Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Ο ["καρα-δημοκράτης"] Ε. Μακρόν, λέει ότι ενδέχεται (;) νά ...κ λ ε ί σ ε ι (!!!!!!) τά μέσα κοινωνικής δικτυώσεως στήν Γαλλία, εάν επιδεινωθούν οι ταραχές! ( Ακόμα ένας "λαοπρόβλητος" πολιτικός, που ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΤΡΕΛΛΑ μέ τήν δικτατορία! Μά, ποιόν μας θυμίζει;... )

 


Οι γαλλικές αρχές ενδέχεται να κλείσουν τα κοινωνικά δίκτυα εάν η κατάσταση στη χώρα επιδεινωθεί, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Πρέπει να σκεφτούμε το ζήτημα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τις ισχύουσες απαγορεύσεις. Και αν η κατάσταση επιδεινωθεί, ίσως πρέπει να είμαστε σε θέση να τους ρυθμίσουμε και να τους απενεργοποιήσουμε», δήλωσε ο Μακρόν, σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.



Ωστόσο, ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι αυτή η συζήτηση δεν πρέπει να διεξαχθεί «απερίσκεπτα».

Την Παρασκευή, ο Μακρόν δήλωσε, ότι οι γαλλικές αρχές, θα εντοπίσουν εκείνους που κάλεσαν σε διαμαρτυρίες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπό το φως των συνεχιζόμενων αναταραχών, που προκλήθηκαν από τη δολοφονία ενός εφήβου.

Αργότερα την ίδια ημέρα, τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κυβέρνηση είχε συναντηθεί με εκπροσώπους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης λόγω των αναταραχών στη χώρα. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin και ο αναπληρωτής υπουργός για την ψηφιακή μετάβαση και τις τηλεπικοινωνίες Jean-Noel Barrot, προειδοποίησαν πλατφόρμες, όπως το 'TikTok', το 'Snapchat' και το 'Twitter' για την ευθύνη τους και ζήτησαν υποστήριξη για τον εντοπισμό χρηστών που εμπλέκονται στη διάπραξη αδικημάτων.

Η Γαλλία συγκλονίζεται από ταραχές από τις 27 Ιουνίου, όταν ένα 17χρονο αγόρι πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικό επειδή δεν σταμάτησε το αυτοκίνητό του, όταν διατάχθηκε να το πράξει στη Ναντέρ, ένα προάστιο του Παρισιού. 

Ο αστυνομικός που τράβηξε τη σκανδάλη στον Nahel M. έχει τεθεί υπό κράτηση για εθελοντική ανθρωποκτονία, αλλά αυτό δεν αποθάρρυνε τους διαδηλωτές.

και:

Ο Μακρόν απαιτεί από τους λογοκριτές των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών να αναφέρουν τις γαλλικές ταραχές, κατηγορεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για βία.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://slaynews.com/news/macron-demands-big-tech-censors-reports-french-riots-blames-social-media-violence/

https://sputnikglobe.com/20230704/macron-says-may-shut-down-social-media-in-france-if-riots-worsen-1111665888.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!