Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Αμερικανός αγρότης εκδίδει προειδοποίηση: «Η Κίνα παίρνει αθόρυβα» τον έλεγχο της προσφοράς τροφίμων των ΗΠΑ


Ένας Αμερικανός αγρότης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επισιτιστική ασφάλεια των ΗΠΑ και έχει εκδώσει προειδοποίηση προς το κοινό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν τον έλεγχο της δικής τους γεωργικής βιομηχανίας.

Παρά την επιτυχία των νομοθετών στην εισαγωγή νομοθεσίας για την αντιμετώπιση του ζητήματος, ένας Αμερικανός αγρότης προειδοποιεί ότι η Κίνα εξακολουθεί να διεισδύει σε «πολλά, πολλά στρέμματα» στην αγροτική Αμερική.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αφρο-αμερικανών Αγροτών John Boyd Jr. προειδοποιεί ότι «η Κίνα αναλαμβάνει αθόρυβα» τον έλεγχο της προσφοράς τροφίμων της Αμερικής.

«Αξιοποιούν την αμερικανική δομή τροφίμων και αυτή τη χώρα.

"Και θα πρέπει να το δούμε αυτό ως επισιτιστική ασφάλεια, άνθρωποι", δήλωσε ο Boyd στην εκπομπή "Cavuto: Coast to Coast" του Fox Business την Τρίτη.

«Επειδή αξιοποιούν τις αμερικανικές φάρμες και αξιοποιούν τη βιομηχανία χοίρων, όλες αυτές τις βιομηχανίες που η Κίνα αναλαμβάνει αθόρυβα εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Οι αγρότες έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για περισσότερα από δύο χρόνια σχετικά με τις κινεζικές εταιρείες που αγοράζουν μεγάλες εκτάσεις αγροτικής γεωργικής γης σε πολιτείες όπως η Οκλαχόμα, η Μινεσότα, η Βόρεια Καρολίνα και η Βιρτζίνια.

Τα στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) από το 2021 δείχνουν ότι η Κίνα ελέγχει περίπου 383,000 στρέμματα γεωργικής γης των ΗΠΑ, με τις επενδύσεις τους να παράγουν 1,9 δισεκατομμύρια δολλάρια εκείνο το έτος.

Οι εταιρείες που υποστηρίζονται από την Κίνα με πολλά δολλάρια ξεπερνούν επίσης τους Αμερικανούς αγρότες για νέα γη, σύμφωνα με τον Boyd Jr.

"Άτομα σαν εμένα που μπορούν ίσως να πληρώσουν 4.000 ή 5.000 δολλάρια το στρέμμα, μερικά από αυτά τα αγροκτήματα λειτουργούν μέχρι 15.000 και 20.000 δολλάρια το στρέμμα", εξήγησε ο Boyd Jr.

«Τώρα, πόσοι Αμερικανοί αγρότες που γνωρίζετε στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να αντέξουν οικονομικά 20.000 δολλάρια το στρέμμα για καλή γεωργική γη; Γιατί εγώ δεν μπορώ».

Ο μαύρος αγρότης τέταρτης γενιάς επέκρινε την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι «κοιμάται στο τιμόνι» καθώς η Κίνα συνεχίζει να αποκτά πρόσβαση στη γη δίπλα σε ευαίσθητες υποδομές και στρατιωτικές βάσεις.

«Ενώ χάνουμε αγροκτήματα, αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να σταματήσει τις κατασχέσεις αγροκτημάτων σε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Boyd Jr..

«Έχουμε πολλά από τα μέλη μας που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή κατάσχεση αγροκτημάτων, αλλά είχαμε να διαθέσουμε 1 δισεκατομμύριο δολlάρια για να βοηθήσουμε τους Κινέζους αγρότες και άλλες οντότητες στη Ρωσσία.

«Αλλά μπορούν να έρθουν εδώ και να αγοράσουν τη γεωργική μας γη και να αγοράσουν τις υποδομές μας και να αξιοποιήσουν την αμερικανική κυβέρνηση εδώ», πρόσθεσε.

«Κάτι δεν πάει καλά με αυτό».

Τον Μάιο, οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί συνεργάστηκαν για να εισαγάγουν ένα νομοσχέδιο που θα εμπόδιζε ξένους αντιπάλους όπως η Κίνα να αγοράσουν γεωργική γη των ΗΠΑ, με τίτλο «Νόμος για την προστασία της γεωργικής γης της Αμερικής από ξένες βλάβες».

Εκτός από το να εμποδίσει τους ανθρώπους και τις εταιρείες που συνδέονται με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα να αγοράζουν γεωργική γη των ΗΠΑ, το νομοσχέδιο θα μπλοκάρει παρόμοιες αγορές από το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσσία και θα απαγορεύσει σε παράγοντες που συνδέονται με τα καταπιεστικά καθεστώτα να συμμετέχουν σε ορισμένα προγράμματα που διευθύνονται από το USDA.

Σύμφωνα με τον ιχνηλάτη νομοθετικής διαδικασίας του Κογκρέσου, μια περίληψη του νομοσχεδίου βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και, ως εκ τούτου, δεν έχει ακόμη περάσει σε κανένα από τα δύο σώματα για να φτάσει στο γραφείο του προέδρου.

Ο Boyd Jr. κάλεσε τους νομοθέτες να εργαστούν «επιθετικά» για να περάσουν και να θεσπίσουν το νόμο - και να προστατεύσουν τους αγρότες, τη γη και τις επιχειρήσεις τους.

«Οι γερουσιαστές και οι ηγέτες των ΗΠΑ στο Κογκρέσο, πρέπει να θεσπίσουν νομοθεσία για να σταματήσουν την Κίνα από το να αγοράζει αμερικανική γεωργική γη και να τους σταματήσουν να αγοράζουν αμερικανικές εταιρείες και να αναλάβουν τις Ηνωμένες Πολιτείες για να θέσουν au;oryba μια πραγματική ισχυρή βάση στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο αγρότης.

«Δεν κάνουμε αρκετά για να το σταματήσουμε αυτό».

ΠΗΓΗ: https://slaynews.com/news/american-farmer-warns-china-quietly-taking-control-us-food-supply/

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!