Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Σκοπιανός Ζάεφ: Η «μακεδονική γλώσσα» και «ταυτότητα» δεν διαπραγματεύονται.

 

skop

Σε μία προσπάθεια αλλάξει το κλίμα με την Βουλγαρία, ο γυφτοσκοπιανός Ζόραν Ζάεφ επανέφερε δημόσια το θέμα της «μακεδονικής γλώσσας».

Με αφορμή τα εμπόδια που βάζει η Βουλγαρία στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, ο πρωθυπουργός της χώρας ανάρτησε στο Facebook ένα κείμενο με το οποίο προσπαθεί να ρίξει τους τόνους μεταξύ των δύο χωρών. Το έκανε ωστόσο, κάνοντας αναφορά σε «αναγνώριση» της Βουλγαρίας της «μακεδονικής γλώσσας» και «μακεδονικής μειονότητας».

«Η μακεδονική γλώσσα και η μακεδονική ταυτότητα δεν υπόκεινται σε διαπραγματεύσεις. Η Βουλγαρία είναι φιλική χώρα και έχει δηλώσει δημόσια ότι αναγνωρίζει τη μακεδονική γλώσσα και τον μακεδονικό λαό. Για να δώσουμε χώρο και υποστήριξη στους ιστορικούς να εργαστούν πάνω στην ιστορία και να οικοδομήσουμε φιλίες, η μακεδονική γλώσσα και η μακεδονική ταυτότητα δεν υπόκεινται σε διαπραγματεύσεις.

Η Βουλγαρία είναι μια φιλική χώρα και έχει δηλώσει δημόσια ότι αναγνωρίζει τη μακεδονική γλώσσα και τον μακεδονικό λαό. Για άλλη μια φορά, ενθαρρύνω τις επιτροπές να συνεχίσουν να εργάζονται στο πνεύμα της φιλίας, να βρουν κοινές ιστορικές περιόδους που μας συνδέουν, να τις γιορτάσουμε μαζί. Και αυτό πρέπει σιγά σιγά να μας φέρει πιο κοντά ως καλούς γείτονες και ως δύο φιλικές χώρες» έγραψε ο σκοπιανός πρωθυπουργός.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 σχόλιο:

  1. Για ποια Μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα μιλάς ρε σούργελο;Από που και ως πού η σλαβική γλώσσα και η κλεμμένη ιστορία έγιναν Μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα;Επειδή βρήκατε προδότες πολιτικούς στην Ελλάδα που συναίνεσαν σε αυτό το ιστορικό έγκλημα,πάει να πει πως είναι τα πράγματα έτσι όπως σας βολεύουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!