Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

“Είναι μη ανιχνεύσιμο”: ΠΟΙΑ είναι τα τελευταία αμερικανικά υποβρύχια που απειλούν τήν Ρωσία;

...ΔΑΠΑΝΗΡΟΤΑΤΑ "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ" ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ.....


Υποβρύχιο πρόγραμμα τύπου 'Columbia'



ΜΟΣΧΑ, 20 Μαΐου – RIA Novosti, Andrey Kots. 

Χαμηλός θόρυβος, ένας “αιώνιος” αντιδραστήρας, θανατηφόρα πυρομαχικά και τεράστιο κόστος – Το Πεντάγωνο ζήτησε από το Κογκρέσσο σχεδόν 18 δισεκατομμύρια δολλάρια (!) για την κατασκευή δύο από τα νεότερα πυρηνικά υποβρύχια της τάξης Columbia ταυτόχρονα.
US Navy's New Columbia-Class Nuclear Submarine Is Armed with a New ...

Στο ηγετικό πλοίο θα τοποθετήσουν την τρόπιδα το επόμενο έτος, και πρόκειται να πάει στην πρώτη περιπολία μάχης το αργότερο μέχρι το 2031. 

Το 'Columbia'  είναι η ραχοκοκαλιά της αμερικανικής πυρηνικής δύναμης αποτροπής. 
Το ρωσικό ειδησ.πρακτορείο 'RIA Novosti' μιλά για τα χαρακτηριστικά τους και τι θα αντιμετωπίσει ο ρωσικός στόλος απέναντι στη νέα απειλή.

“Χρυσό” υποβρύχιο

Η Ναυτική Διοίκηση των ΗΠΑ αναμένει να λάβει 12 στρατηγικά 'Columbia' για να αντικαταστήσει τον γηράσκοντα στόλο της από 14 υποβρύχια κλάσης 'Οχάϊο'. 

U.S. GAO - Columbia Class Submarine: Immature Technologies Present ...

Περίπου 128 δισεκατομμύρια δολλάρια θα δαπανηθούν για αυτό, και το έργο της ναυαρχίδας θα κοστίσει στους Αμερικανούς φορολογούμενους 14 δισεκατομμύρια. 

“Το Κολούμπια είναι ένα από τα πιο ακριβά πολεμικά πλοία στην ιστορία. Συγκριτικά, το “Οχάϊο” αξίζει περίπου τρία δισεκατομμύρια.

Το νέο σκάφος είναι σχεδόν το ίδιο σε μέγεθος: μήκος – 170 μέτρα, πλάτος – 13. Το εκτόπισμα του υποβρυχίου είναι συγκρίσιμο – περίπου 20 χιλιάδες τόννοι. 

Εδώ τελειώνουν οι ομοιότητες. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Αμερικανικού Ναυτικού, το “Columbia” θα ξεπεράσει το “Οχάϊο” στις δυνατότητες μάχης πολλές φορές.

COLUMBIA CLASS vs OHIO CLASS SUBMARINES - YouTube

“Το Columbia θα έχει 16 πυραύλους έναντι 24 που έχει το Οχάϊο”, δήλωσε ο στρατιωτικός ειδικός Αλεξέι Λεόνκοφ στο RIA Novosti. – 

Αλλά αυτά θα είναι τα νέα Trident ΙΙ στην έκδοση D5. 
Θα είναι εξοπλισμένα τόσο με κεφαλές βαρέως τύπου όσο και με «παιδιά» δέκα κιλοτόννων το καθένα. 

Μπορεί να υπάρχουν μέχρι και 12 από αυτά σε έναν πύραυλο. Ταυτόχρονα, όλες οι κεφαλές έχουν απόκλιση από το σημείο-στόχου- όχι περισσότερο από 90 μέτρα. Αυτό είναι ένα όπλο υψηλής ακρίβειας μεταξύ των ICBMs.”

Navy's Columbia Class Subs Ready For Service? - YouTube

Ο πυρηνικός του αντιδραστήρας δεν απαιτεί ανεφοδιασμό καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, είναι ...42 χρόνια! 

