Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ! ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΑΠΟ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΥΣ – ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ – ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ!

 

d22681bc9a218528f490d5daeddda09e_L

Δεν υπάρχουν λέξεις να χαρακτηρίσουν την αποτρόπαια πράξη βεβήλωσης ενός χώρου όπως αυτός του αγάλματος του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

Κάφροι – κατά τον πιο επιεική χαρακτηρισμό – έβαψαν με μαύρη μπογιά κάτω από το «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» επιδεικνύοντας την αμορφωσιά τους και την έλλειψη σεβασμού προς ιδανικά που συμβολίζει ο αγώνας του Λεωνίδα στο πέρας των αιώνων.

Η ζημιά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα αποκατασταθεί άμεσα με πρωτοβουλία του Δήμου Λαμιέων, αν και το μνημείο ανήκει στη φροντίδα της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας Ευρυτανίας.

lamiareport.gr

1 σχόλιο:

  1. Το δυστύχημα είναι ότι αυτά τα κόκκινα φασισταριά,που δεν αποδέχονται την αντίθετη άποψη,γιόρτασαν πριν λίγες μέρες τη νίκη της "δημοκρατίας"έναντι του φασισμού.Είναι να τους πιάσεις και να τους κάνεις μαύρους στο ξύλο σαν τη μπογιά που χρησιμοποίησηαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!