Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Α ν τ ι δ ρ ά σ ε ι ς για τις μάσκες: «Αντιγράφουμε μέτρα, δίνουμε δικαίωμα στους αρνητές» - B I N T E O/Ακούστε τόν πνευμονολόγο ΤΙ λέει !

 Για τις αντιδράσεις που προκάλεσε το μέτρο της


υποχρεωτικής μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, μίλησε στο 'Πρωτοσέλιδο' ο Πνευμονολόγος Δρ. Χάρης Αρμεύτης.

Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι όταν ένα μέτρο δεν είναι ούτε λογικό, ούτε πρακτικό, τότε μπορεί να μην εφαρμοστεί και να υποβαθμιστεί. 


Πλέον ο κόσμος περπατάει έξω στον δρόμο και έχει τη μάσκα ως «περιβραχιόνιο», δεν τη φοράει. Μάλιστα, διερωτήθηκε ποιο το νόημα όταν κάποιος περπατάει έξω να φοράει μάσκα.  

Σημείωσε ότι «έχει νόημα να τη φοράμε όταν βρισκόμαστε σε πολυσύχναστους χώρους και πλατείες, αλλά δεν έχει νόημα να αντιγράφουμε μέτρα μεγαλουπόλεων. Πρέπει να τα προσαρμόσουμε».  

Εξήγησε ότι «οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας έχουν προφορικά πει ότι όταν κάποιος περπατάει μόνος του στον δρόμο, δεν χρειάζεται να φοράει μάσκα, αλλά το διάταγμα αναφέρει ρητά την χρήση μάσκας και αναφέρει και τις εξαιρέσεις. 

Πρέπει να αλλάξει το διάταγμα».

Πρόσθεσε ότι με αυτό το μέτρο δίνουμε δικαιώματα στους αρνητές της μάσκας και της πανδημίας να βγουν μπροστά και να πουν τα δικά τους. 

Εξήγησε ότι στην Γερμανία έχουν καθορίσει τις περιοχές που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, δρ Πέτρος Καραγιάννης. 

Συγκεκριμένα, είπε ότι αν και είχε διευκρινιστεί κατά κάποιο τρόπο την προηγούμενη εβδομάδα, έχει ακούσει περιπτώσεις όπου οι αστυνομικοί ήταν ιδιαίτερα αυστηροί.

Εξέφρασε την άποψη ότι η χρήση της μάσκας πρέπει να γίνεται σε πολυσύχναστους δρόμους και όχι όταν κάποιος βγει από το σπίτι του για να πάει μέχρι το αυτοκίνητο.

Μάλιστα ο παρουσιαστής του Πρωτοσέλιδου, Ανδρέας Δημητρόπουλος, αναφέρθηκε στο παράδειγμα πολίτη στην Λακατάμια, ο οποίος καταγγέλθηκε μόλις βγήκε από την αυλή του για να πάει στο αυτοκίνητό του.  

https://www.sigmalive.com/news/dimosia-igeia/685835/antidraseis-gia-tis-maskesantigrafoume-metradinoume-dikaioma-stous-arnites

&

http://greeknation.blogspot.com/2020/10/binteo_27.html#more

"Ιωάννης Καποδίστριας"

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή αποδεχόμαστε, συμβιβαζόμενοι, το μέτρο της "μάσκας" (ΆΝΕΥ ΤΗΣ ΈΝΔΕΙΞΗΣ "ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΉ"!) , βάσει εντολών των λιμοξιολόγων που επεξεργάζονται τα αποτελέσματα πάαασης φύσεως "τεστ" που στοχοποιούν "ασυμπτοματικούς", μπας και μπορούν να αποδώσουν τον θάνατο κάποιου άτυχου στον "κερατοϊό; Αρκεί να γίνουν όλα όπως στην Ευρώπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Ληξουριώτισσα για να προσδώσουν κύρος και νομιμότητα στις εντολές των αφεντικών τους , οι μαριονέτες των Αθηνών , χρησιμοποιούν τους ειδικούς .Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να είναι στο απυρόβλητο για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν και να τις χρεωθούν άλλοι .Ένα καλοστημένο θέατρο είναι η βουλή και δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι ακόμα που τους εμπιστεύονται . Τα μέσα ενημέρωσης κάνουν καλά την δουλειά τους , πραγματικά άξιος ο μισθός τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!