Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Οι Αγγλογερμανοί εκδικούνται τον Ιω.Καποδίστρια, επειδή τους «την έ φ ε ρ ε» στό καίριο Συνέδριο του Λάϊμπαχ!


Στο Συνέδριο του Λάϊμπαχ ο Ιωάννης Καποδίστριας κατάφερε και νομιμοποίησε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και το δικαίωμα της Ελλάδος για ελευθερία. 
Οι ευρωπαϊκές «μεγάλες δυνάμεις», αμέσως μετά την υπογραφή τής συμφωνίας, αλλοφρόνησαν. 
Ο δε άγγλος πληρεξούσιος που συμμετείχε στο Συνέδριο, τόσο πολύ το πήρε κατάκαρδα, που αυτοκτόνησε....
Ο Ιωάννης Καποδίστριας, μιλάει σ' όλους τους Έλληνες, σήμερα ...

Ας δούμε τα τότε γεγονότα, τα οποία αποκρύπτουν από τους Έλληνες, διότι μέσα απ’ αυτά θα γίνει κατανοητό το μέγεθος της επιτυχίας του Καποδίστρια. 
Μιας επιτυχίας της οποίας οι συνέπειες υπάρχουν μέχρι σήμερα. 
Μέσα απ’ αυτά θα φανεί γιατί τον εκδικούνται μέχρι σήμερα.

Πάμε στην αρχή της δεκαετίας του 1820. 

Όταν οι ευρωπαίοι ηγέτες πληροφορήθηκαν την Προκήρυξη του Αλεξάνδρου Υψηλάντου, που προέτρεπε τους Έλληνες σε επανάσταση εναντίον των τούρκων, και σε συνδυασμό ότι εκείνον τον καιρό είχαν ξεσπάσει επαναστάσεις σε Ισπανία και Ιταλία, θορυβήθηκαν τόσο πολύ που συνεκάλεσαν Συνέδριο, από 26 Ιανουαρίου έως 12 Μαΐου 1821, στην πόλη Λάιμπαχ. Λάιμπαχ, είναι η σημερινή Λουμπλιάνα. Συγκεντρώθηκαν οι πληρεξούσιοι Πρωσίας, Αυστρίας (δηλαδή όλοι οι γερμανοί), Ρωσίας και Γαλλίας. 

Ο εκπρόσωπος της Αγγλίας συμμετείχε ως Παρατηρητής.

Όλοι μαζί ήθελαν ν’ αποφασίσουν για τα συμφέροντά τους. Όλοι πλην Ρωσίας ήθελαν, επειδή η Ρωσία υποδαύλιζε την επανάσταση στην Ελλάδα, να μοιράσουν μεταξύ τους τα Βαλκάνια (κάτι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα), και η Ρωσία να πάρει την Μικρά Ασία. 

ΟΔΥΣΣΕΙΑ TV: Κων/νος Πλεύρης: Ιωάννης Καποδίστριας.

Όταν άκουσε τα σχέδιά τους ο Καποδίστριας – να ειπωθεί ότι ο Καποδίστριας στο Συνέδριο αυτό ήταν πληρεξούσιος της Ρωσίας-, είδε τον άμεσο κίνδυνο ν’ αφανισθεί η Ελλάς από τους Δυτικούς, η Επανάσταση στην Ελλάδα δεν θα είχε καμμία τύχη, άρα και οι Έλληνες. 

Οι ευρωπαίοι «φίλοι μας», δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση ελεύθερη χώρα με το όνομα, Ελλάς. 
Οι άγγλοι μάλιστα από πριν είχαν δείξει τις διαθέσεις τους, πουλώντας την Πάργα στον Αλή πασά για να μην έχουν οι Σουλιώτες πηγή ανεφοδιασμού.

Τότε ο Καποδίστριας, έκανε μια ευφυέστατη πρόταση στους συνέδρους. Πρότεινε να υπογραφεί ένα Πρωτόκολλο ουδερότητος βάσει του οποίου θ’ απαγορευόταν η Ρωσία να βοηθήσει την Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες να βοηθήσουν την Τουρκία. 