Μια άλλη σημαντική καινοτομία είναι ο ηλεκτρικός κύριος κινητήρας, ο οποίος τροφοδοτείται απευθείας από τον πυρηνικό σταθμό. 

Με τον τρόπο αυτό, οι ατμοστρόβιλοι θα αφαιρεθούν από την δομή. 

Χάρη σε αυτό, καθώς και το σχήμα Χ των πτερυγίων στην πρύμνη , ο θόρυβος του υποβρυχίου θα μειωθεί σημαντικά, καθιστώντας το ένα από τα πιο μη ανιχνεύσιμα στον κόσμο.

Columbia Class Infographic: submarines (With images) | Nuclear ...

Τέλος, το “Columbia” θα έχει ένα σύστημα ελέγχου πλατφόρμας, το οποίο θα συνδυάζει σόναρ, οπτική επιτήρηση, όπλα και επικοινωνίες. 
Αυτό θα καταστήσει δυνατή την αυτοματοποίηση του σκάφους όσο το δυνατόν περισσότερο και έτσι θα μειώσει τον αριθμό του πληρώματος. “Το Columbia θα έχει πλήρωμα 157 άτομα.

Ίση ισχύς.

Ενώ το Αμερικανικό Ναυτικό προσπαθεί να κερδίσει χρήματα από το Κογκρέσσο για δυο πολλά υποσχόμενα σκάφη, η Ρωσία ετοιμάζεται να υιοθετήσει το πυρηνοκίνητο πλοίο, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι κατώτερο από το Columbia. 

Μιλάμε για το κύριο υποβρύχιο έργο 955Α Borey-A Πρίγκιπας Βλαντιμίρ. 

Αυτή την Άνοιξη, το νεότερο “στρατηγικό ” ολοκλήρωσε το πρόγραμμα των κρατικών δοκιμών και τον Ιούνιο θα κινηθεί κάτω από τα λάβαρα του Βόρειου Στόλου.




© RIA Novosti / Όλεγκ Κουλέσοφ



Ο Πρίγκιπας Βλαντιμίρ” στρατηγικό πυρηνικό υποβρύχιο του έργου 955A.

Σε σύγκριση με το κλασσικό “Borey”, το εκσυγχρονισμένο έχει μειώσει το επίπεδο των λεγόμενων φυσικών πεδίων του υποβρυχίου, κυρίως ακουστικό και μαγνητικό. 

Εξαρτάται από αυτά αν το υποβρύχιο θα παραμείνει απαρατήρητο από τις αντι-υποβρυχίες δυνάμεις του εχθρού, σε ποια απόσταση θα ανιχνευθεί από τα συστήματα της αυτό -καθοδηγούμενης τορπίλλης και σε ποια απόσταση είναι δυνατόν να περάσει με ασφάλεια μια υποβρύχιο νάρκη. 

Έξι νέα πυρηνικά υποβρύχια θα κατασκευάσει η Ρωσία - Κόσμος | News ...

Επιπλέον, ο “Πρίγκιπας Βλαντιμίρ” έχει εγκαταστήσει προηγμένους ελέγχους, επικοινωνίες και υδροακουστική, βελτίωσε τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας του πληρώματος.

Το σκάφος είναι ανώτατα αυτοματοποιημένο. 

Ο αριθμός του πληρώματος – 107 άτομα, το οποίο είναι σχεδόν μιάμιση φορά λιγότερο από την πολλά υποσχόμενη “Αμερικάνα”. 

Τα υποβρύχια είναι σχεδόν πανομοιότυπα σε μέγεθος και εκτόπισμα. 

Τα πυρομαχικά είναι τα ίδια – 16 βαλλιστικοί πύραυλοι ο καθένας. 

Αν και οι αμερικανικοί Trident II D5 πετάνε σε μεγαλύτερη απόσταση και χτυπάνε με μεγαλύτερη ακρίβεια, ένας ρωσικός R-30 είναι σε θέση να ρίξει στο κεφάλι του εχθρού πολύ πιο θανατηφόρο φορτίο – έξι κεφαλές με χωρητικότητα 150 κιλοτόνων το καθένα.




