Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Ανυπεράσπιστα αεροδρόμια: ανικανότητα ή συνενοχή; Ακτιβιστές για το κλίμα κολλάνε επάνω στους διαδρόμους απογείωσης – ο τηλεοπτικός σταθμός ARD τους δίνει δημοσιότητα


Εμείς οι Γερμανοί συχνά δυσκολευόμαστε όταν πρόκειται να σκεφτούμε δυσάρεστα γεγονότα μέχρι το τέλος. Οι ξένοι είναι συχνά πιο αδίστακτοι. Ένας φίλος από την Ανατολική Ευρώπη, ο οποίος ζει στη Γερμανία για πολλά, πολλά χρόνια, μου έστειλε σήμερα την είδηση για κλιματικούς ακτιβιστές που έχουν καταλάβει ξανά διαδρόμους προσγείωσης και κατά συνέπεια έχουν ήδη παραλύσει δύο αεροδρόμια με το ακόλουθο σχόλιο: "Πώς είναι δυνατόν να περνάνε οι "ακτιβιστές του κλίματος" στους διαδρόμους προσγείωσης των γερμανικών αεροδρομίων με όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχετε σε ένα αεροδρόμιο; Λογικά, αυτό είναι δυνατό μόνο μέσω πολιτικής βοήθειας και εντολών, απευθείας στο αεροδρόμιο. Διαφορετικά είναι πρακτικά αδιανόητο».

Μια δυσάρεστη θεωρία συνωμοσίας, θα αντιταχθούν οι περισσότεροι τώρα. Ωστόσο, όταν σκεφτείτε πόσες θεωρίες συνωμοσίας αποδεικνύονται πραγματικότητα σε αυτούς τους τρελλούς καιρούς, αισθάνεστε σίγουρα κάποια ανησυχία. Επιπλέον, κοιτάξτε εν συνεχεία εσωτερικά έγγραφα σχετικά με τους εξτρεμιστές του κλίματος που αποδεικνύουν πόση συμπάθεια απολαμβάνουν από τους πολιτικούς. Και ότι ακόμη και αστυνομικοί συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες (για τις οποίες έγραψα πρόσφατα λεπτομερώς εδώ https://reitschuster.de/post/enthuellung-wie-politik-und-medien-den-klima-extremisten-helfen/). Είναι επίσης περίεργο το γεγονός ότι τέτοιες ενέργειες στα αεροδρόμια είναι επανειλημμένως πάντα δυνατές – και ότι οι αρχές προφανώς δεν μαθαίνουν από αυτές και δεν λαμβάνουν επαρκή προστατευτικά μέτρα εναντίον τους.

Είναι προφανές ότι η αστυνομία πολύ συχνά αντιμετωπίζει τους ακτιβιστές του κλίματος με το γάντι. Ενώ επιτίθεται σε όσους αντιστέκονται στην παθητική βία στους δρόμους με όλη την αυστηρότητα του νόμου. Μόλις πρόσφατα, ένας γιατρός που κόλλησε καθ' οδόν προς μία χειρουργική επέμβαση λόγω των εξτρεμιστών του κλίματος δέχθηκε επιθετική αντιμετώπιση από έναν αστυνομικό επειδή αποκάλεσε τους παραβάτες «αλήτες». Ο αξιωματικός φάνηκε να μην έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με το γεγονός του μπλοκαρίσματος στο δρόμο αντιθέτως με τον ενθουσιασμό του γιατρού. Γι' αυτό (δείτε εδώ https://reitschuster.de/post/arzt-kommt-wegen-klimaklebern-nicht-zu-seiner-op/).

Το μόνο αποτελεσματικό επιχείρημα που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να αντιμετωπίσω τον ξένο φίλο μου με την υποτιθέμενη «θεωρία συνωμοσίας» του είναι ότι μπορεί να υποτιμά την απίστευτη ανικανότητα που έχει εξαπλωθεί στις γερμανικές αρχές και εταιρείες. Και επομένως ενδεχομένως και στα αεροδρόμια. Το αεροδρόμιο του Βερολίνου είναι το καλύτερο παράδειγμα για αυτό. Και η εξέλιξη δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι σήμερα η «νοοτροπία» υπερισχύει της απόδοσης και αποτελεσματικότητας. Από αυτή την άποψη, σε αντίθεση με τον φίλο μου, θεωρώ ότι η ανικανότητα και/ή η βραδύτητα είναι μια πιθανή εξήγηση για το γεγονός ότι τα γερμανικά αεροδρόμια δεν καταφέρνουν να κρατήσουν μακριά τους κατ' επανάληψη παραβάτες και να προστατεύσουν τους ταξιδιώτες από το χάος που προκαλείται από τους δράστες του κλίματος.

