Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

ΔΕΝ είναι Π ε ρ ί ε ρ γ ο... Αφού ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, γιατί νοικιάζουμε 'Drones' από τό Ισραήλ; (Β ί ν τ ε ο).

Πολεμική Αεροπορία | Greek National Pride | Σελίδα 32

Ενω ΔΙΑΤΕΘΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Μοίρα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών στην 110 Πτέρυγα Μάχης – Αεροπορική Βάση Λάρισας απο το 2003 (ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ) το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ υπέγραψε συμφωνία με τον Ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ενοικίαση αρκετών uav IAI Heron για τήν διαφύλαξη των ελληνικών συνόρων. 
Η είδηση μεταδόθηκε από διάφορα διεθνή ΜΜΕ, ενώ σχετική ανακοίνωσε έκανε και η ισραλινή εταιρία Israeli Aerospace Industries που προμηθεύει τα drone.
Μοίρα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών

H συμφωνία υπογράφηκε ηλεκτρονικά -λόγω της πανδημίας του κορονοϊού- από τον Γενικό Διευθυντή του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας, Udi Adam, και τον Γενικό Διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και επενδύσεων, αντιπτέραρχο ε.α. Θεόδωρο Λάγιο...
Tο σύστημα Heron νοικιάζεται από την Ελλάδα για τρία χρόνια, με την προοπτική της αγοράς του στην συνέχεια.

Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε τα ισραηλινά Heron αποτελούν απάντηση στην ανάπτυξη τουρκικών drones στον Έβρο και το Αιγαίο. 
Τα Heron μπορούν να εκτελέσουν αποστολές σε απόσταση μέχρι και 1.000 χιλιόμετρα από τη βάση τους. σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία η λειτουργική διαμόρφωση του συστήματος Heron αποτελείται από ραντάρ θαλάσσιας επιτήρησης και από ηλεκτρο-οπτικό αισθητήρα με δυνατότητες λειτουργίας τόσο την ημέρα όσο και την νύχτα κι ένα πακέτο “ηλεκτρονικής νοημοσύνης”. 
Εφοδιασμένο με επικοινωνίες μέσω δορυφόρου, το Heron προσφέρει εκτεταμένη επιχειρησιακή αντοχή σε ένα μεγάλο εύρος σεναρίων, όπως η επιτήρηση, η φύλαξη συνόρων, η έρευνα και διάσωση, η διαχείριση καταστροφών κλπ.

Το πρώτο εξελιγμένο ελληνικό drone παρουσιάζεται στη Δ.Ε.Θ.  08/09/2019 | ΕΡΤ

Μοίρα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών

Μοίρα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών

Έμβλημα

“Τα πάντα οράν” (Τα πάντα βλέπω)
Στο έμβλημα εικονίζεται σε γαλάζιο φόντο, το Α/Φ τού Συστήματος να ίπταται πάνω από την ελληνική επικράτεια και να παρατηρεί διάφορες περιοχές της. Επίσης, διακρίνεται και ο στόχος της Πολεμικής Αεροπορίας.
Το ρητό «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΡΑΝ» προέρχεται από τα «Απομνημονεύματα» (Κεφάλαιο Δ, 18-19) του Ξενοφώντος. Σημαίνει «Τα πάντα βλέπω».Το συγκεκριμένο ρητό εκφράζει απόλυτα την φιλοσοφία και το επιχειρησιακό πνεύμα της Μ.ΜΕΑΦ.
Xαρακτηριστικό Kλήσης: ΑΧΕΡΩΝ

Θέση

Μοίρα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών

110 Πτέρυγα Μάχης – Αεροπορική Βάση Λάρισας

Έτος Συγκρότησης

2003

Υπαγωγή

110 Πτέρυγα Μάχης

Αποστολή

Αποστολή της Μοίρας ΜΕΑ/Φ είναι η άρτια οργάνωση, εκπαίδευση και αξιοποίηση του προσωπικού και των μέσων που της έχουν διατεθεί, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η διατήρηση ετοιμότητας, για εκτέλεση επιχειρήσεων τακτικής αναγνώρισης όψεως, ημέρα και νύχτα, σύμφωνα με τα Εθνικά Σχέδια και τις Διαταγές των προϊστάμενων κλιμακίων.

Αεροσκάφη που υπηρέτησαν

Πήγασος Ι

Αεροσκάφη που υπηρετούν

Πήγασος ΙΙ Block I

Ιστορία

Η Μοίρα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Μ.ΜΕΑ/Φ), αποτελεί την πρώτη Μοίρα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Αρχικά, συγκροτήθηκε ως Σμήνος, με απόφαση του ΑΑΣ, τον Ιανουάριου του 2003. Έδρα του Σμήνους ορίστηκε η 131 ΣΜ και ως Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (ΜΕΑ) χρησιμοποιήθηκε το ΜΕΑ «ΠΗΓΑΣΟΣ Ι».
Τον Μάιο του 2005 άρχισε η προσπάθεια για την κατασκευή του «ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΙ», με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου UAV κατηγορίας MALE (Medium Altitude Long Endurance).
Τον Σεπτέμβριο του 2005 ολοκληρώθηκε η τροποποίηση του πρώτου ΜΕΑ και οι πτητικές δοκιμές πιστοποίησης του έγιναν με άριστα αποτελέσματα.
Τον Ιούλιο του 2006 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τροποποίησης του συνόλου των υφιστάμενων ΜΕΑ, καθώς και των αντίστοιχων Σταθμών Εδάφους (ΣΕΔ).
Από το 2007 το ΣΜΕΑ/Φ λαμβάνει μέρος στις Διακλαδικές Ασκήσεις «Ηνίοχος» και «Δούρειος Ίππος».
Τον Δεκέμβριου του 2008 το Σμήνος οργανώθηκε σε Πολεμική Μοίρα Αεροσκαφών με την ονομασία Μοίρα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Μ.ΜΕΑ/Φ).
Στις 14 Αυγούστου 2017, η Μ.ΜΕΑ/Φ μεταφέρθηκε από το Α/Απ Ακτίου στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Λάρισας και εγκαταστάθηκε στο χώρο όπου βρισκόταν η 346Μ μέχρι την αναστολή λειτουργίας της. Η Μ.ΜΕΑ/Φ επιχειρεί από τη νέα της θέση καλύπτοντας όλο το εύρος των απαιτήσεων που προκύπτουν από την αποστολή της.

https://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2020/05/drones-heron.html#more

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

2 σχόλια:

  1. Και στη Πολιτική εδώ, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει.
    Ενώ θα μπορούσαν να κυβερνησουν Έλληνες αξιόλογοι πολιτικοί τον τόπο μας,
    αντ' αυτου κυβερνούν ελληνόφωνοι εισαγόμενοι μυστικοί και μυστήριοι τύποι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί ο πτέραρχος της κακιάς ώρας να προτείνει την ανάπτυξη της Ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας,κλείνει σα γνήσιος εβραϊκός @@δογλείφτης συμφωνίες με το Ισραήλ.Μετά αναρωτιόμαστε γιατί οι πωλητικοί ξεπουλάνε χωρίς φόβο την Ελλάδα.Αφού από την ίδια στοά βγαίνουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!