Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Γαλλία: Α ύ ξ η σ η κατά 35% στίς α π ό π ε ι ρ ε ς ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ παιδιών, ηλικίας 11-17 ετών το 2021! Απόπειρες ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ εφήβων: η «σιωπηλή πανδημία». Παιδοψυχίατροι: ευθύνεται τό αγχωτικό κλίμα της πανδημίας....


Απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων: η «σιωπηλή πανδημία» επιγράφεται το ενδιαφέρον άρθρο της αριστερής εφημερίδος 'Libération', που ιχνηλατεί τις σημαντικές παράπλευρες απώλειες που είχε στο νεανικό πληθυσμό η στέρηση ελευθερίας, κοινωνικοποίησης και σχολαριοποίησης - φοίτησης τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας covid19.



Αύξηση κατά 35% στις απόπειρες αυτοκτονίας παιδιών ηλικίας 11-17 ετών το 2021!Παιδοψυχίατροι: ευθύνεται το αγχωτικό κλίμα της πανδημίας.

O ηλεκτρονικός οργουελιανός ψηφιακός ολοκληρωτισμός της μονόφθαλμης κυκλώπειάς οθόνης σκοτώνει. Μια παγανιστική τελετουργία ανθρωποθυσίας παιδιών για εξευμενισμό του ”κακού” της πανδημίας αυτή ήταν η Μεσαιωνική αντίληψη της επικρατούσας ψευδεπιστημονικής προσέγγισης που δημιούργησε παιδιά αυτοκτονικά κι αυτοκαταστροφικά που τα θυσίασε κανιβαλικά προς όφελος της κοινότητας στο Μινώταυρο του βιο-υγειονομισμού!!

Έχουν αυξηθεί κατά 35% τα περιστατικά με απόπειρες αυτοκτονίας στα παιδιά ηλικίας 11-17 ετών το 2021 που καταλήγουν στα Επείγοντα αναφέρει για τη Γαλλία.

Οι παιδοψυχίατροι έρχονται αντιμέτωποι εδώ και μήνες με μια απότομη αύξηση των απόπειρών αυτοκτονίας μεταξύ ανηλίκων. Μια έκρηξη για μεγάλο χρονικό διάστημα στον λογαριασμό του Covid αλλά που επιμένει σε ένα γενικά ανησυχητικό πλαίσιο.

Καθημερινά, τα παιδιατρικά επείγοντα περιστατικά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Νάντης δέχονται σχεδόν εκατό παιδιά και εφήβους.

«Ποτέ δεν είχαμε τόσο άγχος». 

Η παιδοψυχίατρος στο τμήμα ψυχιατρικής παιδιών και εφήβων των πανεπιστημιακών νοσοκομείων του Στρασβούργου, Τζούλι Ρόλλινγκ είναι λυπημένη. 

Για σχεδόν δύο χρόνια, παντού στη Γαλλία, αυτή και οι παιδοψυχίατροι συνάδελφοί της βρίσκονται κάτω από το νερό, αντιμέτωποι με ένα ατελείωτο κύμα νοσηλειών ανήσυχων παιδιών και εφήβων, των οποίων οι σκοτεινές σκέψεις τους ωθούν μερικές φορές να προσπαθήσουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. 

«Δίνοντας προτεραιότητες σύμφωνα με τις πιο επείγουσες και σοβαρές καταστάσεις, γνωρίζοντας ποιον έφηβο θα επιλέξουμε να νοσηλευτεί και ποιον έφηβο θα πρέπει να συνεχίσουμε να περιμένουμε, επαναξιολογώντας τη λίστα αναμονής… 

Έχει γίνει καθημερινή άσκηση, επιβεβαιώνει η Julie Rolling. Αυτή η κατάσταση είναι ξεκάθαρα άνευ προηγουμένου».

Απόπειρες αυτοκτονίας μεταξύ έφηβων κοριτσιών: «Το πιο δύσκολο είναι ότι δεν φαίνεται να έχει μετανιώσει για τήν χειρονομία της»

Σε αρκετές περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες, η Liberation έφερε στο φως την έκταση της αδιαθεσίας των νεότερων, καταγράφοντας μια άνευ προηγουμένου αύξηση των εισαγωγών εφήβων στα επείγοντα για διαταραχές της διάθεσης ή αυτοκτονικές απόπειρες. 

Οι περισσότεροι παιδοψυχίατροι απέδωσαν αυτή την έκρηξη στο αγχωτικό κλίμα της πανδημίας αναφέρει η Liberation.

Ήταν ένα πογκρόμ της νεότητας και της παιδικής ηλικίας η περίοδος των 2 χρόνων κόβιντ με τα σχολεία τσέπης την εξ αποστάσεως την απαγόρευση άθλησης κι εξόδου το στρατιωτικό νόμο τον ακούσιο εγκλεισμό την απαγόρευση κυκλοφορίας τήν στέρηση προαυλισμού...

Η καταστροφική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης τώρα θ΄αρχίσει να δείχνει τις ζοφερές της συνέπειες... Είναι ένα μετατραυματικό 'σοκ' της στέρησης ελευθερίας και της απουσίας κανονικής παιδείας κι εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!