Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Αντίδραση κατά των έξυπνων πόλεων: Από το Σαν Ντιέγκο έως το Βόρειο Αϊντάχο και το Γουαϊόμινγκ, οι κάτοικοι έχουν βαρεθεί το αυξανόμενο δίκτυο παρακολούθησης που διαμορφώθηκε σύμφωνα με αυτό της κομμουνιστικής Κίνας



Δεν έχει να κάνει με πρόστιμα, τη διάσωση ζωών ή την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Πρόκειται για τη γνώση του πού βρίσκεται κάθε ψηφιακά επισημασμένος άνθρωπος ανά πάσα στιγμή

Η ψηφιοποίηση των μεταφορών επιταχύνεται.

Ανέφερα πρόσφατα στο Substack μου (https://leohohmann.substack.com/p/residents-push-back-against-smart) για μια αντίδραση πολιτών στο Σαν Ντιέγκο σχετικά με τα σχέδια αυτής της πόλης να ενσωματώσει τεχνολογία μαζικής παρακολούθησης κατά μήκος αυτοκινητοδρόμων, σε διασταυρώσεις, στύλους φωτισμού κ.λπ.

Η λεγόμενη τεχνολογία «έξυπνης πόλης» περιλαμβάνει κάμερες εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης, συνδεδεμένες στο διαδίκτυο, αναγνώστες πινακίδων κυκλοφορίας, σαρωτές αναγνώρισης προσώπου και ηχεία. Θα θέσει το πλαίσιο για τα ψηφιακά μάτια και αυτιά να κατασκοπεύουν τους πολίτες 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, ανεβάζοντας προσωπικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για να μελετηθούν και να αναλυθούν από τις αρχές επιβολής του νόμου, τους υπεύθυνους λήψης οικονομικών αποφάσεων και άλλους τρίτους ενδιαφερόμενους.

Ανέφερα στις 28 Ιουνίου (https://leohohmann.com/2023/06/28/atlanta-airport-goes-full-dystopian-using-digital-facial-recognition-ids-fulfilling-klaus-schwabs-prophecy-that-humans-will-be-digitized-and-many-nations-will-adopt-chinas-very-attractive-mode/) πώς το αεροδρόμιο της Ατλάντα σε συνεργασία με την Delta Airlines προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες "hands free" και "card free" σε επιβάτες αεροπορικών μεταφορών που συμφωνούν να λάβουν βιομετρική ψηφιακή άδεια οδήγησης ταυτότητας που περιέχει σάρωση προσώπου. Αλλά ανακάλυψα επίσης ότι οι Αμερικανοί πολίτες σαρώνουν τα πρόσωπά τους μέσω λογισμικού αναγνώρισης προσώπου, συχνά χωρίς την άδειά τους, πριν επιβιβαστούν σε διεθνείς πτήσεις που αναχωρούν όχι μόνο από την Ατλάντα αλλά και από πολλά άλλα αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Τα εργαλεία του κράτους επιτήρησης, ωστόσο, δεν εγκαθίστανται μόνο σε μεγάλες πόλεις και διεθνή αεροδρόμια.

Η κομητεία Kootenai στο Βόρειο Αϊντάχο είναι επίσης αντιμέτωπη με ένα έξυπνο σχέδιο πόλης (https://rumble.com/v2t9fm2-kmpo-june-surveillance-state.html).

