Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΛΩΝΙΑ: «ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ; ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ!»





Με εορταστικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα και με μια μαζική πορεία στην πρωτεύουσα Βαρσοβία η οποία πραγματοποιείται με λαμπρότητα και μαχητικότητα για 10η συνεχόμενη χρονιά, οι Πολωνοί εόρτασαν την Ανεξαρτησία της χώρας τους στο τέλος του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, και συγκεκριμένα στις 11 Νοεμβρίου 1918.


Αποτέλεσμα εικόνας για parade in Poland November 2019
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΝ ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΟ ΠΟΛΩΝΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ
ΞΥΛΙΝΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙ !
(ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ, ΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ
ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ, ΗΣΑΝ ΟΛΟΙ  Ο Ρ Θ Ο Δ Ο Ξ Ο Ι !
ΑΛΛΑ Ο ΠΑΠΑΣ ΜΕ ΑΝΕΙΠΩΤΕΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ
ΕΚΑΝΕ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ!
ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 25.000 ΠΙΣΤΟΙ ΜΟΝΟ..
.)


Αποτέλεσμα εικόνας για parade in Poland November 2019

Σχετική εικόνα

Οι Πολωνοί πρωτοστάτησαν στους αγώνες για την Ελευθερία της Ευρώπης, με τρανό παράδειγμα τον εθνικό τους ήρωα Ιωάννη Σομπιέσκι, ο οποίος με την νίκη την οποίαν κατήγαγε επί των Οθωμανών κατά την Β’ πολιορκία της Βιέννης, το 1683, επέτυχε την εκδίωξή τους και από την Ουγγαρία και από τα πολωνικά εδάφη.

Αποτέλεσμα εικόνας για parade in Poland November 2019

Περίπου 150.000 άνθρωποι έδωσαν το “παρών” στην πορεία στη Βαρσοβία, τιμώντας “τον Θεό, την Ελευθερία, τον Λαό και την Οικογένεια”, με κυρίαρχο σύνθημα το “Ποιανού είναι οι δρόμοι; Οι δρόμοι είναι δικοί μας!” 

Αποτέλεσμα εικόνας για parade in Poland November 2019

Η Πολωνία γνωρίζει μια εθνική άνθιση με πατριώτες πολιτικούς, οι οποίοι εμπνέουν τον πολωνικό λαό και τον προστατεύουν αποτελεσματικά από την πληθυσμιακή αλλοίωση την οποίαν γνωρίζουν άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου, και η Ελλάδα.



Λιμπερτίνοι, άθεοι, παιδεραστές και λοιπά συμπλήματα απουσίαζαν, βεβαίως. 

Κάποιοι “ακτιβιστές” σήκωσαν πανό που έγραφε “Σύνταγμα”, αλλά η Αστυνομία ζήτησε να κατεβεί (!) γιατί λόγω του ύψους του θα μπλεκόταν με τα καλώδια του ηλεκτρισμού και θα έθετε σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια. 

Αποτέλεσμα εικόνας για parade in Poland November 2019

Όταν αρνήθηκαν να το κατεβάσουν , η Αστυνομία διέλυσε την συνάθροιση με συνοπτικές διαδικασίες. Να σημειωθεί ότι λόγω της ημέρας τα όργανα της τάξεως φορούσαν παραδοσιακές πολωνικές ενδυμασίες.

Χρόνια Πολλά και ΚΑΛΑ στους ελεύθερους Πολωνούς!

ΕΔ


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

1 σχόλιο:

  1. Στην 2η φωτό, ο γονατιστός κύριος δεν κρατά το ορθόδοξο κομποσκοίνι αλλά το καθολικό διότι έχει πέντε δεκάδες για το Χαίρε Μαρία που χωρίζονται μεταξύ τους με μια χάνδρα για το Δόξα Πατρί.
    Οι καθολικοί δεν λένε το Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με, με το κομποσχοίνι, αλλά το Χαίρε Μαρία και το Δόξα Πατρί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!