© RIA Novosti / Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας



Δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου Bulava με βάση την θάλασσα από το νεότερο στρατηγικό πυραυλικό μεταφορέα Prince Vladimir του έργου Borey-A.

“Μια σημαντική δομική διαφορά μεταξύ του έργου 955A και του αρχικού 955 είναι η απουσία μιας χαρακτηριστικής καμπούρας στην οποία βρίσκονταν οι εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων”, δήλωσε ο Αλεξέι Λεόνκοφ. – 

Η Ρωσία άρχισε να κατασκευάζει πυρηνικά υποβρύχια νέας γενιάς ...

Αυτό έχει βελτιώσει τα υδροακουστικά χαρακτηριστικά. 

Ο σχεδιασμός έχει εφαρμόσει την τελευταία ρωσική τεχνογνωσία για τη μείωση της ορατότητας. 

Επιπλέον, οι βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύονται χρησιμοποιώντας την λεγόμενη τεχνολογία ξηρής εκτόξευσης. 
Αυτό καθιστά δυνατό τον πυροβολισμό χωρίς να αποκαλύπτεται. Η εκτόξευση από το Borey θα είναι πάντα μια πλήρης έκπληξη για τον εχθρό».

Ένας πολλά υποσχόμενος κυνηγός.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι πυραυλικοί φορείς τύπου “Borey-A” είναι ότι οι δυνατότητες των πυρηνικών υποβρυχίων τέταρτης γενιάς έχουν υλοποιηθεί πλήρως. 

Ταυτόχρονα, στην Ρωσία αναπτύσσονται υποβρύχια πέμπτης γενιάς. Αυτά τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια θα χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό των Αμερικανικών Columbia στα βάθη του Παγκόσμιου Ωκεανού την δεκαετία του 2030.

Αυτό είναι ένα υποβρύχιο για πολλές χρήσεις έργου Husky. 
Επισήμως δεν είναι στρατηγικά, αλλά έχουν σχεδιαστεί για να ολοκληρώσουν ένα ευρύ φάσμα καθηκόντων, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων πυρηνικής αποτροπής. 

Ένα σκίτσο του πρώτου πλοίου ετοιμάζεται ήδη. 
Δύο εκδοχές των υποβρυχίων είναι υπό εξέταση. 
Το ένα θα είναι εξοπλισμένο με μια αντι-υποβρύχια τροποποίηση των πυραύλων Calibre για την καταπολέμηση των υποβρυχίων, κυρίως στρατηγικών Οχάιο και Columbia. 

Το δεύτερο, ένα αντι-πλοίο, θα είναι οπλισμένο με πολλά υποσχόμενους υπερηχητικούς πυραύλους Zircon. 
Το μέγεθος των υποβρυχίων θα είναι σημαντικά μικρότερο από το σύγχρονο Borey.

“Τα σκάφη Husky θα χρησιμοποιήσουν όλες εκείνες τις τεχνολογίες που δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο στα σκάφη των προγραμμάτων 885M «yasen-Μ» και 955A «Borey-A», – δήλωσε ο Leonkov. – Κάπου μετά το 2025, το έργο θα είναι έτοιμο, προστατευμένο και θα ξεκινήσει η κατασκευή του κύριου υποβρυχίου. 
Το σκάφος θα είναι εξαιρετικά πολυλειτουργικό».

Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το έργο Husky δεν είναι ακόμη διαθέσιμες στις ανοικτές πηγές. 
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το εκτόπισμα θα είναι σχετικά μικρό – 12-13 χιλιάδες τόνους, το πλήρωμα – όχι περισσότερο από 90 άτομα. 

Το κύτος θα είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά. 
Επιπλέον, τα υποβρύχια Husky θα είναι εξοπλισμένα με ένα ενιαίο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πληροφοριών μάχης με τεχνητή νοημοσύνη.




"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!