Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Το τζαμί της οθωμανικής κατακτήσεως στην Αθήνα...

ΡΕ!
ΝΑ ΤΟ ΞΕ-ΧΑ-ΣΕΙΣ ΤΑΓΙΠ!

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ!
ΟΧΙ ΜΙΝΑΡΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!...


Κείμενο του ιστολογίου 17/2/2019
Το τζαμί Φετχιγιέ στην Αθήνα, γιατί αλήθεια το ονομάζουμε έτσι ; 
Γιατί δεν μεταφράζουμε την λέξη ακριβώς; 
Είναι το τζαμί της Κατακτήσεως! 
Της Οθωμανικής κατακτήσεως του 1458 από τον Μωάμεθ τον Πορθητή.

Αποτέλεσμα εικόνας για φετιγιε τζαμί

Και αντί να ισοπεδώσουμε αυτό το σύμβολο της οθωμανικής κυριαρχίας και να γίνει μια ωραία παιδική χαρά, έχουμε κι από πάνω τους Νεοοθωμανούς (μέ πρώτον τον υπερφίαλο και ανερμάτιστο σουλτάνο) να μας υποβάλλουν αιτήματα για αυτό…
Πηγή: TourkikaNea

Σχετική εικόνα
"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

3 σχόλια:

  1. Βατραχομυομαχία σε συνέχειες
    Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019

    Ευρω - ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι εντελώς χαμένη ψήφος!

    • Στις ευρωεκλογές του 2014 η Χρυσή Αυγή κατάφερε να αξιοποιήσει την αγανάκτηση που εκφράστηκε με το κίνημα της πλατείας και να εκλέξει τρεις ευρωβουλευτές. Ο ένας από αυτούς έχει ήδη διαχωρίσει τη θέση του από την οργάνωση και προσπαθεί να φτιάξει δικό του κόμμα στον χώρο μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής.

    Απόλυτη απομόνωση

    Η Χρυσή Αυγή δεν έχει τίποτα να προσφέρει σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανεξάρτητα από τις επιλογές των ευρωβουλευτών της. Και αυτό για έναν πολύ απλό λόγο, βρίσκεται σε απόλυτη απομόνωση και από τις πολιτικές ομάδες που έχουν χαρακτηριστικά σκληρής Δεξιάς ή αντιευρωπαϊκής άκρας Δεξιάς.

    Στην Ελλάδα η ηγεσία της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να πείσει ότι η οργάνωση ανήκει στον χώρο της άκρας Δεξιάς και πως εκφράζει με τον τρόπο της τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση όμως έχει επικρατήσει μια εντελώς διαφορετική αξιολόγηση της Χρυσής Αυγής. Τα ευρωπαϊκά κόμματα της σκληρής και της άκρας Δεξιάς και οι πολιτικές ομάδες στις οποίες ανήκουν θεωρούν τη Χρυσή Αυγή νεοναζιστική οργάνωση και δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με αυτήν.

    Για παράδειγμα, η κ. Λεπέν, η οποία θεωρείται εκφραστής της άκρας Δεξιάς στη Γαλλία, θεωρεί απόλυτη δυσφήμιση να συγκρίνουν το κόμμα της με την Χρυσή Αυγή και γι’ αυτό δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τους Χρυσαυγίτες. Η ίδια έχει πάρει την πρωτοβουλία να απομακρυνθεί από την σκληροπυρηνική ακροδεξιά παράδοση του πατέρα της για να βελτιώσει την εκλογική προοπτική του κόμματός της. Γι’ αυτό το μετονόμασε από Εθνικό Μέτωπο σε Εθνικό Συναγερμό. Προτιμά την έμμεση παραπομπή με τον «Συναγερμό» στον Ντε Γκολ παρά στον πατέρα της, ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου.

    Η απομόνωση της Χρυσής Αυγής υποχρεώνει τους ευρωβουλευτές της να κινούνται εκτός των πολιτικών ομάδων στις οποίες έχουν ενταχθεί τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αναγκαστικά οι Χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές είναι στην ομάδα των Ανεξάρτητων/Ανένταχτων, γεγονός που αναδεικνύει την απόλυτη πολιτική απομόνωση της οργάνωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Αυτό σημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει ουσιαστική επιρροή στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, ούτε μπορεί να παρέμβει μέσω των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να σπρώξει τα πράγματα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Η πολιτική μοναξιά των ευρωβουλευτών της αποτελεί «χαστούκι» στην ηγεσία της από την ηγεσία των κομμάτων της ευρωπαϊκής άκρας Δεξιάς.

