Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

....Τότε θά ἔρθει καί τό τ έ λ ο ς τῆς Ἐκκλησίας.....



'Όταν η Εκκλησία, θα απαγορεύσει στην απλή γιαγιά... να ελέγχει τον Επίσκοπό της, τότε θα έρθει και το τέλος της Εκκλησίας...''

~ Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς*

Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς: Νύκτα, βαρειά νύκτα έχει καλύψει την ...


=====================

Ο ΄Αγιος Ιουστίνος Πόποβιτς ήταν Ορθόδοξος Χριστιανός θεολόγος, αρχιμανδρίτης στήν Μονή του Τσέλιε, μελετητής του Ντοστογιέφσκι, αντικομμουνιστής συγγραφέας και επικριτής της πραγματιστικής εκκλησιαστικής ζωής. 
Στις 29 Απριλίου 2010, ο πατήρ Ιουστίνος αγιοποιήθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Βικιπαίδεια
Γέννηση6η Απριλίου 1894, Βράνιε, Σερβία

"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

5 σχόλια:

  1. Ο Θεός ΕΔΩΣΕ ανθρώπινο ΛΟΓΟ στην όνο του Βαλαάμ (στην Παλαιά Διαθήκη).
    Σίγουρα ο Θεός ΜΠΟΡΕΙ να δώσει αληθινό λόγο και στην απλή γιαγιά.

    Οι άλλοι ας λένε ό,τι θέλουν.

    Η όνος του Βαλαάμ:
    https://www.pemptousia.gr/2019/08/i-onos-tou-valaam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που λέει ο γέροντας έχει ήδη γίνει εδώ και πολλούς πολλούς αιώνες. Πότε ήταν η τελευταία φορά που μπορούσε μια απλή γιαγιά να ελέγξει έναν ιεράρχη; Το μεσαίωνα σε καίγανε στη πυρά σαν αιρετικό αν έλεγες κάτι που δεν άρεσε στον ιεράρχη, σου βγάζανε τα μάτια και σου κόβανε τη μύτη, ή σε εξορίζανε, ή σε μαστιγώνανε, και τόσα άλλα.Και το παραμύθι "αυτά τα κάνανε μόνο οι παπικοί" πιάνει μόνο σε ανθρώπους που δε γνωρίζουν ιστορία, και οι Βυζαντινοί τα ίδια και χειρότερα κάνανε. Ξεχάσατε την εικονομαχία; Οι εικονομάχοι είχαν δίκιο, η λατρεία των εικόνων είναι αμαρτία, αλλά έχασαν τη μάχη με τους ειδωλολάτρες και το πλήρωσαν με το αίμα τους. Και λίγο αργότερα ο Χριστός εκδικήθηκε με το να παραδώσει το αμαρτωλό και διεφθαρμένο από άκρη σε άκρη Βυζάντιο στους Σταυροφόρους και τους Τούρκους.

    Σήμερα οκ, δε μας σκοτώνουν, αλλά μας αφορίζουν και μας διώχνουν από την εκκλησία τους αν τολμήσουμε και υποστηρίξουμε το Λόγο του Θεού και τους κατακρίνουμε που έχουν ξεφύγει από Αυτόν. Και μας λένε "αιρετικούς", ακόμη κι αν εμείς μπορούμε να στηρίξουμε στο Ευαγγέλιο και τις Επιστολές τα όσα λέμε, κι αυτοί τα δικά τους όχι.... Αμέτρητα παραδείγματα.

    Άρα, αυτό έχει ήδη γίνει. Για αυτό άλλωστε και η εκκλησία της χώρας είναι 200% διεφθαρμένη, ελεγχόμενη από μασώνους και απατεώνες, με μόνο μέλημα τα υλικά αγαθά και την εξουσία. Και δεν έχει πνευματικό καρπό και αυτό φαίνεται από την ελληνική κοινωνία που είναι χειρότερη από τα Σόδομα και τα Γόμορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΣΟΧΗ στὸ Ἀλάτι τῆς Γῆς. Εἶναι αἱρετικός. Ἕνα κείμενο ξεκάθαρα συκοφαντικὸ κατὰ τῆς Ὀρθοδοξίας.

      Διαγραφή
    2. Ναι, αυτό κατάλαβα και εγώ

      Διαγραφή
  3. Είναι ξεκάθαρο. Δείτε το μένος και το δηλητήριο που εξαπολύει διαρκώς για θέματα κυρίως θρησκευτικά - δεν έχει αφήσει 1 ανάρτηση θρησκευτικού περιεχομένου ασχολίαστη. Λύσσα κακιά κι αδάμαστη. Και το υπόλοιπο δηλητήριο το ρίχνει για να ικανοποιήσει το απύθμενο μίσος τους για συγκεκριμένους ανθρώπους ή γενικότερα (πώς θα μπορούσε άλλωστε διαφορετικά) για όλους εμάς τους Έλληνες.

    Άραγε συμπαθεί κανέναν; μάλλον βλακεία ρώτησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!