Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικα ελληνικά έθιμα στον “παράδεισο” της Αλβανίας του ΜΙΣΕΛΛΗΝΟΣ Εμβέρ Χότζα...




Ο Ιωσήφ Στάλιν προσπαθούσε να συγκρατεί τον Ενβέρ Χότζα στον πόλεμο που είχε εξαπολύσει κατά της Εκκλησίας και του θρησκευτικού αισθήματος με την άνοδό του στην εξουσία το 1944. 
Σε μία συνάντησή τους στη Μόσχα, ο Στάλιν του συνέστησε: 
«Μην παίρνεις μέτρα. 
Σχετική εικόνα


Η θρησκεία έχει βαθιές ρίζες στη συνείδηση και την ψυχολογία του λαού, θα έχεις προβλήματα». 
Στο βιβλίο του «Με τον Στάλιν», ο Αλβανός δικτάτορας θυμάται: «Έχεις πολλούς Χριστιανούς; με ρώτησε ο Στάλιν. Να μη φοβάσαι τους ορθόδοξους, δεν είναι φανατικοί, να φοβάσαι τους καθολικούς γιατί έχουν πίσω τους το Βατικανό».
Γράφει η Μυρένα Σερβιτζόγλου
ΠΗΓΗ: SLpress
Σχετική εικόνα
Παρά ταύτα, το έτος 1967, ενώ ο Στάλιν δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή για να τον «συνετίσει», ο Χότζα κηρύττει την Αλβανία το πρώτο «αθεϊστικό κράτος» στον κόσμο και δια νόμου απαγορεύει κάθε «φασιστική, θρησκευτική, πολεμοκάπηλη, αντισοσιαλιστική δραστηριότητα και προπαγάνδα». 
Ιερείς ξυρίζονται, απεκδύονται τα 
ράσα, όσοι 
δεν συμμορφώνονται συλλαμβάνονται,
 βασανίζονται, εκτελούνται. 
Ναοί και μονές καταστρέφονται όταν δεν αλλάζουν χρήση, πιστοί διώκονται κατά την τέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων και εθίμων.

Σχετική εικόνα
Μέχρι το 1990, την πτώση δηλαδή του καθεστώτος, οι Έλληνες της Νοτίου Αλβανίας, τα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας τιμούσαν εν κρυπτώ, ή με ευφάνταστες παραλλαγές την ορθόδοξη θρησκευτική τους πίστη. 

https://www.defence-point.gr/news/christoygenniatika-ellinika-ethima-ston-quot-paradeiso-quot-tis-alvanias-toy-chotza


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!