Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Πάνε να το ....“κ ο υ κ ο υ λ ώ σ ο υ ν”; ΜΗΠΩΣ ; ; ;

Σε πέτρινο 'τούνελ' σπουδαίας αρχαιoλογικής αξίας, “έπεσε” πάνω ο αγωγός 'ΤΑΡ'.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ; ; ; ;Σιγή ιχθύος υπάρχει όλες αυτές τις μέρες, μετά την αποκάλυψη του Evros-news.gr, ότι κατά τις εργασίες διάνοιξης του αγωγού 'ΤΑΡ' στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα στην θέση “Πόταμος”, τα συνεργεία “έπεσαν” πάνω σε ένα τούνελ, ή σπήλαιο και σταμάτησαν τις εργασίες....

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑP PIPELINE


Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑP PIPELINE

Η εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν που είναι ιδιοκτήτρια του αγωγού, αλλά και η κατασκευάστρια “Άκτωρας” του γνωστού “εθνικού εργολάβου” Φώτη Μπόμπολα που κατασκευάζει το έργο, τηρούν… σιγή ασυρμάτου και αποφεύγουν να πουν το παραμικρό. Η Διευθύντρια Επικοινωνίας του αγωγού ΤΑΡ κ.Κατερίνα Μουζουράκη με την οποία επικοινωνήσαμε και θέσαμε το συγκεκριμένο θέμα, δήλωσε άγνοια.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑP PIPELINE

Εμείς συνεχίζοντας το ρεπορτάζ, μάθαμε από ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν το θέμα, ότι αυτό που συνάντησαν μπροστά τους οι εργαζόμενοι κατά την διάνοιξη του αγωγού, είναι ένα… ΠΕΤΡΙΝΟ ΤΟΥΝΕΛ, για το οποίο οι ντόπιοι εδώ και δεκαετίες μιλούν και μεταφέρουν από στόμα σε στόμα ο ένας προς τον άλλον. 

Σχετική εικόνα

Ιδιαίτερα οι κάτοικοι της Αμφιτρίτης, επισημαίνουν ότι πρόκειται για κατασκευασμένο πέτρινο τούνελ που ξεκινάει από την περιοχή που βρίσκεται το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων, κοντά στην ΕΓΝΑΤΙΑ οδό και περνώντας απ’ το χωριό τους καταλήγει στο λιμάνι. 
Το πιο πιθανό λοιπόν είναι να πρόκειται για τούνελ διαφυγής.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑP PIPELINE

Οι ίδιοι επισημαίνουν, πως το συγκεκριμένο τούνελ είχε εντοπιστεί και κατά την κατασκευή του πρώτου αγωγού φυσικού αερίου πριν από πολλά χρόνια, αλλά τότε οι εργασίες έγιναν παράλληλα προς αυτό και το παρέκαμψαν. Τώρα τί ακριβώς έγινε, μετά την παύση προς στιγμήν των εργασιών; Μήπως πάνε να “κουκουλώσουν” το θέμα και φυσικά το τούνελ;

Σχετική εικόνα

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία Έβρου και οι υπεύθυνοι της έχουν ενημερωθεί; Αποφάνθηκαν περί τίνος πρόκειται; Πέρυσι που εντοπίστηκε ένας βυζαντινός ναός και τότε πάλι τα τοπικά ΜΜΕ ήταν αυτά που έδωσαν… έκταση, αποφασίστηκε και… παρακάμφθηκε περνώντας από κάτω ο αγωγός. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑP PIPELINE

Τώρα τί συνέβη; 
Αν όπως λέγεται πρέπει να υπάρξει νέα χάραξη, η οποία προϋποθέτει καινούργιες μελέτες και ενδεχομένως απαλλοτριώσεις που θα αυξήσουν τον χρόνο κατασκευής και το κόστος, μήπως γίνεται προσπάθεια να… θαφτεί το τούνελ για ευνόητους λόγους; ακόμα και αν πρόκειται για σπήλαιο, έχουν αποφανθεί αρμόδιοι σπηλαιολόγοι και έχουν δώσει συγκατάθεση να συνεχιστούν οι εργασίες; 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑP PIPELINE

Αν δεν υπάρχουν εδώ, ειδοποιήθηκαν να έρθουν από την Αθήνα όπως επιβάλλεται; Θέτουμε αυτά τα ερωτήματα, γιατί μαθαίνουμε ότι τελευταία και εντελώς συμπτωματικά, η κατασκευαστική εταιρεία, ο “Άκτωρας” δηλαδή, ετοιμάζεται να κάνει δωρεά ένα αυτοκίνητο, το οποίο του ζητήθηκε ως χορηγία από κάποια κρατική υπηρεσία της περιοχής μας, που έχει ανάμιξη στο έργο.

Σχετική εικόνα

Αν πρόκειται για τούνελ διαφυγής Χριστιανών, μήπως θα πρέπει να ενημερωθεί ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλως Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης Άνθιμος; Γιατί η εταιρεία του αγωγοπύ ΤΑΡ δεν παίρνει θέση και αν δεν υπάρχει τίποτα να διαψεύσει το θέμα; 
Μια απλή ανακοίνωση πέντε αράδων αρκεί.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑP PIPELINE

Τα επισημαίνουμε όλα αυτά, γιατί πέρα από τα τηλεφωνήματα κατοίκων της Αμφιτρίτης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, επικοινώνησαν μαζί μας και θεσμικοί εκπρόσωποι της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι έχουν επίσης τις ίδιες απορίες. 

Αν πρόκειται για ένα εύρημα σημαντικής αρχαιολογικής ή χριστιανικής αξίας, δεν γίνεται να το… παραχώσουν για να μην υπάρξει καθυστέρηση του έργου για ένα μικρό χρονικό διάστημα ή να μην πληρώσει κάποια επιπλέον χρήματα μια εταιρεία κολοσσός!!!

Περιμένουμε μία απάντηση και δεν θα σταματήσουμε να ερωτάμε μέχρι αυτή να έρθει....

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2018/12/o_26.html#more
"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!