Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

... εμμείνατε σθεναρώς, δεν θα τους κρατήσετε παρά μόνον με το φόβο και την απειλή του λιμού...

  

Μάϊος 1917. 

Πεινασμένο παιδί στην Αθήνα τον καιρό που οι καλοί μας Σύμμαχοι της Αντάντ είχαν επιβάλλει σκληρό εμπορικό αποκλεισμό στην Ελλάδα, επειδή η φιλοβασιλική κυβέρνηση διέπραξε το... έγκλημα να μην θέλει να βάλει την χώρα στο σφαγείο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. 


Ήταν τότε που ο "Εθνάρχης" Βενιζέλος υποστήριζε φανατικά αυτές τις απάνθρωπες ενέργειες εναντίον των ίδιων των συμπατριωτών του ενώ κορυφαίοι Βενιζελικοί γυρνούσαν στις πρεσβείες των χωρών της Αντάντ και έδιναν συμβουλές σαν κι αυτή : 

"Έχετε να κάμετε με καθάρματα που σας εξαπατούν και σας κοροϊδεύουν... εμμείνατε σθεναρώς, δεν θα τους κρατήσετε παρά μόνον με το φόβο και την απειλή του λιμού...κυρίως μην αφήνετε να εισάγεται στάρι παρά λίγο λίγο μονάχα."

Αν αυτό δεν είναι εσχάτη προδοσία (πέρα από μέγιστη παλιανθρωπιά) , τότε τί είναι;

(Η φωτογραφία από το λεύκωμα "Αθήνα 1917 : Με το βλέμμα της Στρατιάς της Ανατολής", Εκδόσεις Μέλισσα )

https://proskynitis.blogspot.com/2021/05/blog-post_945.html

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΦΘΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΕΦΘΑΝΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ,Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ``ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ`` ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΕΠΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΛΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ. ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ , ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ `` ΑΝΑΘΕΜΑ`` ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ. Ο ΖΑΒΙΤΣΙΑΝΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ,Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ , ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΟ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΔΟΚΙΜΑΖΕ ΤΑ ΠΙΕΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΡΑ. Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΗΤΟ Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΕΞΕΒΙΑΖΕΤΟ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΗΣ Ν` ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΩΣ
    ``... ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ( ΛΕΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΣΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΥΛΑΕΙ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΟΥ. ΩΣΤΟΣΟ ,ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ , ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ``. ( ΕΝΤΟΥΑΡ ΝΤΡΙΟ)… ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΜΟΝΟ ΩΣ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΚΛΗΦΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΣΑΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!