Και η πόλη του Τζάκσον, στο Γουαϊόμινγκ, την περασμένη εβδομάδα έγινε η τελευταία που εγκατέστησε κάμερες μαζικής παρακολούθησης με τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με το Frontline News (https://frontline.news/post/wyoming-becomes-latest-state-to-launch-ai-powered-mass-surveillance), οι κάμερες που χρησιμοποιούν τεχνολογία αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας (ALPR) μπορούν να σαρώσουν διερχόμενα αυτοκίνητα και να καταγράψουν αριθμούς πινακίδων κυκλοφορίας, μάρκες και μοντέλα, χρώματα και αναγνωριστικούς δείκτες, όπως αυτοκόλλητα προφυλακτήρα ή σπασμένα πίσω φώτα.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να σπάσουν αυτά τα δεδομένα σε ερωτήματα με δυνατότητα αναζήτησης και να τα ταιριάξουν με το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών για το Έγκλημα (NCIC) του FBI (https://www.trophyclub.org/DocumentCenter/View/3964/Flock-Safety-Privacy-FAQs#:~:text=The%20Flock%20Safety%20Falcon%20is,vehicle%20that%20passes%20by%20it.). Εάν υπάρχει αντιστοιχία, αποστέλλεται ειδοποίηση σε πραγματικό χρόνο στις αρχές επιβολής του νόμου.

Οι κάμερες τροφοδοτούν ένα κεντρικό δίκτυο μαζικών καμερών που ανήκει στον κατασκευαστή, Flock Safety, το οποίο αποκαλεί «πλατφόρμα δημόσιας ασφάλειας».

Την περασμένη Τετάρτη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Τζάκσον ψήφισε να δαπανήσει 185.000 δολλάρια για την εγκατάσταση 30 καμερών ALPR Falcon από την Flock Safety, αλλά ακόμη και εκείνοι που ψήφισαν υπέρ της αγοράς εξέφρασαν τρόμο.

«Δεν μου αρέσει αυτό το συγκεκριμένο τόξο αυτού του συγκεκριμένου τμήματος της ιστορίας», δήλωσε ο σύμβουλος Josh Schechter. «Φωνάζω 'σταματήστε' καθώς ψηφίζω 'ναι'».

Η δημοτική σύμβουλος Sell Chambers εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες της, αλλά προχώρησε και ψήφισε «ναι» ούτως ή άλλως.

«Παραδοσιακά ήμουν κατά της επιτήρησης, νομίζω ότι ήταν μια ολισθηρή πλαγιά», δήλωσε Chambers. «Αλλά νομίζω ότι αυτό το πλοίο έχει ήδη σαλπάρει. Είμαστε τόσο υπό παρακολούθηση, όπως συνεχώς, παντού».

Τα σημεία επαφής των αναπτυσσόμενων ψηφιοποιημένων «έξυπνων πόλεων» περιλαμβάνουν όλα.

Το παγκοσμιοποιημένο κατεστημένο σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης συνεργάζεται με την εταιρική Αμερική για την ηλεκτρονική ψηφιοποίηση των πάντων. Είτε πρόκειται για τη χρήση ενέργειας, τις συνήθειες μεταφοράς, την υγειονομική περίθαλψη, τις κυβερνητικές υπηρεσίες, τις συσκευές σας, τις τραπεζικές και χρηματοπιστωτικές πρακτικές σας ή τις αγοραστικές σας συνήθειες (καταναλώνετε πάρα πολύ κρέατος ή αγοράζετε πάρα πολλά πυρομαχικά;), το σύστημα θέλει να τα απογράψει όλα και να τα τοποθετήσει σε ένα κεντρικό ψηφιακό καθολικό που τροφοδοτείται από AI και blockchain.


Ένα άρθρο της 15ης Αυγούστου 2021 που δημοσιεύτηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα στον ιστότοπο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, σημειώνει (https://www.weforum.org/agenda/2021/08/what-is-a-smart-city/):

«Η έννοια των έξυπνων πόλεων βασίζεται σε μια σειρά τεχνολογιών - συμπεριλαμβανομένου του διαδικτύου των πραγμάτων (IoT), των κινητών λύσεων, των μεγάλων δεδομένων, της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και του blockchain. Λόγω αυτής της σύνδεσης με την τεχνολογία, είχαμε ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι έξυπνες πόλεις θα αντιμετωπίσουν ζητήματα όπως το απόρρητο των δεδομένων και ο κοινωνικός αποκλεισμός. Βλέπουμε τον κίνδυνο οι αστικές περιοχές με κακή συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο να μείνουν έξω από την τάση των έξυπνων πόλεων».

