Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Β ό μ β α ! Α π ο κ α λ ύ ψ ε ι ς από το Ισραήλ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ τον πρώην Πατριάρχη Ειρηναίο!



Βρώμικο παιχνίδι με την εκκλησιαστική ακίνητη περιουσία
Βαρυσήμαντο άρθρο με ενδιαφέρουσα ανάλυση και στοιχεία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο 'Foreign Policy', για όσα συμβαίνουν με την ακίνητη περιουσία στους Αγίους Τόπους.

Αποτέλεσμα εικόνας για foreign policy magazine
Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ

Το άρθρο που τιτλοφορείται “Μην κατηγορείτε την Ορθόδοξη Εκκλησία για άσχημα πολιτικά παιχνίδια στους Αγίους Τόπους”, υποστηρίζει πως το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο δεν εκποιεί σκόπιμα γη σε Ισραηλινούς εποίκους, αλλά πως έχει πέσει θύμα απάτης και επιθέσεων ισραηλινών εξτρεμιστών.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ

Σε άρθρο της στις αρχές του χρόνου, λέει το 'Foreign Policy', η Νταλία Χάτουκα παρουσίασε μια εικόνα μεγάλης δυσαρέσκειας στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τη σημασία των αντιφρονούντων μέσα στην εκκλησία, και αποσπά την προσοχή από μια υπαρξιακή απειλή για όλες τις χριστιανικές εκκλησίες στους Αγίους Τόπους, όχι μόνο την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Το 'Foreign Policy' αναφέρει, πως το άρθρο εξυπηρετεί άθελά τα συμφέροντα των εξτρεμιστών μεταξύ του Ισραηλινού οικιστικού κινήματος σε συμμαχία με πολιτικούς που επιδιώκουν πολιτικό κέρδος, απλώνοντας τα νύχια τους στις εκτάσεις όλων των «εκκλησιών» – Ορθόδοξων, Καθολικών, Αρμενίων, Κοπτών, Αγγλικανών και άλλων – που αποτελούν τη χριστιανική κοινότητα των Αγίων Τόπων.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ

Ο Ateret Cohanim, γνωστή και ως Ateret Yerushalayim, είναι μια οργάνωση εποίκων που σκοπεύει να εκδιώξει μουσουλμάνους και χριστιανούς από την Ιερουσαλήμ, όπως σωστά σημειώνει στο άρθρο της Hatuqa, απέκτησε συστηματικά περιουσία στην Παλιά Πόλη μέσω ενός τοξικού μείγματος εκφοβισμού και δωροδοκίας και περιστασιακά βίαιης κατοχής. 

Μόλις η Ateret Cohanim αποκτήσει την εκάστοτε ακίνητη περιουσία, οι υποστηρικτές της καταλαμβάνουν τα κτίρια και τρομοκρατούν την γύρω γειτονιά. 
Παίζουν δυνατά μουσική τη νύχτα, προσβάλλουν τις γυναίκες και φτύνουν ιερείς. 

Οι Χριστιανοί της Ιερουσαλήμ πιστεύουν ότι η Ateret Cohanim έχει επίσης βανδαλίσει εκκλησίες και άλλους ιερούς τόπους. 
Η Ateret Cohanim λαμβάνει μεγάλο μέρος της χρηματοδότησής της μέσω του ομώνυμου φιλανθρωπικού οργανισμού που έχει εγγραφεί στις ΗΠΑ.

Το 2004, εικονικές οντότητες εκ της Καραϊβικής που συνδέονται με την Ateret Cohanim δωροδόκησαν υψηλόβαθμους υπαλλήλους του Ορθόδοξου Πατριαρχείου να μισθώσουν τέσσερις στρατηγικά τοποθετημένες εκκλησιαστικές ιδιοκτησίες κοντά στην Πύλη Jaffa, την είσοδο στις χριστιανικές και αρμενικές συνοικίες της Παλιάς Πόλης. 

Η Ιερά Σύνοδος του πατριαρχείου, ανακάλυψε την απάτη το 2005 και έστειλε την Ateret Cohanim στο δικαστήριο. 
Δυστυχώς, η οργάνωση των αποίκων κατόρθωσε να καθυστερήσει επανειλημμένα τις διαδικασίες, έτσι ώστε το θέμα να εκκρεμεί ακόμη στα ισραηλινά δικαστήρια.

Το άρθρο της Hatuqa σημειώνει ότι η Ιερά Σύνοδος καθαίρεσε τον Πατριάρχη Ειρηναίο Α΄ και εξέλεξε τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ΄, ως μέρος της δολοπλοκίας για την πώληση της γής!!!

