Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Η ταπείνωση καί η καταφυγή στόν Θεό, αποτελούν θεμελιώδεις ΑΡΕΤΕΣ γιά τόν Χριστιανό.


«Ο Κύριος δεν μας υποσχέθηκε θώκους νικητών για την αρετή, αλλά μας είπε: “ἐν τῷ κόσμῳ θλῖψιν ἕξετε· ἀλλά θαρσεῖτε, ἐγώ νενίκηκα τόν κόσμον” (Ἰωάννη 16,33).


Η δύναμη του Θεού ενεργεί όταν ζητάει κανείς την βοήθεια του Θεού, αναγνωρίζοντας την αδυναμία του και την αμαρτωλότητα της φύσεώς του. 

Αυτός είναι ο λόγος που η ταπείνωση και η καταφυγή στον Θεό αποτελούν θεμελιώδεις αρετές για τον Χριστιανό.


Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς (♰19 Ιουνίου /2 Ιουλίου 1966)

2 σχόλια:

  1. Αυτό που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση για το ύψος τις Αγιότητας του συγκεκριμένου Αγίου είναι ότι όταν ερχόταν η ώρα που έπρεπε να επιτελέσει την Θεία Λειτουργία όπου βρισκόταν το έκανε πράξη! Σε δρομο ,σε τρένο,σε αεροπλάνο οπουδήποτε και δεν ντρεπόταν μην τον σχολιάσουν ή τον περάσουν για τρελλό.Μεγάλος Άγιος μοσχοβολούσε το βιβλίο με τον βίο του όταν το διάβαζα ευωδίαζε πραγματικά διότι το έζησα και δεν ειναι τις φαντασίας μου για αυτούς που θα δυσπιστίσουν με τα γραφόμενά μου.Ας έχουμε τις πρεσβείες του ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ κι επαυξάνω πως η ταπείνωση ή μετάνοια, η αγάπη ,η ελεημοσύνη, η συγχώρεση και η καταφυγή στο Θεό,είναι ΄΄υψιστες αρετές για τον Χριστιανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!