Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Η Κλιματική Οικογένεια– ψευδοπροφήτες της καταστροφής

 


Η Κλιματική Οικογένεια– ψευδοπροφήτες της καταστροφής

 
του Nicholas Holt
2 Ιουλίου 2023
 

Οδηγούμενοι από τα ανυποχώρητα επίπεδα αυτοδικαίωσης, οι αιρετικοί της κλιματικής αλλαγής υιοθετούν μια σχεδόν θρησκευτική ζέση καθώς κηρύττουν τον επικείμενο κατακλυσμό με ακλόνητη βεβαιότητα.

Στην επιδίωξή τους για περιβαλλοντική σωτηρία, απαιτούν πλήρη προσκόλληση στην Οικογένεια.

Με την διαρκή ηθική απολυταρχία ως καθοδηγητικό φως, αυτοί οι αιρετικοί παρουσιάζονται ως ένας σύγχρονος Ιωάννης ο Βαπτιστής, επιδιώκοντας διακαώς να εξαγνίσουν την κοινωνία από τις περιβαλλοντικές παραβάσεις της και να μας οδηγήσουν σε συλλογική μετάνοια για τις αμαρτίες μας ενάντια στη φύση.

Θεωρούν τους εαυτούς τους ως την εμπροσθοφυλακή της αλλαγής, υπεύθυνους για την αφύπνιση της ανθρωπότητας σε μια επείγουσα ανάγκη για δράση.

Μέσα στις τάξεις των ακτιβιστών, η καταστροφολογία κυριαρχεί. Κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο, κάθε αλλαγή στα κλιματικά πρότυπα, χρησιμοποιείται ως όπλο για να υποδαυλίσει τον φόβο και να χειραγωγήσει το δημόσιο αίσθημα.

Χρησιμοποιούν αυτές τις περιπτώσεις για να ενισχύσουν το μήνυμά τους, επιμένοντας ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα για να αποφευχθεί το επικείμενο σενάριο καταστροφής που προβλέπουν.

Στην αδυσώπητη επιδίωξή τους για κινδυνολογία, αγνοούν βολικά την περίπλοκη αλληλεπίδραση των κλιματικών συστημάτων, τις ιστορικές αποχρώσεις και την εγγενή μεταβλητότητα της φύσης.

Μειώνοντας το περίπλοκο μωσαϊκό της περιβαλλοντικής δυναμικής σε ένα απλοϊκό και υπερβολικό σενάριο καταστροφής, δημιουργούν ένα ύπουλο υπόγειο ρεύμα μισανθρωπίας, παρουσιάζοντας την ανθρωπότητα ως κακοποιούς και προωθώντας μια αίσθηση ενοχής και αυτο-απέχθειας.

Η υποκρισία των αιρετικών της κλιματικής αλλαγής είναι μια αναμφισβήτητη κηλίδα στην ήδη αποσπασματική αξιοπιστία τους. Λατρεύουν επιστήμονες, διασημότητες και πολιτικούς που διασχίζουν τον κόσμο με ιδιωτικά τζετ, παρακολουθούν πολυτελή συνέδρια και επιδίδονται σε πλούσιους τρόπους ζωής, ενώ ενστερνίζονται τη λιτότητα για τις μάζες.

Τα αποτυπώματα άνθρακα τους ανταγωνίζονται εκείνα ολόκληρων πόλεων, αλλά κάνουν υποκριτικά κηρύγματα στους άλλους για τις προσωπικές τους επιλογές. Αυτή η κραυγαλέα ασυμφωνία αποκαλύπτει τα πραγματικά κίνητρά τους και εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ειλικρίνεια του σκοπού τους.

Οι αιρετικοί της κλιματικής αλλαγής απολαμβάνουν τη λάμψη της ηθικής ανωτερότητας, καταδικάζοντας τους διαφωνούντες ως αδαείς ή κακόβουλους. Διεκδικούν μια απρόσβλητη θέση ηθικής βεβαιότητας, καταπνίγοντας τον πνευματικό λόγο και κλείνοντας κάθε επίφαση ουσιαστικής συζήτησης.

Αυτή η αλαζονεία διαψεύδει την πολυπλοκότητα και την αβεβαιότητα που είναι εγγενείς στην επιστήμη του κλίματος, εμποδίζοντας την αναζήτηση ισορροπημένων και διαφοροποιημένων λύσεων. Η απορριπτική απάντησή τους «Σκάσε, αρνητή!» σε οποιαδήποτε αντίθετη άποψη δείχνει μια ανικανότητα να συμμετάσχουν σε διάλογο.

Μέσα στη θέρμη και το μεγαλείο, οι προτεινόμενες λύσεις των αιρετικών της κλιματικής αλλαγής καταρρέουν κάτω από την παραμικρή πινελιά ελέγχου. Οι συνταγές τους, συνήθως υποκινούμενες από μια ιδεολογική ατζέντα, αποτυγχάνουν να εξηγήσουν την οικονομική πραγματικότητα, την πρακτική σκοπιμότητα και τις ακούσιες συνέπειες των τρομερών ιδεών τους.

Ενώ τα ανόητα συνθήματά τους και οι ρηχές θεραπείες τους μπορεί να προσελκύσουν τις κάμερες, οι αιρετικοί αποτυγχάνουν να αντιμετωπίσουν τους βασικούς κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες που παίζουν, αφήνοντας τους δρόμους με κενή ρητορική, διαπεραστικές συκοφαντίες, αποτυχημένες προβλέψεις και θυμωμένες διαθέσεις.

Το κίνημα ακτιβισμού για την κλιματική αλλαγή στέκεται εκτεθειμένο – τα ελαττώματα και οι υπερβολές του αποκαλύπτονται. Ο ζήλος, η καταστροφολογία, η υποκρισία, το ηθικό κύρος και οι ασαφείς λύσεις συμβάλλουν σε μια διαστρεβλωμένη αφήγηση που εμποδίζει ο,τιδήποτε θεωρείται γνήσιο.

Παγιδευμένοι στην αδυσώπητη λαβή ενός παγκόσμιου υπνωτικού ξορκιού, αυτοί οι αιρετικοί παγιδεύονται σε έναν ιστό συλλογικής αυταπάτης, που τους εμποδίζει να συμμετάσχουν στον απαραίτητο ανοιχτό διάλογο που απαιτείται για να απελευθερωθούν από αυτό το μεγάλο ψέμμα.

Όλα αυτά διαιωνίζουν ένα συνεπές ιστορικό λάθους σχετικά με τις κλιματικές προβλέψεις για δεκαετίες.


https://modernenquirer.substack.com/p/the-climate-cult?utm_source=substack&utm_medium=email


ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!