Οι ευρωπαίοι, πονηρά σκεπτόμενοι, εφ΄όσον ήδη είχαν μάθει ότι έπαυσε ο πόλεμος στην Βλαχία, οι επαναστάσεις σε Ιταλία και Ισπανία είχαν αποσβεστεί, και το κυριότερο, έμαθαν ότι εισέβαλε στην Πελοπόννησο ο Δράμαλης με 40.000 στρατό (τώρα λένε 30.000) και ότι οι Έλληνες επαναστάτες είχαν διαλυθεί μόλις εμφανίσθηκε, συμφώνησαν με την πρόταση του Καποδίστρια διότι πίστεψαν ότι ήταν θέμα χρόνου η επιστροφή της Πελοποννήσου στην Τουρκία. 

Ιωάννης Καποδίστριας: Σαν σήμερα το 1831 δολοφονείται ο πρώτος ...

Οπότε, θεώρησαν την ελληνική επανάσταση λήξασα και υπέγραψαν το Πρωτόκολλο ουδετερότητος οι εκπρόσωποι ΟΛΩΝ των χωρών.

Τώρα αρχίζουν τα ωραία με τον Καποδίστρια. 

Αφού υπογράφηκε και επικυρώθηκε το Πρωτόκολλο, σηκώθηκε ο Καποδίστριας και είπε στους συνέδρους «Κύριοι, το Ελληνικό έθνος σας ευγνωμονεί δια μέσω εμού, και σας θεωρεί ευεργέτες και σωτήρες αυτού». 

Τότε τον ερώτησαν γιατί τα λέει αυτά. 
Ο Καποδίστριας τους απάντησε, ότι «δυνάμει του Πρωτοκόλλου αυτού, ούτε η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα, ούτε εσείς την Τουρκία, αλλά δεν μπορείτε πλέον να εμποδίσετε τους Έλληνες να πολεμούν τους τούρκους».

Τότε ο άγγλος πληρεξούσιος Κάσλριγκ , με αγγλική υπεροψία και ευρωπαϊκή αμάθεια, ερώτησε τον Καποδίστρια «Τι εστί το Ελληνικόν τούτο Έθνος;», για να δώσει ο Καποδίστριας την γενναιόφρονη και αμίμητη απάντηση. 

«Ελληνικό έθνος είναι αυτό που ομιλεί την πατρόθεν και μητρόθεν την Ελληνική γλώσσα, πρεσβεύει την Ανατολική ορθόδοξη θρησκεία, και κατοικεί στην γη που γεννήθηκε εξ αμνημονεύτων αιώνων». 
Αυτό το είπε στο άγγλο γιατί εννοούσε και τα Ιόνια νησιά που τότε ανήκαν στους εγγλέζους.

Σαν σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 1831... - Ποιητική Βιβλιοθήκη | Facebook

Αυτός ο Κάσλριγκ, όταν επέστρεψε στην Αγγλία και είδε πόσο επλήγησαν τα αγγλικά συμφέροντα εξ αιτίας του, και αφού αποδοκιμάσθηκαν τα Πρακτικά του Συνεδρίου από την Αγγλική Κυβέρνηση, αυτοκτόνησε!!! (Μα αν, αντίστοιχα, όποιος «έλληνας» ή έλληνας, που έβλαπτε τα συμφέροντα της Ελλάδος αυτοκτονούσε, η Ελλάς θα ήταν πρώτη στον κόσμο χρόνια τώρα).

Κλέμενς φον Μέττερνιχ - Βικιπαίδεια

Ο Μέτερνιχ (άνω) και οι άγγλοι τότε, σκύλιασαν εναντίον του Καποδίστρια και για να εμποδίσουν την πρόοδο τις ελληνικής επαναστάσεως έστειλαν τον πράκτορά τους, τον Μαυροκορδάτο και οι γάλλοι έστειλαν τον Κωλέτη. 

Απλά να προσθέσω ότι όταν οι άγγλοι-γάλλοι-ρώσοι έκαψαν τον τουρκικό στόλο μαζί με αυστριακά πλοία στο Ναυαρίνο, το έκαναν για δικό τους όφελος και όχι για να μας βοηθήσουν. 

Το γεγονός αυτό ήταν έμμεση συνέπεια του Πρωτοκόλλου ουδετερότητος του Καποδίστρια. 

Αλλά κυρίως, έκαψαν τον τούρκικο στόλο κατά λάθος. 

Καποδίστριας (ΚΤ) | Σοφά λόγια, Αληθινά λόγια, Αλήθειες

Ο ναύαρχος Κόδριγκτον (κάτω) πέρασε από δικαστήριο και παραλίγο να εκτελεστεί. 

