Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Ιρλανδοί αγρότες εξοργισμένοι με το σχέδιο της κυβέρνησης να θανατώσει 200.000 αγελάδες για την επίτευξη των κλιματικών στόχων

 



Οι Ιρλανδοί αγρότες αντιτίθενται στην πρόταση της κυβέρνησης για θανάτωση εκατοντάδων χιλιάδων αγελάδων με την ελπίδα να τηρήσουν την δέσμευσή τους να καταστούν κλιματικά ουδέτεροι.
Μια έκθεση του Υπουργείου Γεωργίας της Ιρλανδίας περιγράφει πώς 200.000 αγελάδες θα μπορούσαν να θανατωθούν τα επόμενα τρία χρόνια για να επιτευχθούν οι στόχοι άνθρακα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο θα έχει κόστος περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ για τους φορολογούμενους (https://www.globalresearch.ca/ireland-proposes-culling-200000-cows-help-meet-climate-goals-farmers-push-back/5824601), με το έγγραφο να αναφέρει ότι 5.000 ευρώ ανά αγελάδα θα προσφερθούν ως αποζημίωση.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος της χώρας δήλωσε ότι η γεωργική βιομηχανία δημιουργεί σχεδόν το 40% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου εκεί και μεγάλο μέρος προέρχεται από το μεθάνιο στα ζώα και τη χρήση αζωτούχων λιπασμάτων. Η χώρα έχει δεσμευτεί να μειώσει τις γεωργικές εκπομπές της κατά 25% μέχρι το έτος 2030.

Αποκαλούν το σχέδιο «σχέδιο μείωσης των γαλακτοκομικών προϊόντων», αλλά το αποτέλεσμα είναι η παράλογη σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων ζώων στο όνομα της βοήθειας προς το περιβάλλον.

Η θανάτωση θα συνεπαγόταν τη θανάτωση 65.000 αγελάδων ετησίως τα επόμενα τρία χρόνια (https://www.foodbev.com/news/ireland-considers-culling-200000-dairy-cows/), μειώνοντας το συνολικό κοπάδι γαλακτοπαραγωγής της χώρας κατά 10%. Τοποθετείται ως ένα πιθανό «σύστημα εξόδου από τη συνταξιοδότηση» για τους ηλικιωμένους αγρότες.


Οι αγρότες πιστεύουν ότι η σφαγή των βοοειδών θα γυρίσει μπούμερανγκ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιρλανδών Αγροτών, Tim Cullinan, δήλωσε ότι το σχέδιο θα χρησιμεύσει μόνο για να αυξήσει τη δυσπιστία των αγροτών στην κυβέρνηση και δεν θα έχει τους επιδιωκόμενους περιβαλλοντικούς στόχους.

Είπε: «Η μείωση της παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων ή βοείου κρέατος στην Ιρλανδία θα οδηγήσει επίσης σε «διαρροή άνθρακα» με την παραγωγή να μεταφέρεται σε άλλες χώρες με υψηλότερο αποτύπωμα άνθρακα. Αυτό είναι πιθανό να αυξήσει την υπερθέρμανση του πλανήτη αντί να τη μειώσει».

Ο πρόεδρος της Ιρλανδικής Ένωσης Προμηθευτών Γάλακτος Pat McCormack πιστεύει ότι η εστίαση πρέπει να είναι σε άλλους τομείς όταν πρόκειται για την προστασία του περιβάλλοντος. Είπε: «Είμαστε η μόνη βιομηχανία με σημαντικό οδικό χάρτη και, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, το κοπάδι μας δεν είναι μεγαλύτερο από ό, τι ήταν πριν από 25 έως 30 χρόνια. Μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για τον κλάδο των μεταφορών, μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για τον κλάδο των αερομεταφορών;»

Πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε σφαγή πραγματοποιείται πρέπει να γίνεται σε εθελοντική βάση. Ο McCormack δήλωσε ότι οι αγρότες θα ήταν πρόθυμοι να κάνουν το ρόλο τους για να βοηθήσουν στη διατήρηση του περιβάλλοντος, αλλά ότι η επιβολή του ζητήματος δεν αποτελεί λύση.

Άλλοι επικριτές του σχεδίου φοβούνται ότι η κίνηση θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη χώρα, κάτι που δεν διαφέρει από αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια του λιμού της πατάτας. Ο Αυστραλός γεωλόγος Ian Plimer δήλωσε ότι η κίνηση θα «καταλήξει μόνο σε καταστροφή».

«Οι Ιρλανδοί το γνωρίζουν αυτό από τον λιμό της πατάτας. Το ένα τρίτο του πληθυσμού τους πέθανε, το ένα τρίτο μετανάστευσε και το ίδιο πράγμα θα συμβεί. Θα χάσουν παραγωγικούς ανθρώπους από την Ιρλανδία και θα πάνε κάπου αλλού», είπε.

Ο Elon Musk έχει επίσης σταθμίσει την πρόταση (https://www.foxnews.com/world/elon-musk-farmers-torch-ireland-government-proposal-slaughter-200k-cows-meet-eu-climate-change-goals), γράφοντας στο Twitter απαντώντας σε ένα κύριο άρθρο που αναρωτιόταν αν οι αμερικανικές αγέλες θα ακολουθήσουν σύντομα το παράδειγμά τους: «Αυτό πρέπει πραγματικά να σταματήσει. Η θανάτωση ορισμένων αγελάδων δεν έχει σημασία για την κλιματική αλλαγή».


Θα μπορούσε η κατανάλωση κρέατος να απαγορευτεί σύντομα;

Το ζωικό κρέας αποτελεί εδώ και καιρό στόχο των περιβαλλοντολόγων και των κυβερνήσεων που θέλουν να ασκήσουν περισσότερη εξουσία. Τα Frankenfoods (Τρόφιμα Φράνκενστάϊν) όπως το Beyond Meat ωθούνται στις μάζες και τακτικές όπως οι φόροι άνθρακα, οι γεωργικές επιδοτήσεις και τα φορολογικά συστήματα χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό της διαθεσιμότητας κρέατος. Ορισμένοι ζήτησαν ακόμη και την απαγόρευση της κατανάλωσης κρέατος (https://climatealarmism.news/).

Ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, δήλωσε ότι πιστεύει ότι όλα τα πλούσια έθνη πρέπει να στραφούν σε 100% συνθετικό βόειο κρέας και έχει παράσχει οικονομική υποστήριξη για εναλλακτικές μάρκες κρέατος όπως η Impossible Foods και η Beyond Meat.

Τα συνθετικά κρέατα συχνά παρασκευάζονται με τη χρήση γενετικής τροποποίησης και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη ζωή δεν είναι γνωστές. Τα εργαστηριακά κρέατα υπολείπονται επίσης όσον αφορά τη διατροφή, με πολλές επιλογές να στερούνται πρωτεϊνών και άλλων σημαντικών θρεπτικών ουσιών.


Οι πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:

GlobalResearch.ca

FoxNews.com

FoodBev.com


ΠΗΓΗ: https://www.naturalnews.com/2023-07-07-irish-farmers-outraged-plan-cull-cows.html

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!