Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Γέρων Γεώργιος: "ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ..."

 



https://www.youtube.com/watch?v=vT9rfYxUcCE

Κυριακή του Παραλυτικού και ο Γέροντας Γεώργιος αναφέρθηκε στο κήρυγμά του στην υπομονή του παράλυτου που περίμενε 38 ολόκληρα χρόνια για να βρει την θεραπεία του από τον ίδιο τον Χριστό.

"Οι άνθρωποι πηγαίνουν στην εξομολόγηση, μόνο για να κοινωνήσουν" θα αναφέρει ο Γέροντας Γεώργιος, ενώ τόνισε ότι το ζητούμενο είναι η πραγματική και ειλικρινή μετάνοια για να βοηθήσει ο Χριστός τον άνθρωπο.
Τέλος ο Γέροντας Γεώργιος έθιξε το ζήτημα της ανθρώπινης εξουσίας, που μόνο κακά αποτελέσματα φέρνει στον άνθρωπο γιατί δεν έχει καμμία σχέση με την αληθινή εξουσία που έχει ο Χριστός, προσθέτοντας τα λόγια του Αγίου Παϊσίου που ευχόταν "ο Θεός να δίνει μετάνοια στους πολιτικούς για να μην κάνουν μεγαλύτερο κακό και να τους παίρνει, γιατί αν άφηνε τις τύχες τους Έθνους σε αυτούς θα καταστρεφόμασταν".
Ο Χριστός περιμένει την αληθινή μετάνοια από μας, θα καταλήξει ο Γέροντας Γεώργιος, γιατί αν δεν μετανοήσουμε, τελείωσε η ιστορία...

1 σχόλιο:

  1. Μητροπολίτης Μόρφου: Πνευματικὴ Σύναξη Διαλόγου, (11 Μαΐου, 2022).

    https://immorfou.org.cy/ἀνάβοντας-τὸν-ἀναπτήρα-τῶν-ἁγίων-ιζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!