina 


Δεν ξέραμε τι είναι το bullying, η πολυπολιτισμικότητα, οι λαθρομετανάστες, η εγκληματικότητα αυτού του είδους (με δολοφονίες και βιασμούς ηλικιωμένων για 20 ευρω), που έφεραν οι αλλοδαποί, η διαστροφή και η ανωμαλία δεν ονομαζόταν διαφορετικότητα, δεν υπήρχαν πολιτικοί γάμοι και σύμφωνα συμβίωσης, δέν έδιναν ελληνική ιθαγένεια στους αλλοδαπούς, αλλά μόνο υπηκοότητα και κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις... κλπ. Για να πάω και στα πιο ελαφρά νεοταξίτικα ήθη... Οπως τα γονατίσματα για να κάνουμε πρόταση γάμου στην αγαπημένη μας... Τα happy birthday στα γενέθλια αντί του ελληνικού "να ζήσεις Γιαννάκη και χρόνια πολλά".... 

Τα black Friday, Santa Run, Colour Run και πάει λέγοντας, που διαφημίζουν την πολύχρωμη ανεκτική κοινωνία μας.... Κι όλα αυτά χωρίς να βάλουμε μέσα τα κινητά και το facebook στα οποία έχουν εθιστεί τα παιδιά μας... (αν χαζογελάτε διαβάζοντας, τα κάντε μια απόπειρα να τα κόψετε από το παιδί σας και τα ξαναλέμε...) Προχθές χάλασε το GPS ενός νεαρού και χάθηκε στους δρόμους μην γνωρίζωντας που πηγαίνει... Η ανικανότητα και η εξάρτηση από την τεχνολογία έχουν βαρέσει κόκκινο... Τηλεόραση, κινηματογράφος, μουσική, μόδα, εκπαίδευση όλα έχουν παραδοθεί στην Νέα Τάξη που αλλοιώνει το εθνικό φρόνημα, την πίστη, και τέλος και την ίδια την ιδιοσυγκρασία των παιδιών μας... Ακόμα και τα κινούμενα σχέδια των μικρών παιδιών μας περνάνε συνεχώς απράδεκτα νεοταξικά μηνύματα ανηθικότητας και διαστροφής... Τολμώ να πω ότι ακόμα και αυτά (τα μεταλλαγμένα) που τρώνε τα παιδιά μας είναι πολύ πιο βλαβερά για την υγεία τους από αυτά που τρώγαμε εμείς... 

Και τέλος μιας και αναφέρθηκα στην υγεία να πω και το εξής... Τις προάλλες φίλος μου πήγε τα 2 μεγαλύτερα παιδιά του (ηλικίας 5 και 4 ετών) στον παιδίατρο λέγοντας του ότι "όλο κρυομένα είναι, τους τρέχουν οι μύτες και κολλάνε συνέχεια ιώσεις, κάνουν πυρετούς κλπ"... Ρε παιδιά εμείς δεν θυμάμαι να είμασταν άρρωστοι συνέχεια... Φανταστείτε ότι θυμάμαι πάνω κάτω όσες φορές σαν μικρό παιδί αρρώστησα κι αναγκάστηκα να μείνω στο κρεβάτι... Αυτά τα σημερινά παιδιά είναι συνεχώς άρρωστα... 

Φυσικά το πιο τρομερό ήταν η απάντηση του παιδίατρου... "Μην φοβάσαι είναι φυσιολογικό με αυτά που αναπνέουν και τρώνε... κάνε υπομονή και μέχρι να γίνουν 8-10 ετών θα βελτιωθεί η υγεία τους!!!!" Δηλαδή είναι κάτι συνηθισμένο.... Ισως να φταίνε οι 

βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι παιδικοί σταθμοί, τα προνήπια και τα νηπιαγωγεία, τα ολοήμερα σχολεία κλπ... (τελευταία άρχισαν να μιλάνε για υποχρεωτική εκπαίδευση από 4 ετών!!!) Ολα αυτά τα αισχρά που έχει δημιουργήσει η Νέα Τάξη με πρόσχημα την διευκόλυσνη των γονιών να δουλεύουν, ώστε να κρατάει τα παιδιά μας μακρυά από την οικογένεια τους, ελέγχοντας το τι κάνουν, τι λένε, τι ακούνε κλπ.... Ετσι χτίζεται η αυριανή κοινωνία μαλθακών και φιλάσθενων παγκοσμιοποιημένων ανθρώπων, που δεν θα έχουν κουράγιο, αγωνιστικό φρόνημα και κανένα ηθικό λόγο, να συγκρουστούν με την φασιστική 'Νέα Τάξη', που θα ελέγχει μέσω μια παγκόσμιας κυβέρνησης ολόκληρη την οικουμένη...... Εδώ όμως είναι η Ορθόδοξη Ελλάδα και δεν θα τους περάσει...

[Πηγή:http://koukfamily.blogspot.com/2018/07/blog-post_150.html]

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!