Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Έκτακτες ειδήσεις: Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ παράγει σχέδιο για την επιτάχυνση της ένταξης της Ουκρανίας στη στρατιωτική συμμαχία, εξασφαλίζοντας πρακτικά την έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου



Θα πρέπει να είναι ανησυχητικό για όλους όσους ζουν στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη ότι δύο ημέρες αφότου ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε στον κόσμο ότι οι ΗΠΑ «εξαντλούνται» σε πυρομαχικά (https://www.ibtimes.com/biden-announces-us-low-155mm-ammunition-slip-national-tv-3704137), ο ίδιος και οι εταίροι του στο ΝΑΤΟ ανακοινώνουν ότι διπλασιάζουν την υποστήριξή τους για την ένταξη της Ουκρανίας στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, η οποία αποτελεί σαφή πρόκληση για την πυρηνικά εξοπλισμένη Ρωσσία.

Θα επιτραπεί αμέσως στη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και η Ουκρανία τοποθετείται σε μια «πορεία προς τα εμπρός» προς την πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg την Τρίτη 11 Ιουλίου, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

«Αυτό θα φέρει την Ουκρανία πιο κοντά στο ΝΑΤΟ», είπε, προσθέτοντας ότι η διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας επιταχύνεται «από μια διαδικασία δύο σταδίων σε μια διαδικασία ενός βήματος».

Η Φινλανδία μόλις εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ πριν από μερικούς μήνες. Τώρα η Σουηδία. Σύντομα Ουκρανία.

Η Ρωσσία θα περιβάλλεται από βαριά οπλισμένα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.

Η Δύση έχει πλέον κάνει ένα μοιραίο λάθος.

Ολόκληρος ο λόγος για τον πόλεμο μεταξύ Ρωσσίας και Ουκρανίας είναι επειδή η Ρωσσία δεν ήθελε η Ουκρανία να ενταχθεί στη δυτική στρατιωτική συμμαχία γνωστή ως ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι σαν την ΕΕ, η οποία είναι μια οικονομική συμμαχία. Το ΝΑΤΟ είναι μια μεγάλη και αναπτυσσόμενη στρατιωτική συμμαχία 31 χωρών που έχει υπερδιπλασιαστεί σε μέγεθος από την ίδρυσή της το 1949 και τα τελευταία χρόνια έχει προσθέσει κράτη του πρώην Ανατολικού Μπλοκ στα σύνορα της Ρωσίας, παραβιάζοντας άμεσα τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στη Ρωσσία (https://www.theguardian.com/world/2022/jan/12/russias-belief-in-nato-betrayal-and-why-it-matters-today) από τον τότε υπουργό Εξωτερικών James A. Baker III, μετά τη διάλυση της σοβιετικής αυτοκρατορίας το 1990. Εάν μια χώρα δεχθεί επίθεση από μια χώρα που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, όλο το ΝΑΤΟ δεσμεύεται να συμμετάσχει στις μάχες βάσει μιας ρήτρας συλλογικής άμυνας γνωστής ως «Άρθρο 5».

Αλλά τι γίνεται αν ένα μέλος του ΝΑΤΟ προκαλέσει εισβολή από τη Ρωσσία ή κάποια άλλη χώρα; Στη συνέχεια, όλα τα άλλα 30 μέλη του ΝΑΤΟ δεσμεύονται να βοηθήσουν αυτό το ένα έθνος που προκάλεσε τον πόλεμο.

Περικυκλώνοντας μια παγκόσμια δύναμη με πυρηνικά όπλα, όπως η Ρωσσία, το ΝΑΤΟ ενεργεί με τον πιο απερίσκεπτο και προκλητικό τρόπο για μια στρατιωτική συμμαχία που έχει σχεδιαστεί με μια ρήτρα συλλογικής «άμυνας».

Παρακάτω, παρακολουθήστε τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023.





Ο Stoltenberg δήλωσε επίσης στα συγκεντρωμένα μέσα ενημέρωσης ότι το ΝΑΤΟ συμφώνησε να θέσει 300.000 στρατιώτες σε επιφυλακή. «Αυτό περιλαμβάνει αεροπορικά και ναυτικά μέσα», πρόσθεσε.

Δηλώνοντας ότι η Ουκρανία βρίσκεται σε μια «πολυετή πορεία προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ», αυτό ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου κατά της Ρωσσίας. Δεν δίνει στη Ρωσσία κανένα κίνητρο να τερματίσει τον πόλεμο με την Ουκρανία, επειδή η Ρωσσία γνωρίζει τώρα ότι όσο υπάρχει μια κυρίαρχη χώρα που ονομάζεται Ουκρανία, θα βρίσκεται σε πορεία ένταξης σε μια στρατιωτική συμμαχία αφιερωμένη στην καταστροφή της Ρωσσίας, ή τουλάχιστον στην αποδυνάμωσή της. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ήδη ένα σχέδιο νεοσυντηρητικών στα βιβλία στην Ουάσιγκτον (https://mronline.org/2022/06/27/u-s-govt-body-plots-to-break-up-russia-in-name-of-decolonization/) για να νικήσει στρατιωτικά τη Ρωσσία και να τη χωρίσει σε πολλές ξεχωριστές χώρες.


