Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Από Πρωθυπουργός… Γ έ ρ ο ν τ α ς !




π. Διονύσιος Ταμπάκης -Ναύπλιον
ΔΕΟΣ καταλαμβάνει όποιον διαβάσει μία επιστολή του Νεομάρτυρος της Ρωμηοσύνης Κυβερνήτου Ιωάννου Καποδίστρια, προς τον μόνιμο στρατιωτικό Ιερέα (Αρχιμ. Ιωακείμ Φυνδανάκη )

Αποτέλεσμα εικόνας για ιωάννησ καποδίστριασ

Σχετική εικόνα

Αντικρύζεις εκεί έναν ολόκληρο Πρωθυπουργό να γίνεται παράλληλα και Γέρων-Στάρετς, της πίστεώς μας. Η επιστολή αυτή, μπορεί να ήταν υπηρεσιακή, όμως αποπνέει την ζέουσα πίστη στην Ορθόδοξο Λατρευτική και Μυστηριακή ζωή του οσίου Κυβερνήτου.

Ο Ι. Καποδίστριας αν και κατακλυζόμενος από σωρεία προβλημάτων και δυσχερειών, αφιέρωσε χρόνο και σκέψη για να νουθετήσει, ως άλλος Πνευματικός, τα περί Αγιοπνευματικής ζωής των υποψηφίων αξιωματικών του Στρατού.

«Χρηματισμοί προς τον Ιερέα του τακτικού σώματος

Ναύπλιο, 28 Φεβρουαρίου 1829

Δια του συναπτομένου διατάγματος η κυβέρνησις σας εμπιστεύει την Ιερατείαν του τακτικού σώματος…αξιωματικιοί και υπαξιωματικοί και στρατιώται, οι νυν εν Ναυπλίω εφεδρεύοντες, θέλουσιν εκπληρώσει κατά την ενεστώσαν Τεσσαρακοστήν τα χρέη της ιεράς ημών πίστεως, τα της εξομολογήσεως, λέγω, και μεταλήψεως, εν οις και θέλετε τοις δώσει πάσαν την πνευματικήν υμών βοήθειαν και παράστασιν, συμπαραινούντες ως πατήρ εις την στρατιωτικήν νεολαίαν την προς την Πατρίδα πίστιν και το επιεικές της διαγωγής.

Αποτέλεσμα εικόνας για ιωάννησ καποδίστριασ

Πόσας ημέρας θέλουσι νηστεύσει, θέλετε το ορίσει μετά της γνώμης του Αρχιερέως.

Ημείς δε φρονούμεν ότι αρκεί να νηστεύωσι μόνον την πρώτην και τελευταίαν εβδομάδα της τεσσαρακοστής, έτι δε την εβδομάδα καθ’ ην κοινωνήσωσι, και τας τετράδας και παρασκευάς.

Να πληροφορηθήτε προσέτι αν συνηθίζωσι να κάμνωσι καθ’ εκάστην την προσευχήν των. 
Και αν όχι, να τους διδάξετε να την κάμνωσι.

Κατόπιν δε θέλομεν φροντίσει να εισάξωμεν βαθμιαίως την ανάγνωσιντων προσευχών εν Βιβλίοις τα οποία θέλομεν σας δώσει να διανείμετε εις τους στρατιώτας.»

Αποτέλεσμα εικόνας για ιωάννησ καποδίστριασ

Και μετά απορούμε ποιοί και γιατί τον δολοφόνησαν…!

https://averoph.wordpress.com/2019/02/17/%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82/#more-123818

"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

6 σχόλια:

  1. Tα κείμενα και τα σχολια του Ρωμιού μας λείπουν.
    Πότε θα επιστρεψει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ σε διαβεβαιώνω καθόλου ΔΕΝ μας λείπουν τα "κείμενα και τα σχόλια" του "Ρωμηού"...

      Κατ'αρχάς τα "σχόλια" του (διότι τα κείμενα ήταν απλά "αντιγραφή και επικόλληση") ήταν ΜΟΝΟΤΟΝΑ και καταντούσαν σχιζοφρενικά..

