Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

(ήταν ένα τέλειο παιδάκι) - «Πολύτιμα ποδαράκια»: Η εμβληματική φωτογραφία ενός «εμβρύου» 10 εβδομάδων αποδεικνύει ότι τα αποβληθέντα μωρά δεν είναι συστάδες κυττάρων

 

                                                           (Ευγενική προσφορά του Oregon Right to Life)


Από την Louise Chambers

20 Μαρτίου 2023


Μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον αείμνηστο Δρ Russell Sacco στο τιμόνι του κινήματος υπέρ της ζωής, δείχνοντας τα τέλεια σχηματισμένα ποδαράκια ενός αποβληθέντος μωρού που κρατιέται μεταξύ δακτύλου και αντίχειρα, απέδειξε ότι τα αγέννητα μωρά δεν είναι απλώς «συστάδες κυττάρων». Μισό αιώνα αργότερα, η φωτογραφία είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Το Oregon Right to Life (ORTL) ιδρύθηκε το 1970 για να αντιταχθεί στη νομιμοποίηση της άμβλωσης στο Όρεγκον. Πέντε χρόνια αργότερα, ο πρωταθλητής υπέρ της ζωής Sacco ίδρυσε το Ίδρυμα Εκπαίδευσης της ORTL.

Η εκτελεστική διευθύντρια της ORTL, Lois Anderson, 56 ετών, είναι γέννημα θρέμμα του Όρεγκον και εργάζεται στον οργανισμό από το 1999.

«[Ο Sacco] ήταν ένας πρώιμος ηγέτης και οραματιστής», δήλωσε η Anderson στους Epoch Times. «Πάντα τον έβλεπα ως μονοδιάστατο και ατρόμητο. Ήταν μια έμπνευση για μένα ότι κάποιος που είχε εργαστεί για τόσο πολύ καιρό στο κίνημα, και είχε δει τόσα πολλά, θα είχε ακόμα τόσο πάθος και ενέργεια».

«Ήταν τέλειο»

Ο Sacco ήταν εν ενεργεία ουρολόγος στο Όρεγκον, καθολικός, παντρεμένος πατέρας τεσσάρων παιδιών και παππούς οκτώ. Η εμβληματική φωτογραφία που εκτόξευσε το κίνημα υπέρ της ζωής τραβήχτηκε σε νοσοκομείο του Πόρτλαντ το 1970, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης μεταξύ του Sacco και ενός συναδέλφου παθολόγου υπέρ της ζωής, για τον οποίο μια επαγγελματική ευθύνη ήταν να καταστρέφει τα σώματα των μωρών μετά από αμβλώσεις.

Ο παθολόγος δεν αισθάνθηκε σε θέση να το κάνει αυτόεξήγησε η οργάνωση ORTL (https://www.facebook.com/ORTLFB/posts/pfbid02urDk9XxsRbsdUEg4my4eYk41FAqRabo9o7tJpf1ioNzZCmezijsfuQYFeQMsBu3pl), μοιράζοντας την ιστορία του Sacco στο Facebook και τοποθέτησε μερικά από τα νεκρά σωματάκια σε έναν κουβά φορμαλδεΰδης. Ο Sacco σοκαρίστηκε και κέρδισε τη συγκατάθεση του συναδέλφου του για να τραβήξει φωτογραφίες των αμβλωμένων μωρών για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Για να μεταφέρει το μέγεθος και την κλίμακά τους, ο Sacco κράτησε τα μικροσκοπικά, τέλεια διαμορφωμένα ποδαράκια ενός εμβρύου ηλικίας 10 εβδομάδων μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη του. Αν οι άνθρωποι ήξεραν πώς μοιάζει ένα αγέννητο μωρό, ίσως θα επανεξέταζαν τη στάση τους σχετικά με την άμβλωση.

Σύμφωνα με το OTRL, ο Sacco είπε (https://www.ortl.org/2019/06/dr-russell-sacco/): «ΕΚΛΑΙΓΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΟΙΩΘΑ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ, ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΟΙΧΗΣΕΙ. Πραγματικά δεν πίστευα ότι η φωτογραφία θα κατάφερνε κάτι, αλλά ο Θεός πρέπει να τράβηξε εκείνη τη φωτογραφία επειδή ήταν τέλεια και ήξερα ότι αυτός θα ήταν ένας ισχυρός τρόπος για να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο».


   Η φωτογραφία "Precious Feet" του Dr.Russell Sacco. (Ευγενική προσφορά του Oregon Right to Life)

Ένα εμβληματικό σύμβολο

Ο Sacco αρνήθηκε να κατοχυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα της εικόνας του, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα ως εκπαιδευτικό εργαλείο παγκοσμίως.

Ο Δρ John Willke, ιδρυτής του Cincinnati Right to Life, τύπωσε τη φωτογραφία στο βιβλίο του, "Handbook on Abortion", αφού συνάντησε τον Sacco σε ένα συνέδριο το 1971, και τα μικροσκοπικά ποδαράκια αργότερα έγιναν αναμνηστική καρφίτσα από τη Virginia Evers.

Τα «Πολύτιμα Πόδια» έγιναν το διεθνές σύμβολο του κινήματος κατά των αμβλώσεων. Η Anderson έμαθε για πρώτη φορά για την καρφίτσα "Precious Feet" ως Ρεπουμπλικανή του Κολλεγίου και επηρεάστηκε βαθιά.