Στη συνέντευξη Τύπου που φαίνεται στο παραπάνω βίντεο, ο Stoltenberg λέει ότι το ΝΑΤΟ έχει χορηγήσει «εγγυήσεις ασφαλείας» στην Ουκρανία στο μεταξύ, «οπότε το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να παρέχουμε όπλα, πυρομαχικά και στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, διότι αν η Ουκρανία δεν επικρατήσει ως έθνος, ως δημοκρατικό έθνος στην Ευρώπη, δεν υπάρχει κανένα θέμα προς συζήτηση σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας ή την ένταξη στο ΝΑΤΟ καθόλου. Στο ΝΑΤΟ, θα στείλουμε ένα θετικό μήνυμα... αργότερα σήμερα, όταν όλοι οι σύμμαχοι συμφωνήσουν στο κείμενο, αλλά αναμένω ότι οι σύμμαχοι θα συμφωνήσουν σε ένα μήνυμα που είναι σαφές σχετικά με την ανάγκη να μετακινηθεί η Ουκρανία πιο κοντά στο ΝΑΤΟ... Το θέμα είναι να φέρουμε την Ουκρανία πιο κοντά στην ένταξη στο ΝΑΤΟ, κάτι που θα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Ουκρανία και θα καταδείξει επίσης την ενότητα και τη δύναμη του μηνύματος που εστάλη στην Ουκρανία».

Όλες οι ερωτήσεις από τα μέσα ενημέρωσης σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου ακούγονταν σαν προ-προετοιμασμένες, φυτεμένες ερωτήσεις από μέσα ενημέρωσης που δεν είναι ανεξάρτητα, αλλά μάλλον ανήκουν και λειτουργούν από τις ίδιες δυνάμεις που κατέχουν το ΝΑΤΟ.

Την ίδια στιγμή που αυτή η ομάδα των διψασμένων για πόλεμο μαχητών του ΝΑΤΟ ανακοινώνουν τα σχέδιά τους να στρατιωτικοποιήσουν την Ουκρανία και να την κάνουν πιόνι της δικής τους ατζέντας, «καταδικάζουν» τη Ρωσσία που κάνει το ίδιο στη Λευκορωσία.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μπορούν να προσθέσουν τη Φινλανδία, τη Σουηδία και την Ουκρανία στη στρατιωτική συμμαχία τους, αλλά η Ρωσσία δεν μπορεί να συμπεριλάβει ούτε μία χώρα, τη Λευκορωσία, στη στρατιωτική συμμαχία της. Τώρα αυτό ακούγεται σαν μια συμφωνία που έγινε στην κόλαση αποφασισμένη να προκαλέσει μια παγκόσμια πυρκαγιά τέτοια που κανείς δεν έχει δει ποτέ όσον αφορά τη δυνατότητά της να καταστρέψει έθνη, να καταστρέψει ανθρώπινες ζωές και να ανατρέψει την παγκόσμια τάξη.

Το ΝΑΤΟ ενεργεί σαν να μην γνωρίζει ότι η Ρωσσία είναι σύμμαχος στρατιωτικά με την Κίνα. Ίσως γνωρίζουν κάτι για την Κίνα που εμείς δεν γνωρίζουμε. Ίσως όταν ο αρχηγός του κινεζικού κράτους αντάλλαξε χειραψία και αντάλλαξε θερμούς αποχαιρετισμούς με τον Ρώσο ηγέτη πριν από λίγες εβδομάδες μετά τη σύνοδο κορυφής τους, όλα ήταν ένα θέατρο. Ίσως η Κίνα είναι πραγματικά στο πλευρό μας. Δεν ξέρω. Αλλά μου φαίνεται ότι τώρα έχουμε όλα τα χαρακτηριστικά ενός πλήρους παγκόσμιου πολέμου. Όλα τα απαραίτητα συστατικά βρίσκονται στο τραπέζι, περιμένοντας απλώς να ενωθούν. Έχουμε τη Ρωσσία, την Κίνα, το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, τη Σαουδική Αραβία από τη μία πλευρά και έχουμε τις ΗΠΑ, τη Δυτική Ευρώπη, την Αυστραλία, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία από την άλλη πλευρά. Καμμία πλευρά δεν φαίνεται να θέλει να αφήσει την πόρτα ανοιχτή, ή έστω ελαφρώς ραγισμένη, για την πιθανότητα ειρήνης.

