Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Μετά την συντριπτική πτώση των πωλήσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, οι αρχές προωθούν τον εμβολιασμό κατά της ιλαράς στα παιδιά


5 Ιουλίου 2023
Χρόνος ανάγνωσης 5.5 λεπτά
 
 
από τον Δρ. Peter F. Mayer
 

Μετά την αναφορά 16 κρουσμάτων ιλαράς που σχετίζονται με διεθνή ταξείδια στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) εξέδωσαν στις 21 Ιουνίου 2023 προειδοποίηση για την υγεία 

(https://abcnews.go.com/Health/cdc-infants-extra-measles-vaccine-

prior-traveling-abroad/story?id=100286486)

Συνιστάται όλα τα επιλέξιμα βρέφη ηλικίας έξι μηνών και άνω να λάβουν επιπλέον εμβολιασμό κατά της ιλαράς πριν ταξειδέψουν στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι.

Η προειδοποίηση για την υγεία έρχεται μόλις ένα χρόνο αφότου η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το Priorix, ένα νέο ζωντανό εμβόλιο ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς (MMR) από τον κατασκευαστή GlaxoSmithKline (GSK), για χρήση σε μωρά ηλικίας 12 μηνών και άνω. Το Priorix εγκρίθηκε στη Γερμανία (https://www.precisionvaccinations.com/vaccines/priorix-vaccine) το 1997 και έκτοτε είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες.

Τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, το εμβόλιο MMR-II της Merck, που εγκρίθηκε το 1978, ήταν η μόνη πηγή εμβολίων MMR για βρέφη και παιδιά. Όπως και το εμβόλιο MMR-II της Merck, το Priorix είναι ένα ζωντανό εξασθενημένο εμβόλιο με παρόμοια δοσολογία, ασφάλεια και προφίλ συστατικών.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αμφισβητούν τους εμβολιασμούς

Η μαζική ζημιά στα εμβόλια που προκλήθηκε από τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε ερωτήματα και φόβους μεταξύ πολλών ανθρώπων σχετικά με άλλα εμβόλια. Ακόμη και οι γιατροί που είχαν εμβολιάσει τα παιδιά τους αμφιβάλλουν τώρα για το κατά πόσο είναι συνετή μια τέτοια απόφαση. Ειδικά ενόψει της αποδεδειγμένης συσχέτισης μεταξύ του αριθμού των εμβολιασμών των παιδιών και της συχνότητας εμφάνισης του ΑΥΤΙΣΜΟΥ.

Τον Δεκέμβριο του 2022, σε μια έρευνα στις ΗΠΑ, περισσότεροι πολίτες αντιτάχθηκαν στο εμβόλιο MMR, το οποίο είναι υποχρεωτικό για τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που δημοσίευσε το Kaiser Family Foundation (https://www.kff.org/coronavirus-covid-19/poll-finding/kff-covid-19-vaccine-monitor-december-2022/). Ένα μήνα νωρίτερα, μια κοινή έκθεση του CDC και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε ότι 40 εκατομμύρια παιδιά δεν έλαβαν τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου MMR το 2021.

Τον Μάϊο του 2020, το TKP δημοσίευσε (https://tkp.at/2020/05/07/neurotische-absurde-coronakrise-massnahmen-statt-simpler-prophylaxe-facharzt-bodo-kuklinski-im-interview/) μια συνέντευξη με τον «Πάπα» της ορθομοριακής ιατρικής (με βάση τα επιστημονικά ευρήματα της βιοχημείας) Καθηγητής Δρ sc. med. Bodo Kuklinski. Σχετικά με τη μόλυνση και την πρόληψη της ιλαράς, ο γιατρός γράφει:

«Στις φτωχές χώρες, η ανεπάρκεια βιταμίνης Α είναι ενδημική. Οι λοιμώξεις από ιλαρά είναι δραματικές και θανατηφόρες εκεί. Η αξιολόγηση 47 μελετών σε παιδιά ηλικίας από 1 έως 5 ετών (1,2 εκατομμύρια παιδιά) μείωσε με τη χορήγηση μόνο βιταμίνης Α (χωρίς βιταμίνη D), τη συχνότητα εμφάνισης ιλαράς κατά 50% και τη θνησιμότητα κατά 12%.

