Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Η «Στέγη» α κ ο ύ ε ι ; Η Τιμή αρμόζει στόν Η Ρ Ω Α Κων/νο Κατσίφα και άλλους μ ε γ α λ ό ψ υ χ ο υ ς ! (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!)


Του Σπύρου Παν. Κανελλόπουλου * 

Η «Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση» φώτισε την πρόσοψή της με μήνυμα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, τώρα την φωτίζει με τη φωτογραφία του Ζακ Κωστόπουλου. 

Η απώλεια κάθε ανθρώπινης ζωής είναι πάντοτε λυπηρή. 
Δεν χωρούν αστερίσκοι. 
Κάποιοι όμως επιμένουν ιδεοληπτικά να τους θέτουν. 

Για παράδειγμα, δεν φωτίστηκε ποτέ η «Στέγη» :

Με μήνυμα για τα θύματα της Marfin. 

Με μήνυμα για την Εθνεγερσία του 1821. 

Με μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. 

Με μήνυμα για τον ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα των Κυπρίων και τον διατρανωμένο πόθο τους –με δημοψήφισμα- για ενσωμάτωση στο Ελληνικό κράτος με το σύνθημα «Ένωσις», το 1955 – 1959. 

Με μήνυμα για το ρηθέν ΟΧΙ από τον Ι. Μεταξά την 28η Οκτωβρίου 1940, που – μόνος εκείνη την νύχτα - ερμήνευσε τη θέληση των Ελλήνων για αντίσταση και την υπεράσπιση ελευθερίας και εθνικής αξιοπρέπειας. 

Με μήνυμα για τον εν ψυχρώ δολοφονηθέντα, Εθνομάρτυρα πια, Κωνσταντίνο Κατσίφα. Είναι αυτός, που δεν ανέχθηκε την αυθαιρεσία Αλβανού αστυνομικού να κατεβάσει την Ελληνική σημαία που είχε αναρτήσει ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2018 στους Βουλιαράτες Βορείου Ηπείρου, ώστε να τιμήσει τους Έλληνες ήρωες και απελευθερωτές της Βορείου Ηπείρου, το 1940. 

Είναι αυτός που δεν αισθανόταν «βαρύ το χάλκεον χέρι του φόβου» και δεν ήθελε «ζυγόν δουλείας» για την πατρίδα του, αναρτώντας συχνά στο Fb: 

«Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία». 

 Όλα τα παραπάνω είναι λίγα παραδείγματα και υπάρχουν πάρα πολλά άλλα που θα μπορούσε η «Στέγη» να αναδείξει. 

Δεν το κάνει όμως και δεν θα το κάνει! 

Η υπόμνηση πρόσωπων και γεγονότων του παρελθόντος που αναδεικνύουν τη θυσιαστική αυταπάρνηση για την Πατρίδα δεν διέπει την… πολιτική ορθότητά της. 

Η απόδοση τιμής σε θύματα τυφλής βίας δεν είναι δεδομένη ούτε είναι καθήκον, όταν οι δράστες προέρχονται από την διαφόρων αποχρώσεων αριστερά. 

Ίσως μάλιστα να είναι και… ύποπτη! 

Τα πράγματα για εμένα είναι ξεκάθαρα. 

Το εθνομηδενιστικό συνονθύλευμα, οι εθνοαποδομητές πασχίζουν να ξεριζώσουν ό,τι χαρακτηρίζει την ιδιοσυστασία των Ελλήνων που με αγώνες κατακτήθηκε. 

Η παγκοσμιοποιημένη λογική τους αγωνίζεται να μας μετατρέψει σε έναν ομογενοποιημένο πολτό, σ’ ένα χυλό σκέψης. 

Δεν θα τους περάσει! 

Όσο υψώνουμε τείχη εθνικής αυτογνωσίας, τιμούμε τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας με δουλειά, οικογένεια, αυτούς που είναι έτοιμοι να υπερασπίσουν όσια και ιερά προγόνων, τόσο οι «Στέγες» με τα ολογράμματα μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής στην πρόσοψή τους, θα φαντάζουν γραφικές στα μάτια μας 

 * Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος Μαθηματικός Δ.Ε. – Ειδικός Παιδαγωγός Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. Διαχειριστής του ιστολογίου «Βούλομαι, εκφράζομαι και έτσι υπάρχω!». 

&

http://koukfamily.blogspot.com/2020/10/blog-post_243.html

"Ιωάννης Καποδίστριας"

1 σχόλιο:

  1. ΕΚΤΑΚΤΟ Ισλαμιστής πυροβόλησε πισώπλατα Έλληνα ιερέα στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στη Λυών Γαλλίας. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.Οι ισλαμιστές μας κήρυξαν τον πόλεμο.

    https://dimpenews.com/2020/10/31/%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf-%ce%b9%cf%83%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%82-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%b2%cf%8c%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%8e%cf%80/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!