Παρατηρήστε πώς αποσιωπούν το ζήτημα της ιδιωτικής ζωής και στη συνέχεια θρηνούν για το γεγονός ότι οι φτωχοί άνθρωποι με «κακή συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο» δεν είναι σε θέση να ενταχθούν στην τεχνοκρατική ελευθερία για όλους που οδηγεί στη δημιουργία έξυπνων πόλεων και τελικά στον έλεγχο μιας πόλης 15 λεπτών.

Το άρθρο της Παγκόσμιας Τράπεζας δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του WEF πριν από δύο χρόνια. Πολλές περισσότερες περιοχές της χώρας έχουν έκτοτε εξοπλιστεί με ασύρματη δυνατότητα 5G, η οποία ξεκίνησε υπό τη διοίκηση Trump και συνεχίζεται υπό τον Biden.

Πάνω από 2.000 πόλεις σε 43 πολιτείες έχουν ήδη εγκαταστήσει τις ψηφιακά συνδεδεμένες κάμερες ALPR της Flock Safety, σύμφωνα με το Daily Wire (https://www.dailywire.com/news/nationwide-ai-mass-surveillance-system-takes-root-in-another-state). Οι συσκευές μπορούν επίσης να αγοραστούν από ιδιώτες, επιχειρήσεις, σχολεία και ενώσεις ιδιοκτητών σπιτιού, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους «καυτές λίστες». Σύμφωνα με πληροφορίες, εκατοντάδες HOA χρησιμοποιούν τις ψηφιακά συνδεδεμένες κάμερες.

Το Frontline News αναφέρει ότι η Flock Safety πωλεί επίσης άλλες συσκευές όπως το Raven, μια συσκευή ήχου που έχει κατασκευαστεί για να ανιχνεύει τους ήχους πυροβολισμών, θραύσης γυαλιού, πριονίσματος μετάλλου ή ελαστικών που τρίζουν. Όλα καταγράφονται, βαθμολογούνται και αποθηκεύονται στο cloud.

Το Frontline αναφέρει περαιτέρω ότι εκτός από τη χρήση τους για την «καταπολέμηση του εγκλήματος», οι κάμερες ALPR χρησιμοποιούνται σε ορισμένες χώρες για την επιβολή των εντολών για το κλίμα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, οι κάμερες αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας τοποθετούνται γύρω από ζώνες εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών, περιοχές προσβάσιμες μόνο σε οχήματα χαμηλών εκπομπών. Τα αυτοκίνητα που δεν πληρούν τα περιβαλλοντικά πρότυπα της πόλης χρεώνονται ένα ημερήσιο τέλος για την είσοδο σε αυτές τις ζώνες, το οποίο στο Λονδίνο κοστίζει £ 12.50 ($ 16.00). Πρόστιμα επιβάλλονται στα αυτοκίνητα που οι κάμερες συλλαμβάνουν να εισέρχονται σε αυτές τις ζώνες χωρίς αυτοκόλλητο άδειας.


Όλες αυτές οι κάμερες και οι σαρωτές συλλέγουν όλο και πιο λεπτομερή δεδομένα, τα οποία στη συνέχεια υποβάλλονται σε επεξεργασία, όχι από το γραφείο του τοπικού σερίφη ή εκλεγμένους αξιωματούχους, αλλά από αλγόριθμους που τροφοδοτούνται από τεχνητή νοημοσύνη.

Τα περισσότερα από τα χρήματα που ρέουν στις πόλεις για να πληρώσουν για αυτά τα οργουελιανά τεχνολογικά όργανα προέρχονται από το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ και την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αυτοκινητοδρόμων.

Σχεδόν κάθε πολιτεία διαθέτει ένα «Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας» και αυτοί οι τεχνολογικοί κόμβοι τοποθετούνται επίσης σε μητροπολιτικές περιοχές.

Ένα Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, ή TMC, είναι ένας κόμβος και οι διάφοροι κόμβοι ταιριάζουν σε ένα ευρύτερο Σύστημα Διαχείρισης Κυκλοφορίας ή TMS. Χρηματοδοτούνται από αυτό που ονομάζεται Pooled Fund Study ή PFS.

Μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα για τα TMC και TMS στον ιστότοπο του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ (https://rosap.ntl.bts.gov/view/dot/56063).

Το 2021 επιλέχθηκαν για χρηματοδότηση τα ακόλουθα έργα:

1. Ανταλλαγή πληροφοριών και πρακτικών σχετικά με αναδυόμενα θέματα
TMS 2. Ενσωμάτωση και χρήση νέων πηγών δεδομένων στα TMS
3. Επιλογές για τα TMS να λαμβάνουν και να μοιράζονται δεδομένα με πολλαπλές
πηγές
4. Ανάπτυξη πολυετών σχεδίων για την καθοδήγηση της στρατηγικής
κατεύθυνσης της TMS και των μελλοντικών επενδύσεων
5. Χρήση δεδομένων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη βελτίωση της διαχείρισης και λειτουργίας των TMS.

Όπως μπορείτε να δείτε, επικεντρώνονται στενά στη συλλογή και την «κοινή χρήση» των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουν για κάθε άτομο. Συλλέγουν ακόμη και δεδομένα από τους προσωπικούς σας λογαριασμούς κοινωνικών μέσων.

Μετά την ανάγνωση μερικών από αυτά τα έγγραφα, γίνεται προφανές γιατί ο σύμβουλος του WEF και Ισραηλινός μετανθρωπιστής Yuval Harari λέει ότι η μόνη πραγματική αξία που θα έχει ένας άνθρωπος στην επερχόμενη ψηφιοποιημένη κοινωνία της Μεγάλης Επαναφοράς θα είναι για τα «δεδομένα» του.

Η κομητεία Kootenai, με μόλις πάνω από 170.000 κατοίκους, είναι η πιο πυκνοκατοικημένη κομητεία στο κατά τα άλλα αγροτικό Βόρειο Αϊντάχο. Αυτό είναι αρκετά μικρό σε σύγκριση με μια πόλη όπως η Ατλάντα, το Σικάγο, η Νέα Υόρκη, το Ώστιν, το Τέξας, το Κολόμπους, το Οχάϊο ή το Λος Άντζελες, τα οποία είχαν Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας εδώ και χρόνια.

Το TMC παρουσιάζεται ως πανάκεια για να κάνει τη ζωή σας ευκολότερη, ασφαλέστερη, ασφαλέστερη και πιο βολική.

Ένας υψηλά αμειβόμενος γραφειοκράτης ή κυβερνητικός εργολάβος θα ορμήσει στην πόλη και θα υποσχεθεί στους ντόπιους τα πάντα, από το τέλος της κυκλοφοριακής συμφόρησης στους δρόμους, στη μείωση του αριθμού των παραβατών του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και των τροχαίων ατυχημάτων, στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ακόμη λιγότερο βίαιη εγκληματικότητα. Θα αναφέρουν μεροληπτικές μελέτες και αναφορές και θα χρησιμοποιούν κομψές παρουσιάσεις PowerPoint.

Δεν υπάρχουν νόμιμα δεδομένα που να αποδεικνύουν ότι θα επιτύχουν οποιονδήποτε από αυτούς τους υψηλούς στόχους, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι να ανησυχείτε για παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής.

Δεν πρόκειται για τα πρόστιμα και την ασφάλεια των ανθρώπων. Πρόκειται για τη γνώση του πού βρίσκεται ο καθένας ανά πάσα στιγμή.

Ο Οργανισμός Μητροπολιτικού Σχεδιασμού Kootenai, ή KMPO, έχει προϋπολογίσει και θέλει να εγκαταστήσει ένα Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, το οποίο θα αποτελείται από έναν κόμβο 6.000 τετραγωνικών ποδιών για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με βασικά όλα όσα κινούνται στο Βόρειο Αϊντάχο.

