Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Κολλέγιο στό Τέξας ΑΠΟΛΥΕΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ, επειδή ΔΙΔΑΞΕ στούς μαθητές του, ένα ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ γεγονός, ότι τά χ ρ ω μ ο σ ώ μ α τ α καθορίζουν τό φύλο!

 


Ένα κολλέγιο στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, φέρεται να απέλυσε έναν καθηγητή Βιολογίας, επειδή δίδασκε στους μαθητές το βιολογικό γεγονός ότι τα χρωμοσώματα καθορίζουν το φύλο!!!

Ο Δρ Johnson Varkey απολύθηκε από το St. Philip's College (SPC) (https://www.alamo.edu/spc/), μέρος της περιοχής Alamo Colleges, τον Ιανουάριο. 



Ο τερματισμός του προήλθε αφ΄ότου τέσσερεις μαθητές αποχώρησαν από την τάξη του, ενώ συζητούσε την τυπική διδασκαλία για τα χρωμοσώματα Χ και Υ τον Νοέμβριο του 2022.

«Στο ρόλο του ως επίκουρος καθηγητής, ο Varkey δίδασκε ανθρώπινη ανατομία και φυσιολογία σε περισσότερους από 1.500 φοιτητές από το 2003», ανέφερε σε δήλωσή του το First Liberty Institute (FLI), ένα δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον απολυμένο καθηγητή.

«Κατά τη διάρκεια της 20ετούς απασχόλησής του ως καθηγητής βιολογίας στο SPC, λάμβανε συνεχώς υποδειγματικές αξιολογήσεις απόδοσης και δεν υπόκειτο ποτέ σε πειθαρχική πράξη. Όλο αυτό το διάστημα, ποτέ δεν συζήτησε με κανέναν μαθητή τις προσωπικές του απόψεις – θρησκευτικές ή άλλες – σχετικά με το ανθρώπινο φύλο ή τη σεξουαλικότητα.

Αλλά η άσπιλη φήμη του Varkey αμαυρώθηκε από τους μαθητές που αρνήθηκαν βασικές βιολογικές αλήθειες. Δύο μήνες μετά την απεργία του Νοεμβρίου 2022, το SPC εξέδωσε στον Varkey ειδοποίηση πειθαρχίας και καταγγελίας της επιστολής της σύμβασης εργασίας.

Η επιστολή ισχυρίστηκε ότι το κολλέγιο «έλαβε πολλές καταγγελίες» σχετικά με το «θρησκευτικό κήρυγμά του, τα μεροληπτικά σχόλια για τους ομοφυλόφιλους και τα τρανσέξουαλ άτομα, τη ρητορική κατά των αμβλώσεων και τα μισογυνιστικά πειράγματα». Ισχυρίστηκε επίσης ψευδώς ότι η διδασκαλία του «ξεπέρασε τα όρια της ακαδημαϊκής ελευθερίας με τις προσωπικές του απόψεις που ήταν προσβλητικές για πολλά άτομα στην τάξη». (Σχετικά: «Woke» ερευνητές ισχυρίζονται ότι οι επιστήμονες πρέπει να αγνοήσουν τη βιολογία και να εγκαταλείψουν όρους όπως «αρσενικό», «θηλυκό», «μητέρα», «πατέρας». https://www.alamo.edu/spc/)

Το FLI επεσήμανε: «Με άλλα λόγια, απολύθηκε επειδή δίδασκε αληθινές και ευρέως αποδεκτές έννοιες. Οι δηλώσεις που έκανε υποστηρίζονται από έρευνα και συνάδουν με την επαγγελματική του εμπειρία και εκπαίδευση».

Δεδομένου αυτού, η εταιρεία έστειλε επιστολή στο SPC ζητώντας από το ίδρυμα να «επαναφέρει αμέσως τον Varkey στη θέση του και να καθαρίσει το αρχείο του από οποιαδήποτε αδικοπραγία».

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.newstarget.com/2023-06-29-college-fires-professor-for-teaching-biological-fact.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!