Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Το 2016 η Κυπριακή Δημοκρατία εξέφρασε επίσημα με έγγραφο τις ανησυχίες της για αεροψεκασμούς από τις βρετανικές βάσεις οι όποιοι επιφέρουν αλλαγές στο κλίμα.

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ:  Το άρθρο είναι του 2016 αλλά παραμένει επίκαιρο και δείχνει ποιοι είναι οι υπαίτιοι για την αλλαγή του κλίματος και οι οποίοι έχουν το θράσος να μας προειδοποιούν ότι θα έχουμε λειψυδρία (ΕΔΩ). Περισσότερα για το HAARP  ΕΔΩ.

Για πρώτη ίσως φορά εμμέσως πλην σαφώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους παραδέχτηκαν ότι γίνονται αεροψεκασμοί από τις βρετανικές βάσεις.

Συγκεκριμένα με επιστολή που έστειλε σήμερα στην επιτροπή περιβάλλοντος ο υπουργός γεωργίας Νίκος Κουγιάλης παραδέχεται ότι οι βρετανικές βάσεις διενεργούν αεροψεκασμούς και ζητά από τον υπουργό εξωτερικών να επικοινωνήσει με τη διοίκηση τους και να διερευνήσει το όλο ζήτημα.

Μάλιστα αναφέρει ότι «Θα μπορούσαν δυνητικά να αλλοιώσουν την ικανότητα της ατμόσφαιράς να εκτελέσει συγκεκριμένη διεργασία για παράδειγμα βροχή».

Ο πρόεδρος των οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι γίνονται αυτά τα πειράματα σε διάφορες χώρες ώστε να αντιμετωπιστούν οι κλιματικές αλλαγές και για διευκόλυνση του σήματος των ραντάρ.
Οι αγρότες της περιοχής ανησυχούν ήταν το μήνυμα του γενικού γραμματέα της ΕΚΑ Πανίκου Χάμπα
Ο κύριος Κουγιάλης έχει ήδη δώσει οδηγίες στις υπηρεσίες του να προχωρήσουν σε σχετική μελέτη και να τον ενημερώσουν.

Νωρίτερα


Την αλλοίωση του κλίματος εξαιτίας των αεροψεκασμών από αεροσκάφη των αγγλικών βάσεων επιβεβαίωσε στην ουσία το Υπουργείο Γεωργίας στην Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής συζήτησε τα προβλήματα από τους αεροψεκασμούς. Με επιστολή που έστειλε σήμερα στην Επιτροπή ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης, αναφέρει πως εκ πρώτης όψεως και χωρίς να επιβεβαιώνεται διαφαίνεται ότι οι ενέργειες αυτές θα μπορούσαν να αλλοιώσουν την κλιματολογία της περιοχής αφού ενδεχομένως να αλλοιωνόταν η σύσταση της γήινης ατμόσφαιρας και οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται θα μπορούσαν να αλλοιώσουν την ικανότητα της ατμόσφαιρας να εκτελέσει συγκεκριμένη διεργασία, για παράδειγμα βροχή. Επιπλεον αναφέρει ο κ. Κουγιάλης, έχει ζητήσει από τον Υπουργό Εξωτερικών να επικοινωνήσει με τη Διοίκηση των βρετανικων βάσεων και να διερευνήσει το όλο ζήτημα.

Επιπλέον ο κ. Κουγιάλης ενημερώνει την Επιτροπή ότι μετά από επιστολή που έλαβε από τις αγροτικές οργανώσεις σχετικά με τους αεροψεκασμούς, έχει δώσει οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου για διερεύνηση του όλου θέματος. Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στην επιτροπή, ενδεχομένως οι αεροψεκασμοί να γίνονται για πειράματα ώστε να υπάρχει διευκόλυνση του σήματος των ρανταρ, και για αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. Οπως λέχθηκε, έχει επιβεβαιωθεί και σε διεθνή συνέδρια ότι με τους αεροψεκασμούς μπορεί να ισχύουν αυτά τα δύο ενδεχόμενα.

Η επιστολή του Υπουργού Γεωργίας:

2 σχόλια:

 1. Η ανίατη "αρρώστια" που ονομάζεται ΑΓΓΛΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ και αγγλικός σωβινισμός, δύσκολα θα δείξει την όποια "κατανόηση" και επιείκια.
  Το διαχρονικό ΑΙΣΧΟΣ που ονομάζεται αγγλικές βάσεις, θα έπρεπε να είχε λάβει τέλος απο καιρό, λαμβανομένων υπ' όψιν και των ΑΘΛΙΩΝ συμπεριφορών της Αγγλίας κατά την τουρκική εισβολή το 1974, που ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΕΝΕΡΓΟΤΑΤΑ τους εισβολείς!
  Θετικό οπωσδήποτε το πρώτο κυπριακό βήμα και οι όποιες ενέργειες και επισημάνσεις, αλλά...
  Πάλι καλά πάντως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Με την Ατζέντα 21 θα αρχίσει η σταδιακή μείωση του πληθυσμού που σημαίνει ότι όλες αυτές οι επιτροπές που έχουν συσταθεί στα Ευρωπαϊκά κράτη θα μελετήσουν τον τρόπο που θα μειωθεί ο πληθυσμός. Οι επιστήμονες που θα μπορούσαν να ενημερώσουν τον κόσμο σιωπούν. Οι κυβερνήσεις είναι κουρδιστά πορτοκάλια και απομένει στις ελάχιστες ακόμη φωνές να ενημερώσουν τους Λαούς. Ο εχθρός είναι η ΝΤΠ, όλοι αυτοί που απεργάζονται το κακό της ανθρωπότητας. Άνθρωπε σκέψου και δράσε μη φοβάσαι η ζωή αρχίζει μετά θάνατο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!