Η επεμβατική φύση αυτού του εργοστασίου συλλογής δεδομένων έχει προσελκύσει την προσοχή της ομάδας πολιτών North Idaho Slow Growth, η οποία διαθέτει ιστότοπο στο NISLOWGrow.org (https://www.nislowgrow.org/slog-blog/spy-cameras-and-smart-cities-coming-to-kootenai), μαζί με έναν αυξανόμενο αριθμό 300 ατόμων. Παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο καταπολέμησης των έξυπνων πόλεων.

(βίντεο εντός του συνδέσμου)


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο STOPSMARTCITIES.ORG (https://stopsmartcities.org/).

Ένα TMC είναι βασικά όπου τροφοδοτούνται όλα τα δεδομένα που συλλέγονται από εκατοντάδες κάμερες παρακολούθησης σε μια πόλη, νομό ή πολιτεία και η ποσότητα των δεδομένων που τροφοδοτούνται σε αυτούς τους κεντρικούς κόμβους αυξάνεται μόνο με την πάροδο του χρόνου.

Ο σκοπός του TMC της Τζώρτζια, σύμφωνα με την Georgia Intelligent Transportation Society (https://www.itsga.org/transportation-management-center/), είναι να «εργαστεί πίσω από τα παρασκήνια για να παρέχει διαχείριση συμβάντων σε όλη την πολιτεία μέσω μιας διαδικασίας τριών φάσεων», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του (https://www.itsga.org/transportation-management-center/).

Ένας χειριστής TMC της Τζώρτζια "παρακολουθεί τους δρόμους και συλλέγει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από κάμερες του συστήματος ανίχνευσης βίντεο κατά μήκος των διαπολιτειακών".

Αυτοί οι κατασκοπευτικοί κόμβοι TMC παρουσιάζονται ως εξαιρετικά μη απειλητικοί στην επίσημη αποστολή τους, αλλά ο πραγματικός σκοπός είναι πολύ πιο επεμβατικός και περιεκτικός από την απλή αναζήτηση ατυχημάτων και την ενημέρωση των αυτοκινητιστών για εναλλακτικές διαδρομές.

Ο ιστότοπος της Τζώρτζια παραδέχεται ότι μετά τη συλλογή των δεδομένων «επιβεβαιώνονται και αναλύονται» και στη συνέχεια «κοινοποιούνται» σε εξωτερικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των μέσων ενημέρωσης και των αυτοκινητιστών που έχουν την εφαρμογή TMC στα κινητά τους τηλέφωνα. Αυτές οι πληροφορίες κοινοποιούνται επίσης μέσω των λεγόμενων μεταβλητών πινακίδων μηνυμάτων στους δρόμους. Όποιος έχει ταξιδέψει στους αυτοκινητόδρομους της Αμερικής τα τελευταία χρόνια μπορεί να βεβαιώσει ότι οι ηλεκτρονικοί πίνακες μηνυμάτων χρησιμεύουν επίσης ως ενοχλητικοί αγωγοί της επίσημης κρατικής προπαγάνδας: φορέστε τη ζώνη ασφαλείας σας, μείνετε ξύπνιοι, προσέξτε την ταχύτητά σας. Κατά τη διάρκεια της επιδημίας Covid, αυτά τα σημάδια σας φώναζαν να «φορέσετε τη μάσκα σας» και «κάντε το εμβόλιο Covid».

Πολλές από αυτές τις οδικές υπηρεσίες έχουν ήδη αντιγραφεί από τους Χάρτες Google και άλλες εφαρμογές τηλεφώνου για άτομα που τις επιθυμούν.

Λοιπόν, γιατί να έχουμε ένα TMC;

Αυτοί οι τεχνολογικοί κόμβοι θα χρησιμεύσουν τελικά ως «εγκέφαλος» για μεμονωμένες έξυπνες πόλεις και το ευρύτερο δίκτυο έξυπνων δικτύων που συνδέει πόλεις και πολιτείες μαζί.

