Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Δέν θα μας το πούν! ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΠΟΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΟΥΦΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ! Οι Βούλγαροι δεν ανέχονται πολλά - πολλά όπως εμείς....

Σχετική εικόνα
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ στην Ελλάδα το μουσουλμανικό τουρκόφρονο στοιχείο αλωνίζει ελεύθερα στην Ελληνική Θράκη και το τουρκικό προξενείο λειτουργεί σαν άτυπο διοικητήριο, στην γειτονική Βουλγαρία όπως φαίνεται η τουρκική μουσουλμανική προπαγάνδα έχει αρχίσει και προκαλεί έντονες και απρόβλεπτες αντιδράσεις.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu ajansı, το κτίριο της μουσουλμανικής Μουφτείας, (κάτι ανάλογο με την χριστιανική αρχιεπισκοπή), δέχτηκε επίθεση από Βούλγαρους διαμαρτυρόμενους για την τουρκική προπαγάνδα στην Βουλγαρία και μάλιστα, όπως υποστηρίζει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, προσπάθησαν να πυρπολήσουν το κτίριο που το θεωρούν σαν εστία της τουρκικής διείσδυσης στην Βουλγαρία.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της αρχιμουφτείας Βουλγαρίας, Celal Faik, οι επιτιθέμενοι έσπασαν τζάμια και πετούσαν πέτρες κατά του κτιρίου και ευτυχώς η άμεση επέμβαση της αστυνομίας πρόλαβε τα χειρότερα. 
Σημειωτέον ότι πριν από τέσσερις ημέρες είχαμε και άλλη επίθεση στο κεντρικό τζαμί του Karlovo, 
Αποτέλεσμα εικόνας για KARLOVO MOSK
καθώς και στα γραφεία του τουρκόφρονου κόμματος της Βουλγαρίας, «Hak ve Özgürlükler Hareketi», (HÖH), αντίστοιχο με το 'DEB' της Ελληνικής Θράκης.
Εκεί μάλλον δεν…καταλαβαίνουν από πολιτική κατευνασμού.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!