Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Α Ν Α Τ Ρ Ι Χ Ι Λ Α ! (Και θέλουν να αποκαλούνται "εκκλησία" ; ; ;)


Σχετική εικόνα

Α η δ ί α   και  α π ο τ ρ ο π ι α σ μ ό   προκαλούν οι δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου. 
Παραδέχθηκε δημόσια, πως ιερείς χρησιμοποιούν μοναχές ως σκλάβες του σεξ. Μάλιστα με απόλυτη ψυχραιμία ανέφερε πως γίνονται ενέργειες αντιμετώπισης του φαινομένου αλλά αυτό εξακολουθεί να υπάρχει. 

Αποτέλεσμα εικόνας για πάπας φραγκίσκος
ΕΙΚΟΝΕΣ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΝΤΡΟΠΗΣ, ΑΛΛΑ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΩΣ & ΑΠΟΣΑΡΘΡΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!
ΔΥΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ (;) ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ, Ο ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ (ΔΕΙΤΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!),
ΟΜΟΥ ΜΕ ΤΟ 'ΔΙΚΕΡΑΤΟ ΘΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ'.
(ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΤΟΥ
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΣ...)

Ο Πάπας Φραγκίσκος παραδέχθηκε ότι καθολικοί ιερείς εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά μοναχές και τις χρησιμοποιούσαν ως σκλάβες του σεξ, τονίζοντας ότι έχει δεσμευθεί να σταματήσει κάθε είδους κακοποιήσεις.

 Αποτέλεσμα εικόνας για πάπας φραγκίσκος

Ο ποντίφικας έκανε τις δηλώσεις αυτές στο αεροπλάνο της επιστροφής του από το Αμπού Ντάμπι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με ένα άρθρο στο περιοδικό του Βατικανού που αναφερόταν στην κακομεταχείριση των καλογριών της καθολικής εκκλησίας. 

Σχετική εικόνα

Προσφάτως, όλο και περισσότερες καλόγριες, στο πλαίσιο του κινήματος MeeToo, άρχισαν να μιλούν για την κακοποίησή τους στα χέρια ιερέων και επισκόπων. 
Πέρυσι, η διεθνής ένωση που εκπροσωπεί πάνω από 500.000 καθολικές καλόγριες ενθάρρυνε τα μέλη της να σπάσουν την σιωπή τους... 

«Είναι αλήθεια. 
Υπάρχουν ιερείς, ακόμη και επίσκοποι, οι οποίοι το έχουν κάνει. 
Θεωρώ ότι συμβαίνει ακόμη, αφού κάτι δεν σταματά επειδή απλά το γνωρίζεις. 
Εργαζόμαστε για αυτό εδώ και πολύ καιρό. Έχουμε θέσει σε διαθεσιμότητα αρκετούς ιερείς για τέτοιες υποθέσεις», δήλωσε ο πάπας.

Αποτέλεσμα εικόνας για πάπας φραγκίσκος

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι το Βατικανό βρίσκεται σε διαδικασίες για το κλείσιμο ενός εκκλησιάσματος γυναικών λόγω σεξουαλικής κακοποίησης και διαφθοράς, αν και δεν την κατονόμασε.

Σχετική εικόνα

«Δεν μπορώ να πω ότι αυτό δεν συνέβη στον οίκο μου. Είναι αλήθεια. 
Μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω; 
Θέλουμε; Ναι», είπε, σημειώνοντας ότι ο προκάτοχός του, Βενέδικτος είχε το θάρρος να κλείσει μία τέτοια ομάδα λίγο μετά την εκλογή του ως ποντίφικας το 2005, επειδή είχε εισέλθει σε αυτό η σκλαβιά γυναικών- σκλαβιά, ακόμα και στο σημείο της σεξουαλική σκλαβιά- από πλευράς των κληρικών ή των ιδρυτών.

Αποτέλεσμα εικόνας για πάπας φραγκίσκος

Όπως είπε ο Αλεσσάντρο Γκισότι του γραφείου Τύπου του Βατικανού, το εν λόγω εκκλησίασμα βρισκόταν στη Γαλλία.

Σχετική εικόνα

Ο Πάπας σημείωσε ότι το φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης μοναχών συνεχίζει να υπάρχει, προσθέτοντας ότι συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό σε «συγκεκριμένα εκκλησιάσματα, κυρίως νέα».

pentapostagma
&
https://scripta---manent.blogspot.com/2019/02/blog-post_95.html


"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

2 σχόλια:

  1. Νέοι έπαινοι από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για τον αμερικανομπολσεβίκο υπηρέτη τους Τσίπρα
    Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019 -

    Όπως το αφεντικό χαϊδεύει το κεφάλι του σκύλου του που του κάνει «παιχνιδάκια» και τρίβεται στα πόδια του, έτσι και οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ φροντίζουν να φέρονται ανάλογα στον νυν εγχώριο υποτακτικό τους τον Τσίπρα. Έτσι, λοιπόν, δεν είναι τυχαίο ότι ιστορικό γεγονός χαρακτήρισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ την υπογραφή του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, κάνοντας λόγο για μια διαφωνία που δημιουργούσε προβλήματα σε ολόκληρη την περιοχή.