Η τρίτη και τελευταία πιθανότητα θα ήταν ότι οι αερολιμένες γενικά δεν μπορούν να προστατεύονται από τέτοιες επιθέσεις. Αλλά τότε το ερώτημα θα ήταν γιατί τέτοιες ενέργειες δεν λαμβάνουν χώρα σε άλλες χώρες. Και αν οι πτήσεις εξακολουθούν να είναι ασφαλείς γενικά, πώς είναι δυνατόν ο Hinz και ο Kunz και επομένως και οι τρομοκράτες να μπορούν να διεισδύσουν σε εξαιρετικά ευαίσθητες περιοχές ασφαλείας απαρατήρητοι.

Ο επικεφαλής του συνδικάτου των αστυνομικών, Rainer Wendt, δήλωσε στην «Bild»: «Η επίθεση των εξτρεμιστών για το κλίμα στα αεροδρόμια στην αρχή της τουριστικής περιόδου δεν προκαλεί έκπληξη. Είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι οι φορείς εκμετάλλευσης που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των αεροδρομίων ήταν απροετοίμαστοι. Εμείς οι αστυνομικοί βλέπουμε την κατάσταση με δυσπιστία: τα δοχεία της Coca-cola απαγορεύονται στην περιοχή ασφαλείας, ωστόσο οι εξτρεμιστές μπορούν να διασχίσουν με ποδήλατο τους διαδρόμους προσγείωσης και να κολλήσουν τον ευατό τους επάνω τους».

Δημοσιότητα για τους παραβάτες

Ιδιαίτερα σημαντικό: Το Tagesschau προσφέρει την σκηνή για όσους το χρειάζονται. Μία από τους υπόπτους εμφανίζεται στον διάδρομο. Για να διασφαλίσει ότι το πολιτικό της μήνυμα θα φτάσει με ασφάλεια παρά τον θόρυβο του γύρω περιβάλλοντος, το ARD την παρουσιάζει βάζοντας ακόμη και υπότιτλους. Πρόκειται για απίστευτη παραβίαση των δημοσιογραφικών αρχών: οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να προσφέρουν το πλαίσιο παρουσίασης για εγκληματίες. Το γεγονός ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να πρέπει να χρηματοδοτούν όλα αυτά με υποχρεωτικά τέλη αποτελεί σκάνδαλο.

Το «Tagesschau» συνοψίζει τα γεγονότα της Τετάρτης ως εξής: «Στην αρχή των διακοπών στο Αμβούργο, ακτιβιστές για το κλίμα της «τελευταίας γενιάς» κόλλησαν τον εαυτό τους στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου του Αμβούργου και παρέλυσαν τις πτητικές λειτουργίες για αρκετές ώρες». Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας συνεχίζει: «Σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση, 17 αφίξεις και 19 αναχωρήσεις έχουν ακυρωθεί. Δέκα αεροσκάφη που έφθασαν εξετράπησαν σε άλλα αεροδρόμια. Σύμφωνα με το αεροδρόμιο, ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω ακυρώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Την πρώτη ημέρα των διακοπών στο Αμβούργο, 50.000 επιβάτες και 330 απογειώσεις και προσγειώσεις αναμένονταν στο αεροδρόμιο.

Οι κλιματικοί εξτρεμιστές όχι μόνο βλάπτουν τα νεύρα των ταξιδιωτών και κλέβουν τον χρόνο τους. Προκαλούν επίσης τεράστιες ζημιές – για παράδειγμα, υποκατάστατες μεταφορές. Το γεγονός και μόνο ότι συνήθως δεν χρειάζεται να πληρώσουν για αυτή τη ζημία μπορεί να θεωρηθεί ως προώθηση εξτρεμιστών από πολιτικούς και δικαστικούς λειτουργούς. Αν έπρεπε να λογοδοτήσουν και να πληρώσουν για αυτό που έκαναν, θα βλέπατε τότε για πότε θα είχαν ξεκολλήσει.

ΥΓ: Όπως έγινε γνωστό, όλοι οι σημερινοί δράστες αφέθηκαν αμέσως ελεύθεροι. Τίποτα δεν στέκεται εμπόδιο στον επόμενο αποκλεισμό.

ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/schutzlose-flughaefen-inkompetenz-oder-komplizenschaft/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!