Παρεμπιπτόντως, η βιταμίνη Α είναι ο σημαντικότερος προστατευτικός παράγοντας των βρόγχων και όλων των βλεννογόνων! Ο Kuklinski επισημαίνει ότι η προφύλαξη, ενισχύοντας την αντίσταση του πληθυσμού, προσφέρει την πολύ πιο αποτελεσματική και φθηνότερη μέθοδο προστασίας από ενδημικές ασθένειες από την καταπολέμηση μεμονωμένων ιών με εμβολιασμό. Φυσικά, η «ιολογική όραση σήραγγας» ενισχύεται μαζικά από επαγγελματίες ιολόγους.

Ο Kuklinski συνεχίζει:

«Η ανισορροπία εκφράζεται και στον νομικά προβλεπόμενο εμβολιασμό κατά της ιλαράς, διαφορετικά απειλείται με ποινή 2.500 ευρώ. Η ιλαρά ήταν πάντα μια καλοήθης ασθένεια στη Γερμανία. Περιστασιακά, εμφανίζονταν στις σχολικές τάξεις χωρίς οι άλλοι να αρρωσταίνουν. Σήμερα, τα σοβαρά μαθήματα είναι γνωστά σε παιδιά και ενήλικες που τρέφονται σε υποβαθμισμένη ή μονόπλευρη βάση, ειδικά μετανάστες.

Και εδώ, αντί για τον εμβολιασμό, ισχύει η προφύλαξη!»

 

Τα κρούσματα ιλαράς δεν είναι ασυνήθιστα σε πλήρως εμβολιασμένες κοινότητες

Παρόμοια με τον covid, οι ειδικοί της δημόσιας υγείας έχουν συμβουλεύσει τους ανθρώπους να εμβολιαστούν για να αποφύγουν να προσβληθούν από ιλαρά. Παρόμοια με τον covid, τα κρούσματα ιλαράς ήταν κοινά σε υψηλά εμβολιασμένες κοινότητες (https://www.nvic.org/newsletter/may-2019/what-is-going-on-with-measles-the-science-and-politics-of-eradicating-measles). Τα κρούσματα έχουν συνδεθεί με την αποτυχία του εμβολίου, γνωστό και ως «πρωτοποριακές λοιμώξεις».

Μία από τις μεγαλύτερες επιδημίες ιλαράς στη Βόρεια Αμερική μέχρι σήμερα σημειώθηκε στο Κεμπέκ του Καναδά (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23264672/), όπου η εμβολιαστική κάλυψη ξεπέρασε το 95% των παιδιών. Επιπλέον, μια επιδημία ιλαράς στη Νέα Υόρκη το 2011 (https://doi.org/10.1093/cid/ciu105συνδέθηκε με εμβολιασμένα άτομα. Ένα άλλο ξέσπασμα στη Βρετανική Κολομβία συνδέθηκε αργότερα με ένα εμβολιασμένο παιδί και τεκμηριώθηκε ως η πρώτη γνωστή περίπτωση ιλαράς που προκαλείται από εμβόλιο (http://www.eurosurveillance.org/ViewArticle.aspx?ArticleId=20649), επίσης γνωστή ως «άτυπη ιλαρά», που αναφέρεται στο φυλλάδιο του κατασκευαστή ως πιθανή παρενέργεια. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στη δεκαετία του 1990 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8053748/#:~:text=Because%20of%20the%20failure%20rate,measles%20remains%20to%20be%20determined.), όταν το ποσοστό εμβολιασμού κατά της ιλαράς ήταν στο αποκορύφωμά του, απέδωσε την ιλαρά σε «εμβολιασμένη ασθένεια» μετά την αξιολόγηση 18 εστιών ιλαράς σε «πολύ βαριά εμβολιασμένους σχολικούς πληθυσμούς».