    Απόλυτα χαμένη ψήφος

    Από τη στιγμή που η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε συνθήκες πολιτικής καραντίνας, εξαιτίας των νεοναζιστικών χαρακτηριστικών της ηγεσίας της, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η ψήφος υπέρ της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου είναι η απόλυτα χαμένη ψήφος.

    Το Μαξίμου προσπαθεί να συντηρήσει με κάθε τρόπο την προοπτική της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι «πάγωσε» για μία τετραετία τη δίκη της Χρυσής Αυγής και πως ταυτίζει επίμονα το 70% του ελληνικού λαού που διαφωνεί με τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ με την άκρα Δεξιά και τη Χρυσή Αυγή.

    Η καλύτερη πολιτική απάντηση στη Χρυσή Αυγή και το Μαξίμου έρχεται από την ευρωπαϊκή άκρα Δεξιά, η οποία αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, με το σκεπτικό ότι δεν είναι ακροδεξιά αλλά νεοναζιστική. Μην παρασύρεστε λοιπόν από τον αντισυστημικό πολιτικό θυμό σας, τις δήθεν πατριωτικές κορώνες της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και τους τακτικούς ελιγμούς του Μαξίμου.

    Μη σπαταλήσετε ούτε μία ψήφο υπέρ της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές γιατί καμία πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν θέλει να έχει σχέσεις με τους Χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές. Εάν δεν σας καλύπτει η κριτική που ασκώ στη Χρυσή Αυγή, ακολουθήστε, στο συγκεκριμένο θέμα, τη στάση της ευρωπαϊκής σκληρής και άκρας Δεξιάς.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ
    (proinoslogos.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τονα και πάλι! Ο κ. Κύρτσος είναι στην πολιτική σκηνή επί πολλά χρόνια, είτε στο ΚΚΕ Λονδίνου, είτε ως σύμβουλος του κομψοτάτου («δέματι και λόγω») Πάγκαλου, είτε ως σύμβουλος του Μητσοτάκη ή ως υποστηρικτής του Σαμαρά για την ηγεσία της ΝΔ, είτε ως επικεφαλής της Λίστας Επικρατείας του ΛΑΟΣ, είτε …. ως ευρωβουλευτής της ΝΔ.

      Είναι ένας … αξιοσημείωτος άνθρωπος της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης, που όμως φαίνεται ότι κάπου έχει χάσει τον ρυθμό της εποχής. Και αυτό είναι πάντα θλιβερό για κάποιον.

      Ο κ.Κύρτσος προσπαθεί –με μια πολιτική αγωνία, ομολογουμένως αξιοπρόσεκτη- να πείσει ότι η ψήφος στις Ευρωεκλογές στην Χρυσή Αυγή είναι «χαμένη», διότι …. δεν έχει πολιτική δύναμη, μια που βρίσκεται στην ομάδα των ομάδα των Ανεξάρτητων/Ανένταχτων και (δήθεν) δεν θέλουν οι ευρωπαίοι «ακροδεξιοί» όπως η Λεπέν, να έχουν σχέσεις με μια «ναζιστική» οργάνωση, όπως ο ίδιος χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή.

      Επειδή όμως ο κ.Κύρτσος, με μια τέτοια τοποθέτηση, αρνείται τον πυρήνα της δημοκρατικής διαδικασίας, γι αυτό είπαμε νωρίτερα ότι, έχει χάσει πλέον τον ρυθμό της εποχής. Αν κάποιος θεωρεί εαυτόν «δημοκράτη», πως μπορεί άραγε να «νουθετεί» να μην ψηφίζονται κόμματα, με την αιτιολογία ότι δεν μπορούν να ενταχθούν στο άρμα μεγάλων συνασπισμών; Αυτή ακριβώς δεν είναι η δημοκρατική ουσία; Να μπορούν να εκφρασθούν πραγματικά όλοι οι πολίτες στα όργανα διακυβέρνησης;