Στη ρίζα τους, τα TMC είναι μια επιχείρηση συλλογής πληροφοριών που υλοποιείται υπό το πρόσχημα της διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Ο σκοπός δεν είναι να σωθούν ζωές, αλλά να ελεγχθεί η συμπεριφορά και να παραλύσει αποτελεσματικά τη μακροχρόνια ελευθερία κινήσεων των Αμερικανών.

Το μακροπρόθεσμο σχέδιο είναι να αυτοματοποιηθούν πλήρως όλες οι μεταφορές, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, διακόπτες λειτουργίας και συστήματα βαθμολόγησης κοινωνικής πίστωσης για τον καθορισμό και τον περιορισμό του βαθμού στον οποίο επιτρέπεται στα άτομα να ταξιδεύουν.

Ουσιαστικά, όλες οι μεταφορές θα είναι μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εάν είστε ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου σας, αλλά κάποια εξωτερική οντότητα έχει τη δυνατότητα να το απενεργοποιήσει με λειτουργία kill switch, σας ανήκει πραγματικά; Όχι. Μπορείτε να κρατήσετε την πράξη στο όχημα, αλλά δεν έχετε πλέον πρόσβαση σε ιδιωτικό μέσο μεταφοράς. Η ελευθερία μετακίνησής σας ασκείται τώρα προς ευχαρίστηση του κράτους και των εταιρικών (φασιστικών) εταίρων του.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση Μπάιντεν μπόρεσε να συμπεριλάβει μια ρήτρα στο νομοσχέδιο υποδομών του 2021 που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο που απαιτεί από όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να συμπεριλάβουν έναν απομακρυσμένο διακόπτη kill σε κάθε νέο όχημα που βγαίνει από τις γραμμές συναρμολόγησης από το 2025.

Στους Αμερικανούς ειπώθηκε ότι αυτό το νομοσχέδιο αφορούσε την αποκατάσταση των δρόμων και των γεφυρών της Αμερικής, κάτι που οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε όταν ακούμε τις παγκόσμιες «υποδομές». Αλλά αυτό το νομοσχέδιο θα είχε ακριβέστερα ονομαστεί «νομοσχέδιο για τις ψηφιακές υποδομές» επειδή είχε ελάχιστη σχέση με τη βελτίωση των μεταφορών και όλα είχαν να κάνουν με την εγκατάσταση και αναβάθμιση του δικτύου έξυπνων δικτύων.



Όλες οι διασταυρώσεις, οι πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί αυτοκινητόδρομοι, οι ποδηλατόδρομοι, οι διαβάσεις πεζών, τα γραφεία και τα πάρκα γραφείων, τα μονοπάτια πεζοπορίας, τα πάρκα αναψυχής, ο χώρος εργασίας, ακόμη και το σπίτι θα παρακολουθούνται.

Η Intelligent Transportation Society (ITS) είναι ένας εξαιρετικά ανατριχιαστικός οργανισμός από τον οποίο προέρχεται μεγάλο μέρος της άσκησης πίεσης στο Καπιτώλιο μαζί με τη φιλοσοφική υποστήριξη για έξυπνες πόλεις. Αυτή η ομάδα θα πραγματοποιήσει το Παγκόσμιο Συνέδριο ITS 2023 στο Suzhou της Κίνας, στις 16-20 Οκτωβρίου. Η τοποθεσία δεν είναι τυχαία. Η Κίνα είναι ο ηγέτης στην εφαρμογή της τεχνολογίας επιτήρησης έξυπνων δικτύων και έχει ανακηρυχθεί το «μοντέλο» για «πολλές χώρες» από τον ιδρυτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Klaus Schwab. Η ITS αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι στόχος της είναι η πλήρης «ηλεκτροδότηση» και ψηφιοποίηση των οδικών μετακινήσεων.

Το Κογκρέσο φαίνεται να συμφωνεί πλήρως με τη δημιουργία ενός κράτους επιτήρησης παρόμοιου με αυτό της Κίνας.

