Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά ΤΩΡΑ στην Πεντέλη - Καίγονται σπίτια!


Νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας (23/07/2018) στην Πεντέλη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά κατακαίει κοντά στο Νταού Πεντέλης.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 50 άνδρες της Πυροσβεστικής με 20 οχήματα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Το έργο των πυροσβεστών δυσχαιρένουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο σημείο.

Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στο έργο της πυρόσβεσης με τρία ερπυστριοφόρα οχήματα για τις χωματουργικές εργασίες και επτά υδροφόρες, ανταποκρινόμενη άμεσα στο σχετικό αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατευθυνόμενος προς την περιοχή, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, «η πυρκαγιά βρίσκεται εντός του οικισμού κατακαίοντας ήδη σπίτια και περιουσίες…».

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσέτρεξαν στην περιοχή, όπως και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Γιάννα Τσούπρα,η οποία εξέφρασε την ανησυχία της για την ένταση και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς, με ενδεχόμενη επέκταση της προς την περιοχή του Διονύσου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς η φωτιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την Καλλιτεχνούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!