      Πότε και με ποια δικαιολογία, αντικαταστήσαμε τον πυρήνα της δημοκρατίας με τις κομματικές συμμαχίες κάποιων συνασπισμών, όπως του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για παράδειγμα; Από πότε είναι άχρηστη η δημοκρατία αν εκλέγει έναν ή δύο ή τρεις βουλευτές κι όχι π.χ. είκοσι;

      Ας μας πει ο …. λεπταίσθητος κ. Κύρτσος, όταν ήταν επικεφαλής της Λίστας Επικρατείας του ΛΑΟΣ, είχε την ίδια άποψη για την «χαμένη ψήφο»; Όταν δηλαδή, το ΛΑΟΣ κατέβαινε στις ευρωεκλογές και είχε έναν ή δύο ευρωβουλευτές, ο κ. Κύρτσος είχε προβεί τότε σε κάποια αρθρογραφία, «νουθετώντας» τους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ να μην ψηφίσουν το κόμμα διότι ….. δεν έχει ευρωπαϊκή δύναμη;

      Καλό θα ήταν επίσης να μας ενημερώσει, τι έχουν κάνει οι «κατάκοποι» από τον πατριωτικό αγώνα τους ευρωβουλευτές της ΝΔ για τα Εθνικά μας θέματα. Εκείνοι που κατά τον ίδιο «έχουν δύναμη» ενώ οι Χρυσαυγίτες δεν έχουν… Στο Μακεδονικό θέμα για παράδειγμα, ποια στήριξη έδωσε η Ε.Ε, μετά την πίεση των «δυνατών και χρήσιμων» ευρωβουλευτών της ΝΔ; Ποιες πρωτοβουλίες πήραν; Ποιοι πολιτικοί σχηματισμοί, από τους «δυνατούς» κι όχι τους Ανεξάρτητους/Ανένταχτους, έδρασαν, μίλησαν, πίεσαν υπέρ του Μακεδονικού ζητήματος;

      Η απάντηση είναι συντριπτική για τα μάλλον ιδιοτελή και αστήρικτα επιχειρήματα του κ. Κύρτσου : ΚΑΝΕΙΣ !

      Η μόνη φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο, υπέρ των Εθνικών συμφερόντων της Ελλάδος για το Μακεδονικό ζήτημα, ήταν η φωνή των Ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής. Μόνον εκείνοι φώναξαν, μόνον εκείνοι διαμαρτυρήθηκαν, μόνον εκείνοι κατήγγειλαν και στηλίτευσαν !

      Είναι κρίμα που ο κ.Κύρτσος, μετά από μια ολόκληρη ζωή στα κοινά, δεν έχει ακόμη αντιληφθεί, ότι η πολιτική δύναμη δεν αντλείται από ξένα συμφέροντα. Ότι αν ενδιέφερε πραγματικά να έχει (ευρωπαϊκό) πολιτικό αντίκρισμα η Ελληνική φωνή, θα έπρεπε ΟΛΟΙ μαζί οι Έλληνες ευρωβουλευτές, ενωμένοι σε μια γροθιά, να παλεύουν για τα Ελληνικά συμφέροντα, Εθνικά, Οικονομικά και άλλα.

      Θα έπρεπε όλοι μαζί, σε ένα μέτωπο να καταγγείλουν τις Νατοϊκές μεθοδεύσεις στο Σκοπιανό εναντίον της Ελλάδος. Αλλά πώς να το κάνουν αυτό; Όταν τα κόμματά τους δεν έχουν εθνικό προσανατολισμό; Όταν αριστεροί, σοσιαλιστές, κεντρώοι στην Ελληνική Βουλή ψηφίζουν την συμφωνία και όταν οι ΝΔκράτες διαφωνούν μόνο στα λόγια, αφού αρνείστε να την ακυρώσετε όταν/αν κυβερνήσετε;

      Όσο λοιπόν κι αν προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δεν μπορεί, ο …. βαθύνους ευρωβουλευτής της ΝΔ.

      Διαγραφή
    2. Η πολιτική αλήθεια των ημερών μας, παραμένει ότι, η Χρυσή Αυγή ΚΑΙ στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έδωσε την μάχη υπέρ Πατρίδος, μια μάχη που αρνούνται να δώσουν όσοι, αμφιταλαντεύονται πολιτικά δεμένοι πάνω σε ένα κομματικό εκκρεμές, που τους ταξιδεύει από το ένα κόμμα στο άλλο, προς άγραν πολιτικής επιβίωσης.