Τον Μάιο του 2023, η Intelligent Transportation Society ενώθηκε με την Dell Technologies, την κατασκευάστρια τσιπ Intel και αρκετές άλλες εταιρείες τεχνολογίας για να στείλει επιστολή (https://itsa.org/advocacy-material/its-integration-act-joint-support-letter/) στον βουλευτή Sam Graves, R-Missouri, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών και Υποδομών και στο μέλος των Δημοκρατικών Rick Larsen, καλώντας τους να «εκφράσουν την ισχυρή υποστήριξή τους για το HR 1500, το ITS Integration Act» (https://itsa.org/news/its-america-supports-the-its-integration-act/).

Η επιστολή αναφέρει ότι αυτό το νομοσχέδιο, «λαμβάνει σημαντικά μέτρα για να διασφαλίσει ότι χρησιμοποιούμε ψηφιακά εργαλεία, όπως τα δεδομένα, για να λειτουργούμε πιο αποδοτικά, αποτελεσματικά και με ασφάλεια στους αμερικανικούς δρόμους. Σας καλούμε να προωθήσετε αυτή τη νομοθεσία μέσω της επιτροπής».

Έτσι, το νομοσχέδιο για τις υποδομές σχεδόν τρισεκατομμυρίων δολαρίων που ψηφίστηκε το 2021 ήταν μόνο η αρχή της διαδικασίας επανακαλωδίωσης των πόλεων της Αμερικής για πλήρη ευαισθητοποίηση σχετικά με την πληροφόρηση. Διαβάζοντας αυτή την επιστολή, ή το δελτίο τύπου ITS (https://leohohmann.com/?page_id=14930), δεν θα δείτε καμία ανησυχία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, μόνο τις χνουδωτές υποσχέσεις για ένα ασφαλέστερο, ασφαλέστερο, καθαρότερο και πιο «αποτελεσματικό» σύστημα μεταφορών.

Οι Ναζί ήταν επίσης πολύ αποτελεσματικοί. Διοικούσαν το τυραννικό καθεστώς τους σαν μια καλολαδωμένη μηχανή.

Η σκοτεινή πλευρά του κινήματος προς την έξυπνη πόλη, την τεχνολογία έξυπνων δικτύων σπάνια συζητείται ανοιχτά. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το αγνοούν.

Οι ελιτίστες φύλακες χρησιμοποιούν παραπλανητική γλώσσα για να θολώσουν το πραγματικό αποτέλεσμα αυτών των συστημάτων, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να επιφέρουν το τέλος των ιδιωτικών μεταφορών και της ελεύθερης κυκλοφορίας. Μόλις εγκατασταθεί πλήρως αυτή η τεχνολογία και οι άνθρωποι εκπαιδευτούν να την υπακούν, κάθε έξυπνη πόλη θα γίνει μια πόλη 15 λεπτών.

Τι εννοώ λέγοντας ότι οι άνθρωποι «εκπαιδεύονται να υπακούν» στις οδηγίες της έξυπνης πόλης που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη; Όταν μια έξυπνη πόλη είναι πλήρως χτισμένη και γίνεται μια πόλη 15 λεπτών, η ψηφιακή τεχνολογία της θα απαιτεί επίσης μια βιομετρική ψηφιακή ταυτότητα για κάθε άνθρωπο που ζει ή διέρχεται από αυτήν την πόλη. Αυτό το αναγνωριστικό θα είναι τα «διαπιστευτήριά» σας για να μετακινηθείτε σε αυτήν την πόλη και πιθανότατα θα συνδέεται με το κοινωνικό πιστωτικό αποτέλεσμά σας και τα ψηφιακά διακριτικά στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Ακριβώς όπως θα χρειαστεί να έχετε την ψηφιακή σας ταυτότητα για να παρακολουθήσετε ορισμένες εκδηλώσεις και να εισέλθετε σε χώρους εντός της έξυπνης πόλης, θα χρειαστείτε τελικά μια ψηφιακή ταυτότητα για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο, να οδηγήσετε στους δρόμους του συστήματος, να λάβετε την υγειονομική περίθαλψη του συστήματος, ακόμη και να αγοράσετε και να πουλήσετε στα καταστήματα του συστήματος.