Η συνθήκη της Αλεξάνδρειας, 25-7-1828 | Οἱ Φοβερές Σημαῖες ...

Και ξέρετε πως αποζημίωσαν οι «καλοί ευρωπαίοι φίλοι μας» την καταστροφή του τουρκικού στόλου; 

Έδωσαν την Κρήτη, Χίο και Σάμο στην Τουρκία ως αποζημίωση!!!

Η Ελλάς έπρεπε να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρή για να μπορεί η Τουρκία να την καταλάβει αργότερα εύκολα. Το Πρωτόκολλο ουδετερότητος είχε αλλάξει δραστικά τις συμπεριφορές των χωρών.

Εδώ καταδείχθηκε το μεγαλύτερο για την Ελλάδα επίτευγμα του Έλληνος Ανδρός. 

Ο Καποδίστριας με το Πρωτόκολλο ουδετερότητος έσωσε την Ελληνική Επανάσταση και το Ελληνικό έθνος, και για αυτό τον σκότωσαν οι Μαυρομιχαλαίοι αφού τους επηρέασαν δολίως οι άγγλοι. 

Γι αυτό έβαλαν τον Κολοκοτρώνη στην φυλακή. 
Τον φυλάκισαν επειδή νίκησε τον Δράμαλη στα Δερβενάκια, η μάχη είναι γνωστή ως «η Σφαγή του Δράμαλη». 
Στον Δράμαλη στήριζαν τις ελπίδες τους οι ευρωπαίοι ώστε να ακυρωθεί εκ των γεγονότων το Πρωτόκολλο ουδετερότητος.

Μέχρι σήμερα φαίνονται οι ευεργετικές συνέπειες των διπλωματικών ενεργειών του Καποδίστρια. 
Μέχρι σήμερα οι αγγλογερμανοί δεν μπορούν να το ξεπεράσουν, επειδή μετά απ’ αυτό ευρίσκοντο πάντοτε δέσμιοι γεγονότων και η Ελλάς προόδευε. 

Μέχρι σήμερα η Αγγλία έχει πρόβλημα με την Ελλάδα. 

Γι αυτό, όταν με το καλό προσεχώς νικήσουμε, το ξενοδοχείο που είναι δίπλα στην Βουλή και που παραπέμπει στον ιδιοκτήτη του προτεκτοράτου «Ελλάς», πρέπει να μετονομαστεί σε «Μεγάλη Ελλάς».

Ως σήμερα φθάνει η εκδικητική τους μανία για τον Καποδίστρια. 

Είναι ντροπή και ασέβεια προς τον Καποδίστρια, προς τους Έλληνες προς την Ελλάδα, αυτό που επιχειρούν τα μέλη της Επιτροπής που θα εορτάσει, αν προλάβει, τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. 

Φυσικά, έχουν φροντίσει από πριν να μην γνωρίζουμε εμείς οι Έλληνες την Ιστορία μας ώστε να μπορούν αυτοί που κινούν τα νήματα στην Ελλάδα να ενεργούν εκ του ασφαλούς. 
Ο «κοτζαμπασιδισμός» είναι μια ιδεολογία μονίμου διαρκείας, υποτέλειας, και μισαλλοδοξίας, και πρέπει να μελετηθεί επαρκώς προς γνώση και συμμόρφωση, για το καλό της πατρίδος. 

Δεν έχουν διαφορές οι τουρκοκοτζαμπάσηδες, από τους ευρωκοτζαμπάσηδες.

Επιχειρούν ν’ αφαιρέσουν από την εθνική συνείδησή μας τον Καποδίστρια για να μην εμπνέει και προκύψει στο μέλλον κάποιος αντίστοιχος.


http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2020/05/blog-post_371.html#more

"Ιωάννης Καποδίστριας"

8 σχόλια:

  1. Χριστός Ανέστη !
    Εχετε μηπως νεοτερα απο την κα Σουφλή ;
    Θα ημασταν ιδιαιτερα ευτυχεις αν μας ενημερωνατε.
    Να ειστε καλα
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύουμε και υποθέτουμε, ότι παλεύει όσο μπορεί να ανακάμψει και κατά πάσαν πιθανότητα νά εμφανισθεί αλλού και μέ άλλο τρόπο. Λεπτομέρειες όμως δέν γνωρίζουμε, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θά τά καταφέρει και πάλι!