Ναι, η Ρωσσία εισέβαλε στην Ουκρανία με στόχο την ανάκτηση των ρωσόφωνων τμημάτων αυτής της χώρας, υποστηρίζοντας ότι αυτοί οι Ρώσοι είχαν υποστεί παρενόχληση και ακόμη και στρατιωτικές επιθέσεις από την ουκρανική κυβέρνηση στο Κίεβο από τότε που πραγματοποιήθηκε πραξικόπημα υπό την αιγίδα των ΗΠΑ το 2014, απομακρύνοντας έναν φιλορώσο ηγέτη.

Ας συνοψίσουμε τι συνέβη μόλις τους τελευταίους δύο μήνες όσον αφορά την απάντηση της Δύσης σε αυτή την εισβολή. Οι δυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών:

  • Έχουν στείλει F-16 στην Ουκρανία και τώρα εκπαιδεύουν Ουκρανούς πιλότους για το πώς να τα χειρίζονται.
  • Η Γαλλία ανακοινώνει ότι θα στείλει πυραύλους κρουζ στην Ουκρανία, μαζί με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ως τους κύριους προμηθευτές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.
  • Πρώτα το Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια οι ΗΠΑ ανακοινώνουν ότι θα στείλουν ραδιολογικά βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία, τα οποία εάν χρησιμοποιηθούν πιθανότατα θα δηλητηριάσουν την πλούσια γεωργική γη της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες.
  • Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν ότι θα στείλουν βόμβες διασποράς στην Ουκρανία, οι οποίες είναι τόσο επικίνδυνες για τον άμαχο πληθυσμό που έχουν απαγορευτεί από 120 χώρες.
  • Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin δήλωσε ότι ο σκοπός της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είναι να «αποδυναμώσει τη Ρωσσία» και άλλοι υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν κάνει παρόμοια σχόλια, καθιστώντας σαφές ότι αυτή η δαπάνη χρημάτων, όπλων και τελικά αμερικανικών ζωών, δεν έχει καμμία σχέση με την απελευθέρωση οποιουδήποτε στην Ουκρανία από οποιοδήποτε είδος τυραννίας στο όνομα της «προστασίας της Δημοκρατίας».

  • Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συναντώνται σε σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους της Λιθουανίας για να δηλώσουν την προθυμία τους να υποδαυλίσουν διαρκή πόλεμο στην Ανατολική Ευρώπη, ενώ εγγυώνται ότι ο πόλεμος θα εξαπλωθεί στη Δυτική Ευρώπη και ενδεχομένως στις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή η Ρωσσία γνωρίζει τώρα ότι το μόνο πράγμα που φοβόταν περισσότερο, η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, έχει την υπόσχεση να γίνει πραγματικότητα.
  • Τα νέα από το Βίλνιους σήμερα ήταν φρικτά νέα για την Ουκρανία. Στα μάτια του Πούτιν και κάθε ερυθρόαιμου Ρώσου πατριώτη, η ίδια η ύπαρξη της Ρωσσίας εξαρτάται τώρα από την ολοκληρωτική ήττα της Ουκρανίας. Να αναμένετε ο Πούτιν να επιταχύνει εκθετικά την πολεμική του μηχανή, επειδή τώρα έχει μηδενικό κίνητρο να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο ειρηνικά. Θα εξολοθρεύσει την Ουκρανία και πιθανότατα θα πρέπει να την καταλάβει για πάντα. Ο,τιδήποτε λιγότερο από αυτό καλεί τη Δύση και τα όπλα της να καθίσουν στα σύνορά του, παρέχοντας ένα σαφές μονοπάτι μέχρι τη Μόσχα. Για να αποφευχθεί αυτό το τραγικό αποτέλεσμα, το μόνο που είχε να κάνει η Δύση ήταν να διαβεβαιώσει τον Πούτιν ότι η Ουκρανία θα παρέμενε μια ουδέτερη χώρα. Αρνήθηκαν.

    Από τη σκοπιά ενός πολίτη και ενός χριστιανού που ζουν στη Δύση, αυτές οι εξελίξεις είναι πολύ ανησυχητικές. Ζούμε σε μια εποχή ιστορικών παγκόσμιων αναταραχών. Προετοιμαστείτε για καταστροφικές επιπτώσεις εν καιρώ πολέμου. Δεν έπρεπε να είναι έτσι. Οι ηγέτες της Ουκρανίας και της Ρωσσίας ήθελαν να καθίσουν και να επιλύσουν τις διαφορές τους ειρηνικά τον Απρίλιο του 2022. Αλλά οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν ήδη κάτι άλλο στο μανίκι τους, το οποίο σε καμμία περίπτωση δεν αφορούσε την ειρήνη.


ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Είπε ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης:

    Ο σατανάς οργώνει το χωράφι, και μετά ο Θεός σπέρνει στο οργωμένο χωράφι.

    * * *

    Ο σατανάς, χωρίς να το θέλει ο ίδιος, υπηρετεί το σχέδιο του Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχιμανδρίτης π. Ελπίδιος, ιεραπόστολος στην Αφρική: Ο καβαλάρης του τρόμου ξεκίνησε.

    https://www.youtube.com/watch?v=V8c80kY3Q5Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!