      1.-- Μίλαγαν για "διπλούς τριπλούς , τετραπλούς και βάλε πράκτορες" ΧΩΡΙΣ ουδέποτε να αιτιολογεί τους ισχυρισμούς τους...με αποτέλεσμα να μας μπερδεύει όλους...(ασφαλώς και έχουμε γεμίσει πρακτόρια στο Ελλάντα, αλλά ο "ρωμηός" ...έχανε την μπάλλα)

      2.-- Αφού λοιπόν ΑΠΑΝΤΕΣ σύμφωνα με τον "ρωμιό" ήσαν ..πράκτορες...στο τέλος μας "πέταγε" και μια "προφητεία" η οποία έχει στόχο να μας αποκοιμίσει και να μην αντιδρούμε σε αυτά που μας συμβαίνουν και πρόκειται να μας συμβούν....ότι δλδ. εμείς οι νεοραγιάδες δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα ...διότι η "προφητεία" λέει ότι θα γίνεται παγκόσμιος χαμός.. θα καίγεται το σύμπαν ..αλλά εμείς (οι άθλιοι νεοραγιάδες) απλώς θα πίνουμε το φραπεδάκι μας..και στο τέλος ..θα μας επιστραφούν όλες οι Αλύτρωτες Πατρίδες μας..και θα ζούμε ζωή χαρισάμενη

      Άριστα λοιπόν έπραξε η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΒ που μας απάλλαξε απο αυτού του είδους τις ανοησίες...

      Διαγραφή
    2. Απαντώντας και στους δύο αναγνώστες : Σεβόμεθα απολύτως τίς επιλογές και τίς αποφάσεις του εκλεκτού μας συνεργάτου. Ανεξαρτήτως όμως αυτών, δεν μας βρίσκουν Κ Α Θ Ο Λ Ο Υ σύμφωνους οι απαξιωτικές εκφράσεις και οι λυπηροί χαρακτηρισμοί του ανωνύμου σχολιαστού 08:18μ.μ.
      Εμείς οι Έλληνες καλό θα ήταν να σεβόμαστε τήν άλλη άποψη του συνομιλητού μας, πόσω μάλλον όταν είναι τεκμηριωμένη, ακόμα και άν δεν συμφωνούμε μαζί του.
      Και τέλος κανείς απολύτως σε αυτό το μετερίζι δεν "απάλλαξε" κανέναν όπως επιπόλαια και άκριτα γράφει ο αναγνώστης, ούτε η εργώδης συμμετοχή του στήν σύνταξη της ιστοσελίδος, ήταν τάχα "ανοησίες".
      Και αυτά είναι ξεκάθαρα και σαφή.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή ΟΔΥΣΣΕΙΑ κανείς δεν στράφηκε προσωπικά (πως θα μπορούσε άλλωστε) σε κάποιον συνεργάτη σας..πλην όμως η κριτική όταν είναι εποικοδομητική οδηγεί στην αυτοβελτίωση...ουδείς εμίλησε για κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο..ΑΝΤΙΘΕΤΑ όμως για τις αναρτήσεις που διαβάζουμε, διατηρούμε το δικαίωμα κριτικής...

      το ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΒ έχει κατακτήσει πολυ καλή θέση στον Πατριωτικό Χώρο λόγω του γεγονότος ότι παράγει εύστοχα μηνύματα...όταν όμως τα μηνύματα αυτά "θαμπώσουν" απο αναπόδεικτες αιτιάσεις ή προσωπικά συναισθήματα, αυτόματα το επίπεδο της ιστοσελίδας πλήττεται...

      Καλό βράδυ

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε 8:18 μ.μ.

      Κανεις δεν σε υποχρεωνει να διαβαζεις ο,τι δεν θελεις...

      Τα σχολια του Ρωμιου ηταν ακριβη, ακριβεστατα !.
      Εκανε δουλεια επιπεδου συγκεντρωνοντας ολα τα αρθρα και παραπεμποντας μας.
      Αλλος δεν εχει ξανακανει τετοια δουλεια.
      Αυτο απαιτει χρονο και οργανωση.
      Κρίμα....

      Διαγραφή
  2. ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΝΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ....Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΦΟΒΕΡΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ....ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ,ΚΑΙ ΟΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΣΑΙ....ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΚΟΡΠΑ ΦΟΒΟ ΑΛΛΑ ΔΙΑΧΕΕΙ ΠΕΙΘΩ....ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΝΑΔΙΚΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1828-ΣΗΜΕΡΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!