Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Η ζούγκλα διεξάγει νέες εκλογές: ο πραγματικός ηγέτης αποδεικνύει ποιος είναι από τις ιδιότητές του



ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ EPOCH TIMES
23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Σε μια μεγάλη συνάντηση των Ζώων, που είχαν συγκεντρωθεί για να εκλέξουν νέο κυβερνήτη, ζητήθηκε από τον Πίθηκο να χορέψει. Αυτό το έκανε τόσο καλά, με χίλιες αστείες τρέλλες και μορφασμούς, που τα Ζώα παρασύρθηκαν εντελώς από ενθουσιασμό, και τότε χωρίς δεύτερη σκέψη τον εξέλεξαν βασιλιά τους.

Η Αλεπού δεν ψήφισε τον Πίθηκο και ήταν πολύ αηδιασμένη με τα Ζώα που εξέλεξαν έναν τόσο ανάξιο κυβερνήτη.

Μια μέρα βρήκε μια παγίδα με λίγο κρέας μέσα της. Σπεύδοντας στον Βασιλιά Πίθηκο, του είπε ότι είχε βρει έναν πλούσιο θησαυρό, τον οποίο δεν είχε αγγίξει επειδή ανήκε δικαιωματικά στη μεγαλειότητά του τον Πίθηκο.


"The Fox and the Monkey", εικονογραφημένο από τον Milo Winter, από το "The Aesop for Children", 1919. (PD-ΗΠΑ)

Ο άπληστος πίθηκος ακολούθησε την αλεπού στην παγίδα. Μόλις είδε το κρέας, το έπιασε με ανυπομονησία, μόνο και μόνο για να βρεθεί στην παγίδα. Η αλεπού σηκώθηκε και γέλασε.

«Προσποιείσαι ότι είσαι ο βασιλιάς μας», είπε, «και δεν μπορείς καν να φροντίσεις τον εαυτό σου!»

Λίγο αργότερα, διεξήχθησαν άλλες εκλογές μεταξύ των Ζώων.

Ο αληθινός ηγέτης αποδεικνύει ποιος είναι από τις ιδιότητές του.


* * *


Αυτός ο μύθος αναπαράγεται από το The Project Gutenberg eBook του "The Aesop for Children" (1919) (https://www.gutenberg.org/cache/epub/19994/pg19994-images.html).

Ο Αίσωπος (περ. 620-564 π.Χ.) ήταν Έλληνας αφηγητής στον οποίο αποδίδεται ένας αριθμός μύθων που σήμερα είναι συλλογικά γνωστοί ως «Μύθοι του Αισώπου». Τα παραμύθια του, με την ηθική τους αξία, έχουν επηρεάσει από καιρό την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας, συμβάλλοντας όχι μόνο στην εκπαίδευση και την οικοδόμηση ηθικού χαρακτήρα των παιδιών, αλλά και, με την παγκόσμια έκκλησή τους, στην αυτο-αντανάκλαση των ενηλίκων που επέλεξαν να αγκαλιάσουν τις αρετές ή να λάβουν υπόψη τις προειδοποιήσεις μέσα τους.

Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στο emg.inspired@epochtimes.com και συνεχίστε να παίρνετε την καθημερινή σας δόση έμπνευσης κάνοντας εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο Inspired στο TheEpochTimes.com/newsletter

ΠΗΓΗ: https://www.theepochtimes.com/the-jungle-holds-new-election-the-true-leader-proves-himself-by-his-qualities_5337506.html?utm_source=open&utm_medium=search

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!