      Πως τολμά λοιπόν ο κάθε σπουδαιοφανής «λογοτεχνίζων» να χαρακτηρίζει «άχρηστη» την ψήφο σε εκείνους που στήριξαν τα Εθνικά συμφέροντα; Μήπως τελικά αυτό ακριβώς είναι που ενοχλεί τους Καθεστωτικούς, «αριστερούς» και «δεξιούς»; Ότι αυτή η «άχρηστη» ψήφος, μοιραία φέρνει σύγκριση, με την δική τους την «χρήσιμη», που όμως εσιώπησε, «οκλάζουσα» δουλικά και κατάπιε την μεγαλύτερη διπλωματική ήττα της Ελλάδος τα τελευταία πενήντα χρόνια;

      Η πολιτική αλήθεια των ημερών μας, παραμένει ότι, η Χρυσή Αυγή μέλος ή όχι του ευρωπαϊκού άρματος κάποιων «μεγάλων» κομμάτων, μόλις ο Λαός της δώσει την εντολή διακυβέρνησης, θα ακυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών. Τι πιο χρήσιμο άραγε για την Ελλάδα από αυτό;

      Εν τέλει τι άλλο κάνει ο κ.Κύρτσος στην Ευρωβουλή, εκτός του να αρθρογραφεί εναντίον των Εθνικιστών; Κατά παράφραση του σαβοπούλειου άσματος «τι να φταίει η ευρωβουλή, τι να φταιν οι εκπρόσωποι. Έρημοι κι απρόσωποι».

      Επίσης, δεν παραλείπει ο κ. Κύρτσος να αναφέρεται μεταξύ των άλλων και στην δίκη της Χρυσής Αυγής και στην κατ’ αυτόν καθυστέρησή της. Προφανώς έχει κάθε δικαίωμα ως … συνειδητός πολίτης και πολιτικός να ενδιαφέρεται για τέτοια ζητήματα. Έχει όμως ταυτόχρονα, την ηθική υποχρέωση να μας ενημερώσει για την δική του δίκη.

      Εκείνη για την οποία έγινε άρση ασυλίας του τον Οκτώβριο του 2018, από το ευρωκοινοβούλιο, μετά από αίτημα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, όταν ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «FreeSunday Εκδοτική Α.Ε.».

      Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες γι αυτό. Δεν υφίσταται σχετική ειδησεογραφία. Και δεν νομίζουμε ότι κάτι τέτοιο έχει να κάνει με την ιδιότητα του κ.Κύρτσου ως δημοσιογράφου και εκδότη, όχι, προς Θεού, δεν υπαινισσόμεθα κάτι τέτοιο. Νομίζουμε όμως, ότι θα έπρεπε να έχει την αβρά ευαισθησία, όταν αναφέρεται σε δίκες άλλων, να έχει ενημερώσει για την δική του.

      Εντύπωση κάνει τέλος και η αναφορά στην κα Λεπέν. Αν αυτή είναι μια αρχική προσέγγιση της ΝΔ με τις «θέσεις Λεπέν», εναντίον της λαθρομετανάστευσης, εναντίον της Ευρωπαϊκής πολιτικής των νόμων και διατάξεων εναντίον του Χριστιανισμού και λοιπών «συντηρητικών» ιδεών, όπως πρεσβεύει η κα Λεπέν, να μας το πει ανοικτά ό ίδιος ή κάποιος άλλος … συντηρητικός από το κόμμα του. Είναι η ΝΔ τόσο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα όσο εκείνο της Λεπέν;

      Εκτός αν δεν είναι απόψεις της ΝΔ αλλά προσωπικές απόψεις του κ. Κύρτσου. Ίσως σχεδιάζει να κάνει, άλλη μια αλλαγή κόμματος και να ενταχθεί τώρα στον Εθνικό Συναγερμό της Λεπέν. Κάτι τέτοιο είναι βεβαίως δικαίωμά του.

      Αλλά να το ξέρουν όσοι τον ψηφίσουν, για να σταθμίζουν ορθά, ποιες ψήφοι είναι άχρηστες και ποιοι όχι.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!