      Διαγραφή
  2. Όλοι οι Έλληνες πατριώτες, πολύ περισσότερο αν έχουν παιδιά οφείλουν να έχουν στην βιβλιοθήκη τους ένα βιβλίο για τον Καποδίστρια(το λέω γιατί και οι ίδιοι να τα ξέρουν δεν φτάνει, τα παιδιά πρέπει να τα διαβάσουν για να τους μείνουν γνώσεις). Κάποιος μπορεί να θέλει να θέλει να το πάρει ένθετο από εφημερίδα όπως το έχει αυτό το Σαββατοκύριακο η ΕΣΤΙΑ, κάποιος μπορεί να θέλει να πάει σε βιβλιοπωλείο να το αγοράσει. Κατά την προσωπική γνώμη, δεν ξέρω ποιόν συγγραφέα θα επιλέξετε(επιλέξτε όποιον θέλετε). Κατά την προσωπική μου πάντα γνώμη μην έχει ο συγγραφέας καμία σχέση με την UNESCO(ο ΟΗΕ του πολιτισμού),είναι ο πλέον αναξιόπιστος οργανισμός για θέματα πολιτισμού. Άλλωστε μιλάμε για Έλληνα εθνικό ηγέτη διεθνούς εμβέλειας, δεν θα μας τα εξηγήσει καλύτερα ένας καθηγητής ενός διεθνούς οργανισμού που δεν πιστεύει στα έθνη-κράτη ως αυθύπαρκτες οντότητες. Όπου και να πήγε ο Ιωάννης Καποδίστριας δημιούργησε ισχυρές κρατικές δομές(η προσπάθησε να δημιουργήσει), όχι ομοσπονδίες και συνομοσπονδίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γνωριζετε ενα καλο, ΚΑΛΟ βιβλιο που να αναφερεται στον Καποδισστρια ;
    Υπαρχουν αρκετα απ ό,τι ειδα.
    Αλλα ποιο να εμπιστευθεις ; Μεχρι και ο Σκαι εβγαλε βιβλιο...
    Αν γνωριζει καποιος τον ευχαριστω απο τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι κυκλοφορούν χιλιάδες βιβλία για τον Καποδίστρια. Καταρχήν, δεν υπάρχει βιβλίο για τον Καποδίστρια που να μην αναφέρει για την προσωπικότητα του,αν δεν αναφέρει απόρριψη. Γράφεις για ένα ιστορικό πρόσωπο βιβλίο και δεν λες τίποτα για την προσωπικότητά, γίνεται; Είναι αστείο και μόνο ως σκέψη.
      Αν περιέχει έστω και μια φορά την λέξη UNESCO, πηγές από UNESCO μην το πάρετε. Θα αναλωθεί στην κόντρα με τον Μέτερνιχτ και την Ιερή Συμμαχία θα βάλει και 2-3πηγές από συγγραφείς της εποχής για την προσωπικότητα του και έγγραψε βιβλίο.
      Επίσης, σημασία δεν έχει μόνο τι είπαν οι άλλοι για τον Καποδίστρια αλλά και να υπάρχουν κάποια από τα χειρόγραφα του ιδίου που είναι σημαντικά. Είναι σαν να μιλάμε πχ για έναν πολιτικό του σήμερα, που οι περισσότερη δεν μπορούν να φτάσουν ούτε στα όνειρά τους την δόξα του Καποδίστρια και να μαθαίνεις για αυτούς
      μόνο από τα άρθρα των εφημερίδων της εποχής και από το τι είπαν οι δημοσιογράφοι(αντικειμενικά και υποκειμενικά).
      Επίσης αν δεν λέει αναλυτικά τι έφτιαξε στο ελληνικό κράτος, τι να το κάνω. Να μάθω μόνο δηλαδή την προσωπικότητα του, ότι ήταν σύμβουλος του Τσάρου, ότι πέρασε από την Ελβετία και έγραψα βιβλίο για τον Καποδίστρια και πουλάω αντίτυπα από το τίποτα(βάζω και την φωτογραφία μου κάπου και το παίζω περισπούδαστος).
      Αυτά είναι τα βασικά νομίζω, μετά θέλει και άλλη έρευνα. Η ποιότητα είναι υποκειμενικό πράγμα. Κάποιος μπορεί να χτυπιέται σαν το ψάρι που μόλις το έβγαλαν από το νερό ότι είναι ο πιο αντικειμενικός και να βρεθεί κάποιος άλλος που λέει απλά περισσότερα και αληθινά και τεκμηριωμένα.
      Τώρα αν κάποιος θέλει να του πει ιστορία, ο Βερέμης του ΕΛΙΑΜΕΠ και η Σια Κοσιώνη, πρόβλημα του. Δεν θα κάνω εγώ καλά τους παρανοϊκούς.

