Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

ΕΘΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ, 5-7-2020


 
Αποχαρακτηρισμένο έγγραφο της CIA, αποκαλύπτει τις σοβιετικές προσπάθειες με την υποστήριξη του ΚΚΕ (ακόμα και μετά την ήττα του ΔΣΕ το 1949) για την δημιουργία της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», όπου θα περιλαμβάνονταν η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη!

Παρατίθενται κατωτέρω οἱ σημαντικώτερες εἰδήσεις τῆς ἡμέρας, κατανεμημένες σὲ ἑνότητες καὶ ἀξιολογημένες μὲ χρωματικὴ διαφοροποίησι, γιὰ τὴν 5-7-2020
                             
                                                                                                                              «Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα»




ΙΣΤΟΡΙΚΑ




ΕΘΝΙΚΑ


ΣΚΟΠΙΑ


ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ










ΚΥΠΡΟΣ



ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ












θρησκευτικής ελευθερίας»

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


ΠΟΛΙΤΙΚΑ


ΚΟΙΝΩΝΙΑ



ΣΚΑΝΔΑΛΑ



ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ





ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ




ΔΙΕΘΝΗ












ΥΓΕΙΑ








ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ





ΑΛΛΑ 








2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ Η CIA ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ..ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...Ο ΡΟΥΣΒΕΛΤ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΜΠΙΣΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΗΤΟ, ΝΤΟΝΟΒΑΝ, ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΟ 1941 ΓΙΑ ``ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ`` ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ.ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΓΝΩΣΤΑ.ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΟΡΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΔΙΕΔΩΣΕ ΟΤΙ Ο ΝΤΟΝΟΒΑΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ.ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟΥ 1942, ΠΑΛΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ``ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1943, ΟΠΟΥ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟ ΤΟΥ ΡΟΥΣΒΕΛΤ, ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ . ΑΠΟ ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού σας ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως καί πάλι γιά τις πολύτιμες και εν πολλοίς άγνωστες ιστορικές λεπτομέρειες που μας περιγράψατε, νά αναφέρουμε ότι ο Wild Bill Donovan υπήρξε μία πολύ σκοτεινή προσωπικότητα.
      Λίγο πρίν το καλοκαίρι του 1940 ήταν ΚΑΙ στήν Αθήνα παρών!
      Μετά από λίγο διάστημα έγινε αρχηγός του "προθαλάμου" της CIA, της υπηρεσίας OSS.Στήν συνέχεια προήχθη σε πρώτο αρχηγό της CIA !
      Μάλιστα στήν Κρήτη, λίγο πρίν τήν παράδοσή της στους Γερμανούς (από ασυγχώρητα αγγλικά λάθη, εκτός άν τό έκαναν επίτηδες....), εμφανίσθηκε περιέργως (;) ο υιός του προέδρου Ρούσβελτ και ζήτησε νά συναντήσει τόν Βασιλέα Γεώργιο τόν Β΄....
      Ακόμα παραμένουν αμέτρητα σκοτεινά σημεία όλης εκείνης της εποχής, ενώ επίσης πολλά λέγονται και λιγώτερα γράφονται γιά τό πώς ακριβώς δηλητηριάσθηκε (μετά τόν Ιωάννη Μεταξά) ο βασιλεύς της Βουλγαρίας Μπόρις.
      Νά είστε πάντα καλά.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!