Η πραγματική ιστορία, που παραβλέπεται σε μεγάλο βαθμό στο άρθρο της Hatuqa, σύμφωνα με το Foreign Policy, είναι ότι αρκετοί Ισραηλινοί πολιτικοί έχουν υποσκάψει τα αντιαραβικά και αντιχριστιανικά συναισθήματα μεταξύ ενός τμήματος της εκλογικής τους περιφέρειας για να ξεκινήσουν δράσεις που, εάν επιτύχουν, θα αποτελέσουν μια από τις μεγαλύτερες παράνομες υφαρπαγές γης στην πρόσφατη ιστορία.

Ως υπόβαθρο, το 1951 το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο (JNF) εξαναγκάζει το Ορθόδοξο Πατριαρχείο να μισθώσει μια μεγάλη λωρίδα γης που είναι γνωστή ως Rehavia σε αυτό που είναι τώρα Δυτική Ιερουσαλήμ για ένα ασήμαντο ποσό. 
Το αμοιβαίο κεφάλαιο έπειτα υπεκμισθώνει την ιδιοκτησία τόσο σε προγραμματιστές όσο και στην ισραηλινή κυβέρνηση.

Η γειτονιά της Rehavia περιλαμβάνει σήμερα την Knesset, τα γραφεία του προέδρου και του πρωθυπουργού του Ισραήλ, το εθνικό μουσείο και τα πιο πολυτελή και ακριβά κτίρια κατοικιών στην Ιερουσαλήμ. 

Αν και το 2050, όταν η μίσθωση λήγει, μπορεί να φαίνεται μακριά, αναλυτές επισημαίνουν τη ζοφερή πραγματικότητα ότι η τεράστια εκτίμηση της αξίας της Rehavia θα απαιτήσει από αυτήν να πληρώσει ένα αντίστοιχα αυξημένο ενοίκιο. 
Ως εκ τούτου, το JNF προσπάθησε να αποκτήσει το ελεύθερο κτήμα από το πατριαρχείο με διάφορα μέσα, όλα όμως απέτυχαν.

Το 2017, το JNF ακολούθησε μια νέα “γραμμή”, υποστηρίζοντας ότι το πατριαρχείο σχεδίαζε να εκδιώξει την ισραηλινή κυβέρνηση από την Κνεσέτ και χιλιάδες ενοικιαστές από τα σπίτια που νοίκιασαν από το JNF. 

Μια από αυτούς τους μισθωτές, μέλος της Κνεσέτ, η Ρέιτσελ Αζάρια, έχει προωθήσει ένα νομοσχέδιο, όπως σημειώνεται στο άρθρο της Χάτουκα, που θα επέτρεπε στην κυβέρνηση να κατασχέσει την εκκλησιαστική γη. 
Το άρθρο παραμελεί να αναφέρει πάντως ότι η Αζαρία ενοικίασε το σπίτι της έχοντας πλήρη επίγνωση ότι η μίσθωση θα λήξει το 2050. 

Στην πραγματικότητα, η Αζαρία δεν έχει λόγο να ανησυχεί. Η αρχική μίσθωση δίνει στο JNF το αποκλειστικό δικαίωμα πρώτης άρνησης και απαιτεί από το πατριαρχείο να υποβάλει οποιαδήποτε αύξηση μισθώματος σε έναν διαμεσολαβητή.

Το νομοσχέδιο της Αζαρία, ωστόσο, διατυπώνεται κατά τρόπο που να επιτρέπει τη δήμευση οποιασδήποτε εκμισθωμένης γης για εμπορικούς σκοπούς από οποιαδήποτε εκκλησία που βρίσκεται στο Ισραήλ!!!

Η Αζαρία έχει την υποστήριξη του υπουργού Δικαιοσύνης του Ισραήλ, Ayelet Shaked. 
Ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο Πρόεδρος Reuven Rivlin αναγνωρίζουν ότι η ψήφιση αυτής της νομοθεσίας, θα έθετε το Ισραήλ σε ανοιχτή αντιπαράθεση με σχεδόν ολόκληρη την οργανωμένη Χριστιανοσύνη και, όπως σημειώθηκε στο άρθρο, κατάφερε να αποτρέψει την ψηφοφορία. 

Ανεξέλεγκτα, η Αζαρία και οι υποστηρικτές της έχουν υποβάλει εκ νέου το νομοσχέδιο έξι φορές στην Κνεσέτ με διαφορετικά ονόματα. 

Ο Netanyahu και ο Rivlin συνεχίζουν, με σύνεση, να το εμποδίσουν. 
Αλλά η απειλή παραμένει…..


https://scripta---manent.blogspot.com/2019/02/blog-post_350.html

" Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ "

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΑΤΕΛΕΙΑ ΦΟΡΩΝ....ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!