      Διαγραφή
    2. Εξαιρετικές οι πληροφορίες σου !
      Σ ευχαριστώ πολύ !
      Χθες έψαξα μέσω ίντερνετ, αλλά αυτά που αναφέρεις, αν και πολύτιμες συμβουλές, εφαρμόζονται μόνον ξεφυλλίζοντας.
      Δυστυχώς βρίσκομαι στο Εξωτερικό και μου είναι δύσκολο να ξεφυλλίσω το βιβλίο πριν το αγοράσω.
      Το μόνον που μπορώ από εδώ, είναι να το παραγγείλω.
      Να είσαι καλά που μου έδωσες αυτά τα πολύτιμα στοιχεία, αλλά και τον χρόνον που μου αφιέρωσες. Θα τα λάβω σοβαρά υπ όψιν μου! Βέβαια όταν θα βρεθώ στην Ελλάδα πλέον, τότε θα μπορέσω να ελέγξω το περιεχόμενο.
      Να είσαι καλά ! Σ ευχαριστώ από καρδιάς !

      Διαγραφή
    3. 'Ενα πολύ αξιόλογο βιβλίο γιά τη ζωή του Καποδίστρια συνέγραψε ο Γεώργιος Σκλαβούνος και φέρει τον τίτλο "Ο 'Αγωστος Καποδίστριας" με υπότιτλο "Μαρτυρίες και Γνώμες γιά τον Ιωάννη Καποδίστρια (Δελφούς της Οικουμένης, ήθελε την Ελλάδα ο Ιωάννης Καποδίστριας). Το βιβλίο είναι στις εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ/2011 (176 σελ.). Επίσης ένα άλλο πολύ αξιόλογο βιβλίο είναι εκείνο που συνέγραψε ο Ρώσσος ιστορικός Grigori Arsh. Είναι ένα πόνημα που αφορά τη δράση του Καποδίστρια ως Υπουργού Εξωτερικων και Μυστικοσύμβουλου των τσάρων Αλέξανδρου Α' και Νικολάου Α'. Αναφέρεται επίσης και στην εθνικοπατριωτική του δράση γιά όσο διάστημα ζούσε στη Ρωσσία. Το βιβλίο είναι στις εκδόσεις Ασίνη και φέρει τον τίτλο "Ο Καποδίστριας στη Ρωσσία". Δύο βιβλία τα οποία θεωρούνται κορυφαία στην ιστορική έρευνα σχετικά με την διπλωματική, πολιτική και προσωπική ζωή του Καποδίστρια και τα οποία δυστυχώς είναι προ καιρού εξαντλημένα είναι αυτά που συνέγραψε η Ελένη Ε. Κούκκου, η οποία ήταν ιστορικός και καθηγήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Βέβαια, παρ' ότι εξαντλημένα, με μιά επίμονη και ενδελεχή έρευνα στα παλαιοβιβλιοπωλεία, ενδεχομένως να βρεθεί κάποιο αντίτυπο :

      1) Ιωάννης Καποδίστριας : Ο άνθρωπος, ο διπλωμάτης (1800 - 1828) - Ιδιωτική έκδοση ή εκδόσεις Πατάκη

      2) Ιωάννης Καποδίστριας - Ρωξάνδρα Στούρτζα (Μιά ανεκπλήρωτη αγάπη - Ιστορική βιογραφία) - εκδόσεις Εστία

      Διαγραφή
    4. Χίλια ευχαριστώ απο καρδιας, Ιωάννη!
      Μου δίνεις τις πληροφορίες κλειδια !
      Να είσαι καλά!
      Από αύριο κιόλας θα το το κοιτάξω.
      Σ ευχαριστω και παλι, θερμά.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!