Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

«Πανδημία» - Ένα κοινωνικό πείραμα


Ο καθηγητής David Halpern, επικεφαλής της ομάδας Behavioral Insights του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι πεπεισμένος ότι οι πολίτες θα υπακούσουν για άλλη μια φορά σε μελλοντικά lockdown και καταναγκαστικά μέτρα επειδή έχουν πλέον «εξασκηθεί». 

Η «πανδημία» ήταν ένα κοινωνικό πείραμα, όπως έχουν επισημάνει συχνά οι επικριτές. Πρόσφατα, ο καθηγητής David Halpern, επικεφαλής της ομάδας Behavioral Insights Team (BIT) του Ηνωμένου Βασιλείου, επιβεβαίωσε αυτή τη δήλωση σε συνέντευξή του στην Telegraph (https://www.telegraph.co.uk/news/2023/07/06/britain-drilled-to-accept-lockdown-in-future-pandemics/).

Η λεγόμενη «Μονάδα Ώθησης» συστάθηκε από την κυβέρνηση για τον έλεγχο της συμπεριφοράς του πληθυσμού κατά τη διάρκεια του συναγερμού για τον ιό και των καταναγκαστικών μέτρων που τον συνόδευαν. Σκοπός του ήταν να παρέχει στη διοίκηση «ομαλή πρόσβαση στα ευρήματα της επιστήμης της συμπεριφοράς».

Ο Halpern δήλωσε στην Telegraph (https://www.telegraph.co.uk/news/2023/07/06/britain-drilled-to-accept-lockdown-in-future-pandemics/)  ότι σε περίπτωση μελλοντικών «πανδημιών», ο πληθυσμός θα δεχθεί περαιτέρω lockdown και μέτρα επειδή οι άνθρωποι ήδη «γνωρίζουν πώς πηγαίνει η άσκηση». Οι πολίτες θα έχουν πλέον πρακτική να εργάζονται από το σπίτι και να φορούν μάσκες. Αυτό μπορεί να επαναληφθεί.

Ο Halpern αναγνώρισε ότι το FOITT και η βρετανική κυβέρνηση εργάζονταν με ψυχολογικούς χειρισμούς για να επηρεάσουν τον πληθυσμό. Υπερασπίστηκε επίσης τη χρήση μηνυμάτων που βασίζονται στο φόβο "σε ακραίες περιστάσεις":

«Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να επιβληθείς (...) Ειδικά αν νομίζετε ότι οι άνθρωποι είναι λάθος βαθμονομημένοι».

Ο επιστήμονας συμπεριφοράς ενημέρωσε ότι η ομάδα του έχει σχεδιάσει αφίσες με «οπτικές προτροπές» για να επηρεάσει τη συμπεριφορά των ανθρώπων και να προωθήσει, για παράδειγμα, τη χρήση μάσκας προσώπου. Μέσω αυτών των «μηνυμάτων» θα είχε επιτευχθεί ότι οι άνθρωποι «αισθάνονταν γυμνοί δημοσίως αν δεν φορούσαν μάσκα».

Ο Halpern συνέχισε να εξηγεί ότι το FOITT χρησιμοποίησε "πιασάρικα" συνθήματα όπως «χέρια, πρόσωπο, απόσταση» για να προωθήσει τη συμμόρφωση με τους δρακόντειους κανονισμούς Covid.

Τα καταστροφικά γεγονότα θα «άφηναν ένα διαρκές σημάδι στην κοινωνία», το οποίο, σε συνδυασμό με αυτή την «οιονεί εξελικτική» κοινωνική κατάσταση, θα ήταν ισχυροί δείκτες της μελλοντικής συμπεριφοράς του πληθυσμού. Ως εκ τούτου, ο επικεφαλής της «μονάδας ώθησης» υποθέτει ότι σε μια μελλοντική κρίση, ο βρετανικός πληθυσμός θα «φορέσει ξανά μάσκες προσώπου σχετικά γρήγορα εάν πειστεί να το πράξει». Επειδή μόλις «εκπαιδευτείτε, πιθανότατα θα το κάνετε ξανά».

Απαντώντας στην κριτική ότι ορισμένες από τις μεθόδους BIT ήταν «άσκοπα τρομακτικές», ο Halpern αντέτεινε ότι άλλες, προηγούμενες εκστρατείες είχαν χρησιμοποιήσει πολύ σκληρότερα μηνύματα. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στην «εκστρατεία ταφόπλακας» κατά του AIDS στη δεκαετία του 1980.

Το LifeSiteNews επικρίνει τις δικαιολογίες του Halpern (https://www.lifesitenews.com/news/psychological-conditioning-will-make-future-lockdowns-acceptable-to-public-uk-expert-says/?) για τα lockdown και τους ψυχολογικούς χειρισμούς που έχουν εξαναγκάσει τους ανθρώπους να συμμορφωθούν με τα δρακόντεια κυβερνητικά μέτρα. Έχουν κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Για παράδειγμα, ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον διεξήγαγε μια ανασκόπηση 600 μελετών, εξετάζοντας δέκα συγκεκριμένες κατηγορίες: «υγεία, οικονομία, εισόδημα, επισιτιστική ασφάλεια, εκπαίδευση, τρόπος ζωής, στενές σχέσεις, κοινότητα, περιβάλλον και διακυβέρνηση».

Το αποτέλεσμα: "σημαντικό" και "εκτεταμένο" Παράπλευρες απώλειες που «θα αφήσουν μια επιβλαβή κληρονομιά για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους τα επόμενα χρόνια».

Αυτές περιλαμβάνουν «αυξημένη υπερβάλλουσα θνησιμότητα, επιδείνωση της ψυχικής υγείας, παιδική κακοποίηση και ενδοοικογενειακή βία, αυξανόμενη παγκόσμια ανισότητα, επισιτιστική ανασφάλεια, χαμένες εκπαιδευτικές ευκαιρίες, ανθυγιεινές συνήθειες τρόπου ζωής, κοινωνική πόλωση, αυξανόμενο χρέος, δημοκρατική οπισθοδρόμηση και μείωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

ΠΗΓΗ: https://transition-news.org/sozialexperiment-pandemie

ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ:

https://www.agencyreporter.com/social-experiment-course-a-rigmarole-of-marketing-desperation/                                                                                                                                                                            


ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!