Συμπερασματικά είναι ότι οι έξυπνες πόλεις θα γίνουν ψηφιακά στρατόπεδα σκλάβων.

Αυτό μπορεί να ακούγεται ακραίο σε όσους δεν έχουν μελετήσει αυτή την τεχνολογία και τις δυνατότητές της και πώς χρησιμοποιείται ήδη στην Κίνα, η οποία γνωρίζουμε ότι είναι το μοντέλλο για τεχνοκράτες παγκοσμίως με βάση τα σχόλια των ελίτ δισεκατομμυριούχων που συνδέονται με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τα Ηνωμένα Έθνη.

Το γεγονός είναι ότι οι ελίτ μιλούν εδώ και δεκαετίες για την επιθυμία τους να αναπτύξουν ψηφιοποιημένα στρατόπεδα σκλάβων.

Στο βιβλίο του του 1971, Between Two Ages: America's Role in the Technetronic Era, ο Zbigniew Brzezinski έγραψε με σιγουριά ότι μια τέτοια κοινωνία ξεπρόβαλε στον ορίζοντα. Πάνω από 50 χρόνια πριν, πριν εφευρεθεί το Διαδίκτυο, έγραψε:

«Η τεχνοτρονική εποχή περιλαμβάνει τη σταδιακή εμφάνιση μιας πιο ελεγχόμενης κοινωνίας. Μια τέτοια κοινωνία θα κυριαρχείται από μια ελίτ, απεριόριστη από τις παραδοσιακές αξίες. Σύντομα θα είναι δυνατή η σχεδόν συνεχής παρακολούθηση κάθε πολίτη και η διατήρηση ενημερωμένων πλήρων αρχείων που περιέχουν ακόμη και τις πιο προσωπικές πληροφορίες για τον πολίτη. Αυτά τα αρχεία θα υπόκεινται σε άμεση ανάκτηση από τις αρχές. Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, Μεταξύ δύο εποχών: Ο ρόλος της Αμερικής στην τεχνική εποχή  (https://www.goodreads.com/work/quotes/3269714)

Αλλά οι άνθρωποι αντεπιτίθενται, σε φιλελεύθερες αστικές περιοχές όπως το Σαν Ντιέγκο και συντηρητικές περιοχές όπως η κομητεία Kootenai.

Η ομάδα πολιτών στο Βόρειο Αϊντάχο ξεκίνησε μια ιστοσελίδα και πλήρωσε για διαφημιστικές πινακίδες σε μεγάλες οδικές αρτηρίες που εκπαιδεύουν τους πολίτες σχετικά με τη σκοτεινή πλευρά της τεχνολογίας έξυπνων πόλεων.

Πολλοί έχουν βγει σε δημόσιες συναντήσεις για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο TMC.

«Δεν ήμουν ποτέ πολιτικοποιημένη μέχρι που χτύπησε ο Covid», δήλωσε η Jennifer Noel, η οποία μετακόμισε πριν από περίπου τρία χρόνια από τη Χαβάη στο Βόρειο Αϊντάχο. «Τους τελευταίους δύο μήνες έχω δει πολλούς ανθρώπους να μπαίνουν στην εξουσία τους. Υπάρχει όμως μια διαφορετική ομάδα. Μπορώ να δω ένα κύμα αλλαγής σε εξέλιξη. Νομίζω ότι οι άνθρωποι αρχίζουν και μας βρίσκουν. Πρέπει να το πιστέψουμε, και εφόον είμαστε πλασμένοι κατ' εικόνα Θεού, είμαστε ισχυροί, έτσι δεν είναι;»

Ενημερώστε με στα σχόλια παρακάτω εάν έχετε παρατηρήσει ότι το techno-spyware των έξυπνων πόλεων εγκαθίσταται στην πόλη σας.


https://leohohmann.com/2023/07/12/fighting-back-against-smart-cities-from-san-diego-to-north-idaho-to-wyoming-residents-are-getting-fed-up-with-the-growing-surveillance-network-modeled-after-that-of-communist-china/

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!