«Δείξαμε την ταινία "The Silent Scream" (https://www.youtube.com/watch?v=dEZGzvoASW4&ab_channel=ChristianConservativ, διάρκεια 28:39) ως μία από τις δραστηριότητές μας στην πανεπιστημιούπολη και μοιράσαμε τις καρφίτσες, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να τις φορέσουν», δήλωσε η Anderson. "Η φωτογραφία είναι, πρώτα απ' όλα, όμορφη. Είναι μια εικόνα που τραβάει την προσοχή και έγινε ένα ισχυρό σύμβολο του κινήματος για τον τερματισμό των αμβλώσεων. Όπως και η φωτογραφία, οι καρφίτσες είναι ένα εικονικό σύμβολο της προσπάθειας για την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο αγέννητο, ένα έναυσμα για συζήτηση και ένας σιωπηλός μάρτυρας.

Ο Sacco πέθανε από καρκίνο τον Ιούνιο του 2019 σε ηλικία 83 ετών, η σύζυγός του Elizabeth 58 ετών ζει. Η οργάνωση ORTL γιόρτασε 50 χρόνια υπεράσπισης το 2020 και εξακολουθεί να δίνει εκατοντάδες καρφίτσες κάθε χρόνο. Περισσότερα από 20 εκατομμύρια έχουν διανεμηθεί παγκοσμίως.

Παγκόσμιος αντίκτυπος

Η Anderson υποστηρίζει ότι υπάρχει «μεγάλη σύγχυση» σχετικά με την ανάπτυξη του εμβρύου λόγω των προσπαθειών των ακτιβιστών υπέρ των αμβλώσεων. «Έχουμε δει ανθρώπους να ισχυρίζονται ότι τα ιατρικά ακριβή εμβρυϊκά μοντέλλα μας είναι παραπληροφόρηση», είπε. «Πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν (Σ.τ.Μ. γιατί ΔΕΝ τους συμφέρει), και αντιστέκονται ακόμη και σε τεκμηριωμένες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου ότι τα αγέννητα μωρά μπορούν να αισθάνονται πόνο τουλάχιστον από τις 15 εβδομάδες».

Η Anderson πιστεύει ότι οι ευρέως διαδεδομένοι ισχυρισμοί ότι τα αγέννητα μωρά είναι «απλώς μια συστάδα κυττάρων» ή «μια άμορφη μάζα πρωτοπλάσματος», είναι «κραυγαλέες προσπάθειες να απανθρωποποιηθεί μια ευάλωτη τάξη ανθρώπων». Η ORTL υποστηρίζει την καθιερωμένη επιστημονική συναίνεση ότι στην ανθρώπινη αναπαραγωγή η γονιμοποίηση έχει ως αποτέλεσμα ένα «νέο, ξεχωριστό ανθρώπινο ον».


                             Μια απεικόνιση ενός μωρού στη μήτρα. (Steve Allen/Shutterstock)

Από την ολοκλήρωση της απόφασης Roe v. Wade, δεν υπάρχει συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση. Η Anderson, η οποία κάποτε γνώρισε τον Sacco αυτοπροσώπως όταν μίλησε σε ένα μια ομιλία μνήμης της ORTL για το Roe v. Wade, υποστηρίζει ότι η άμβλωση είναι ανήθικη σε κάθε σημείο της κύησης. Παραδέχεται μόνο σπάνιες περιπτώσεις στις οποίες μια μητέρα μπορεί να έχει μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση και οι ιατρικές διαδικασίες «που προορίζονται για τη θεραπεία της κατάστασής της μπορεί να οδηγήσουν στον ακούσιο θάνατο του προγεννημένου μωρού της».

Τα «Πολύτιμα Πόδια» του δρ. Sacco υπενθυμίζουν στο κίνημα υπέρ της ζωής για τι αγωνίζεται και υπενθυμίζει στους παρευρισκόμενους μια αντικειμενική επιστημονική αλήθεια.

«Μας αρέσει να κοιτάζουμε το μέλλον, όπως πρέπει», δήλωσε η Anderson. «Ωστόσο, νομίζω ότι εμβαθύνει την κατανόησή μας να κοιτάξουμε πίσω και να μάθουμε από τους ιδρυτές και τους πρώτους ηγέτες του κινήματός μας. Δεν θέλουμε να χάσουμε αυτά που έχουν να μας διδάξουν, συμπεριλαμβανομένης της ευκαιρίας να ακολουθήσουμε τα βήματά τους, όπως ο Sacco, ο οποίος μοιράστηκε την αλήθεια και αποδείχθηκε ότι είχε παγκόσμιο αντίκτυπο».

Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στο emg.inspired@epochtimes.com και συνεχίστε να παίρνετε την καθημερινή σας δόση έμπνευσης κάνοντας εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο Inspired στο TheEpochTimes.com/newsletter

ΠΗΓΗ: https://www.theepochtimes.com/precious-feet-doctors-iconic-photo-of-a-10-week-old-fetus-proves-aborted-babies-are-not-clumps-of-cells_5019562.html?utm_source=open&utm_medium=search

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Καί ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ καί χ α σ τ ο ύ κ ι !
    Όσοι θέλουν νά ΔΟΥΝ, νά ΑΚΟΥΣΟΥΝ, νά ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ, είναι τώρα μέ αυτό ευκαιρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!