Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ! (Αγιολόγιο) Μνήμη πάντων των Χριστιανών που π έ θ α ν α ν ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΣ για την δόξα του Χριστού, από πείνα, δίψα, κρύο και μαχαίρι !!!....

ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΩΦΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΙΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ
Τοιχογραφία στο Ναό Φανερωμένης Μπανάτου, δια χειρός Νικολάου Μπιάζη Σεντή, 2002 μ.Χ.

Σωθήναι πάντας τους βροτούς Σώτερ θέλων,
Eις τούτο κρίσεις μηχανάσαι πανσόφως.

Βιογραφία.
Αυτή την ημέρα η Εκκλησία μας, όρισε να εορτάζουμε την μνήμη όλων των Χριστιανών, που  μ α ρ τ ύ ρ η σ α ν   για την Πίστη του Χριστού και τα ονόματα τους δεν μας είναι γνωστά.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΙΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ
Οι Άγιοι Μάρτυρες, Θεόφιλος ο Διάκονος και Ελλάδιος ο λαϊκός

Η εορτή αυτή μας διδάσκει, ότι το βλέμμα του Θεού δεν είναι όμοιο με του ανθρώπου. 
Διότι οι άνθρωποι, συνήθως δοξάζουν και τιμούν αυτούς που γίνονται γνωστοί και διάσημοι, ενώ ο Θεός βλέπει γνωστούς και αγνώστους, διάσημους και άσημους, αρκεί όλοι να πράττουν ευσυνείδητα το θέλημα του. 

Σχετική εικόνα
Ορθόδοξος Συναξαριστής Αγίου Νικοδήμου - Των Αγίων 10 Μαρτύρων των εν Κρήτη, Παύλου Νεοκαισαρείας κ.ά.

Έτσι και ο μικρότερος των χριστιανών αυτών, θα ΛΑΜΨΕΙ ασύγκριτα περισσότερο από τους πιο φαντασμένους και αστραφτερούς βασιλείς της γής, όταν έλθει η ώρα της τελικής δικαιώσεως.

Tελείται δε η αυτών Σύναξις, εν τω Nαώ της Yπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου εν τοις Xαλκοπρατείοις.

Σχετική εικόνα

===============
ΕΠΙΣΗΣ, ΣΗΜΕΡΑ:

Τα Άγια Νήπια (περίπου 14.000) που  ε σ φ ά γ ι σ α ν  με διαταγή του Ηρώδου.


Όταν οι Μάγοι δεν επέστρεψαν στον Ηρώδη να του πουν που είναι ο Χριστός, ο πονηρός αυτός βασιλιάς μηχανεύθηκε άλλο σχέδιο για να εξοντώσει το Θείο Βρέφος. Είχε ακούσει ότι, σύμφωνα με τις Γραφές, τόπος γέννησης του Χριστού θα ήταν η Βηθλεέμ.

Επειδή όμως δε γνώριζε ποιος ήταν ο Ιησούς αν βρισκόταν μέσα στη Βηθλεέμ ή στα περίχωρα της και επειδή συμπέρανε ότι το παιδί θα ήταν κάτω από δύο χρονών, έδωσε διαταγή να σφαγούν όλα τα παιδιά της Βηθλεέμ και των περιχώρων της, μέχρι της ηλικίας των δύο ετών. 

Η σφαγή έγινε ξαφνικά, ώστε να μη μπορέσουν οι οικογένειες να απομακρυνθούν με τα βρέφη τους. Και οι δυστυχισμένες μητέρες είδαν να σφάζονται τα παιδιά τους μέσα στις ίδιες τις αγκαλιές τους. 

Η χριστιανική Εκκλησία, πολύ σωστά ανακήρυξε Άγια τα σφαγιασθέντα αυτά παιδιά, διότι πέθαναν σε μια αθώα ηλικία και υπήρξαν κατά κάποιο τρόπο οι πρώτοι μάρτυρες του χριστιανισμού. 
Μπορεί βέβαια να μη βαπτίσθηκαν εν ύδατι, βαπτίσθηκαν όμως, μέσα στο ίδιο ευλογημένο αίμα του μαρτυρίου τους.

Απολυτίκιο. Ήχος α’. Τον τάφον σου Σωτήρ.
Ως θύματα δεκτά, ως νεόδρεπτα ρόδα και θεία απαρχή, και νεόθυτοι άρνες, Χριστώ τω ώσπερ νήπιον, γεννηθέντι προσήχθητε, αγνά Νήπια, την του Ηρώδου κακίαν, στηλιτεύοντα και δυσωπούντα απαύστως, υπέρ των ψυχών ημών.

Κοντάκιον Ήχος δ’. Επεφάνης σήμερον.
Αστήρ Μάγους έπεμψε, προς τον τεχθέντα, και Ηρώδης άδικον, στρατόν απέστειλε κενώς, φονοκτονήσαι οιόμενος, τον εν τη φάτνη ως Νήπιον κείμενον.

http://anavaseis.blogspot.com/2012/12/29_29.html

"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!