 

Το υποβαθμισμένο αντίδοτο μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας από ιλαρά στα βρέφη κατά 87%

Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η βιταμίνη Α δεν είναι μόνο ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη θεραπεία της ιλαράς, αλλά ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης Α μπορεί ακόμη και να είναι μια αιτία πιο σοβαρών λοιμώξεων ιλαράς και επιπλοκών. Η βιταμίνη Α παίζει κρίσιμο ρόλο στην ανοσολογική λειτουργία, οπότε η ανεπάρκεια βιταμίνης Α όχι μόνο αυξάνει την ευαισθησία στη μόλυνση από τον ιό, αλλά επηρεάζει επίσης τη σοβαρότητα, τη διάρκεια και τη νοσηρότητα που σχετίζεται με την ασθένεια.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης Α είναι σπάνια στις ΗΠΑ, έτσι οι επιπλοκές της ιλαράς και οι θάνατοι είναι πολύ πιο συχνές στις χώρες χαμηλού εισοδήματος. Ωστόσο, μελέτες έχουν δείξει (https://journals.lww.com/infectdis/fulltext/2020/07000/vitamin_a_for_the_management_of_measles_in_the.2.aspxότι τα άτομα που νοσηλεύονται με ιλαρά στις ΗΠΑ είναι συχνά ανεπαρκή σε βιταμίνη Α.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε (http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/14651858.CD001479.pub3/full) στο περιοδικό Cochrane Evidence Synthesis and Method v - που θεωρείται το χρυσό πρότυπο στην τεκμηριωμένη ιατρική - διαπίστωσε ότι η βιταμίνη Α μείωσε τον κίνδυνο θανάτου από ιλαρά κατά 87% σε παιδιά κάτω των δύο ετών.

Ο ΠΟΥ και το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) εξέδωσαν κοινή δήλωση συνιστώντας ότι όλα τα παιδιά που διαγιγνώσκονται με ιλαρά πρέπει να λαμβάνουν βιταμίνη Α εάν υπάρχει έλλειψη στις κοινότητες. Η σύνθεση ενημερώθηκε αργότερα για να συμπεριλάβει όλα τα παιδιά με ιλαρά, γεγονός που υποδηλώνει ότι η συμπλήρωση βιταμίνης Α είναι μια βιώσιμη θεραπεία ακόμη και σε χώρες όπου η ιλαρά δεν είναι σοβαρήΠαρά τα αποτελέσματα της μελέτης και τις συστάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (AAP) και του ΠΟΥ, η βιταμίνη Α χρησιμοποιείται μόνο σε περιορισμένο βαθμό για τη θεραπεία της ιλαράς.

 

Το Priorix υπόσχεται αύξηση εσόδων για

την GSK

Η τελευταία ώθηση για τον εμβολιασμό κατά της ιλαράς έρχεται στο πλαίσιο φαρμακευτικών εταιρειών όπως η Pfizer και η Moderna, οι οποίες κέρδισαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολλάρια από την πώληση εμβολίων και θεραπευτικών φαρμάκων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρουν δραστική μείωση των πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο του 2023 (https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/drug-companies-face-covid-cliff-2023-sales-set-plummet-2023-02-06/).

«Παραμένουμε σκεπτικοί για το κατά πόσο οι πωλήσεις COVID θα αυξηθούν το 2024 και μετά», δήλωσε ο αναλυτής της JP Morgan Chris Schott σε ερευνητικό σημείωμα, προσθέτοντας ότι τα ποσοστά εμβολιασμού θα μπορούσαν να μειωθούν ακόμη περισσότερο από τη σημαντική μείωση που παρατηρήθηκε στις αναμνηστικές δόσεις πέρυσι.

Ωστόσο, το νέο εμβόλιο Priorix, Priorix Tetra, και το εμβόλιο ανεμοβλογιάς Varilrix κέρδισαν για την GSK ένα επιβλητικό ποσό 326 εκατομμυρίων δολλαρίων (https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/gsks-measles-prevention-vaccine-gets-us-approval-2022-06-06/).

 

ClemensfranzCC BY-SA 4.0, μέσω Wikimedia Commons
 
ΣΧΟΛΙΑ:
 
ΜΟΝΙΚΑ, 5 Ιουλίου 2023: Στη Γερμανία, ο εμβολιασμός κατά της ιλαράς είναι υποχρεωτικός, δηλαδή εμβολιάστε με mRNA ...... Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ανιψιά μου μετανάστευσε στην Ουγγαρία με τα 3 παιδιά της. Οι αρχές άρχισαν να γίνονται καταχρηστικές όταν ο εμβολιασμός συνδέθηκε με την υποχρεωτική εκπαίδευση


ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!