    Ο γ.γ. της Συμμαχίας επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ, ότι το γεγονός πως Αθήνα και Σκόπια ξεπέρασαν τις διαιρέσεις στο εσωτερικό τους και τις μεταξύ τους διαφωνίες «βοηθά στη σταθεροποίηση ολόκληρης της περιοχής και επιτρέπει στη μελλοντική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ όπου μπορεί να συνεργαστεί με την Ελλάδα. Είναι σημαντικό, γιατί ενισχύει ολόκληρη τη Συμμαχία και συμβάλλει στη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή, το οποίο αποτελεί επίσης τη βάση για ευημερία. Θα ήθελα λοιπόν να επαινέσω το θάρρος και τη σύνεση των Πρωθυπουργών Τσίπρα και Ζάεφ, γιατί το θάρρος και η ηγεσία που επέδειξαν είναι πραγματικά εντυπωσιακές».

    Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την υποψηφιότητα των δύο πρωθυπουργών για το Νόμπελ Ειρήνης, σημείωσε: «Η γνώμη μου είναι ότι και οι δύο έδειξαν τεράστιο θάρρος. Έδειξαν πολιτική βούληση να λύσουν ένα πρόβλημα, να λύσουν μια διαμάχη και να συμβάλλουν στη σταθερότητα και την ειρήνη ολόκληρης της περιοχής. Γι’ αυτό τους συγχαίρω και τους επικροτώ. Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα. Περιμένω να υποδεχτώ και τους δύο στην επόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Όμως δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να προτείνω κάποιον για το Νόμπελ Ειρήνης, αυτό θα το κρίνει η Επιτροπή για το Νόμπελ».

    Βλέπουμε, λοιπόν, ότι ο αμερικανομπολσεβίκος Τσίπρας έχει μετατραπεί σε τέτοιον εντολοδόχο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ώστε τα αφεντικά του να μην έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα ή ενδοιασμό να εκθειάζουν αυτή του ακριβώς την υπηρετική προσήλωση προς όφελος των δικών τους συμφερόντων και εις βάρος της Χώρας της οποίας είναι πρωθυπουργός.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο… ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΟΣ «ΙΑΝΟΣ» ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο… ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Η. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ
    07/02/2019

    Αφού βλέπουν πως τα… «κάρα» δεν τραβάνε, οι συστημικοί αποφάσισαν να τα… σπρώξουν, δια της διαφημίσεως. Έτσι, διεξήχθη εχθές το πρώτο “debate” για τον δήμο της Αθήνας, εν όψει των δημοτικών εκλογών, αλλά μεταξύ τεσσάρων μόνο υποψηφίων. Των Γερουλάνου (κλεφτο-ΠΑΣΟΚ), Μπακογιάννη (Νουδούλα), Ηλιόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) και φυσικά Σοφιανού (ΚΚΕ) – λείπει ο Μάρτης απ’ την Σαρακοστή;- που είπαν το… ποίημά τους.

    Βέβαια, το “debate” δεν έγινε στην τηλεόραση, αλλά στην… καφετέρια του βιβλιοπωλείου «Ιανός». Ανεξαρτήτως όμως του τόπου διεξαγωγής του, προβλήθηκε δεόντως από τα ΜΜΕ.

    Έλλειπε βεβαίως –καθότι δεν είχε προσκληθεί- ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Όμως, αυτόν τον κάργα… δημοκρατικό αποκλεισμό τον βλέπει ο κοσμάκης, βγάζει τα συμπεράσματά του και θα απαντήσει αναλόγως στις κάλπες!

    (ΥΓ) 1: Ο μυθικός Ιανός, απεικονιζόταν πάντα διπρόσωπος. Ο «Ιανός» του συστήματος για τις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα εμφανίστηκε στην περίπτωσή μας… πολυπρόσωπος, αλλά στην ουσία όλα του τα πρόσωπα είχαν την ίδια «μούρη», καθότι ίδιο είναι το σύστημα που υπηρετούν!

    (ΥΓ): Εύλογη απορία: όταν θα μπει στον Β΄ Γύρο ο Ηλίας Κασιδιάρης (όπως προκύπτει απ’ όλες τις έως τώρα μετρήσεις…), θα γίνει άραγε “debade” ή θα σφυρίζουν κλέφτικα ο συστημικός υποψήφιος που θα είναι αντίπαλός του και τα ΜΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!