Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Ισραηλινοί αγοράζουν ξενοδοχεία και ακίνητα στη Θεσσαλονίκη

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ:   Οι εβραίοι δεν κάνουν ποτέ κινήσεις τυχαία... Πάντα κινούνται με βάση κάποιο μακροχρόνιο και ύπουλο σχέδιο.... δείτε ΕΔΩ τι σχεδιάζουν για τη Μακεδονία μας που εξηγεί και και αυτόν τον αγοραστικό οργασμό στην περιοχή...

Όλα τα σημαντικά άρθρα για το Σκοπιανό πρόβλημα θα τα δείτε ΕΔΩ.
(φωτό ΑΠΕ)
Υπό επενδυτική «πολιορκία» τελεί η αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης, τόσο κατοικιών όσο και επαγγελματικών κτιρίων, αλλά και ξενοδοχειακών ακινήτων, καθώς οι τελευταίοι μήνες έχουν σημάνει τη μετουσίωση σε πράξη των μέχρι πρότινος διερευνητικών επαφών επενδυτών που εξέταζαν την τοποθέτησή τους στην πόλη.
Οι Ισραηλινοί δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση για τη Θεσσαλονίκη την τελευταία διετία, οπότε και
ξεκίνησε να καταγράφεται το ενδιαφέρον.
 
Εσχάτως στο «παιχνίδι» μπήκαν και επενδυτικά funds ισραηλινών συμφερόντων που αναζητούν ακίνητα, αλλά και ξενοδοχεία για να αποκτήσουν παρουσία στη Θεσσαλονίκη.
Ενδεικτικά του ενδιαφέροντος είναι τα πυκνά δημοσιεύματα στον ισραηλινό Τύπο το τελευταίο διάστημα, που αναφέρουν τη Θεσσαλονίκη ως εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία στον τομέα της κτηματαγοράς. Αξίζει να σημειωθεί πως ίδιο μοντέλο ακολούθησαν ισραηλινά funds τα προηγούμενα χρόνια και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, με κορυφαίο παράδειγμα τη Βαρκελώνη.
 
Χαρακτηριστική της ελκυστικότητας της Θεσσαλονίκης για τους Ισραηλινούς, είναι η περίπτωση τετράστερου ξενοδοχείου εκτός του κέντρου της πόλης που φέρεται να πέρασε σε χέρια Ισραηλινών, καθώς, εσχάτως, και πολυώροφου κτιρίου επί της οδού Παπαναστασίου.

Βραχυχρόνια μίσθωση
Στο μεταξύ, έντονη κινητικότητα σημειώνεται με την αγορά είτε διαμερισμάτων, είτε και ολόκληρων ορόφων σε πολυκατοικίες, που κάποτε στέγαζαν κυρίως βιοτεχνικούς χώρους, στις οδούς Πτολεμαίων, Αντιγονιδών, Αμβροσίου, Οδυσσέως, Αφροδίτης και Αισώπου.
 
Ορισμένοι εκ των αγοραστών, όπως λένε γνώστες της αγοράς, επιλέγουν χώρους 200 τ.μ. και τους χωρίζουν σε διαμερίσματα των 50 τ.μ. προκειμένου να τους νοικιάσουν μετά την ανακαίνισή τους ως Airbnb, ενώ άλλοι αποκτούν ορόφους ολόκληρους στην ίδια πολυκατοικία με σκοπό να τους αξιοποιήσουν επίσης για βραχυχρόνια μίσθωση.
Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου, η κινητικότητα αυτή εδράζεται στην αντίληψη πως η ελληνική αγορά είναι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα προπύργια με χαμηλές αποτιμήσεις ακινήτων στην Ευρώπη.
 
Στο πλαίσιο αυτό και σε συνδυασμό με την αποκόμιση εσόδων από την εκμετάλλευση, οι επενδυτές αποβλέπουν κυρίως στην κεφαλαιοποίηση σημαντικών υπεραξιών στο μέλλον, εκτιμώντας ότι οι οικονομικές συνθήκες θα είναι καλύτερες και οι αξίες θα βρεθούν σε ανοδική πορεία.
 
Πηγή: Voria.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!