Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Μια δροσιστική καληνύχτα - Φωτογράφος απαθανατίζει πούμα να χαλαρώνει πάνω σε ένα αποκολλημένο από παγετώνα παγόβουνο στα βουνά της Παταγονίας



Τα πούμα που κατοικούν στην πλούσια σε παγετώνες Παταγονία είναι καλά προσαρμοσμένα στο κρύο και είναι γνωστό ότι κολυμπούν στη λίμνη Argentino.


Αυτή η προοπτική οδήγησε σε μια σκηνή εκπληκτικών αντιθέσεων για τον φωτογράφο Luis Alejandro Acharez όταν διασταυρώθηκε με ένα πούμα το οποίο χαλάρωνε ξαπλωμένο σε ένα παγόβουνο που επέπλεε στο Εθνικό Πάρκο Los Glaciares. Με την γοητευτική εμφάνιση του μεγαλοπρεπούς αιλουροειδούς μπροστά στις γαλαζοπράσινες αποχρώσεις του πάγου ψηλά στα βουνά της Αργεντινής, είναι δύσκολο να πούμε τι είναι πιο όμορφο.

Ο κ. Acharez φωτογραφίζει τη φύση και τράβηξε μια σειρά από εκθαμβωτικές λήψεις στη συγκεκριμένη εκδρομή τον Ιούλιο του 2021. Η περιοχή, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της επαρχίας Santa Cruz στα σύνορα με τη Χιλή, φιλοξενεί μια εκπληκτική ποικιλία άγριας ζωής.


Ένα πούμα φωτογραφημένο πάνω σε ένα παγόβουνο που αποκολλήθηκε από τον παγετώνα της Upsala στη λίμνη Argentino τραβηγμένο από τον Luis Alejandro Acharez στο Εθνικό Πάρκο Los Glaciares της Αργεντινής. (Ευγενική προσφορά του Luis Alejandro Acharez)


Ένα πούμα χαλαρώνει πάνω σε ένα παγόβουνο στη λίμνη Argentino στο Εθνικό Πάρκο Los Glaciares της Αργεντινής. (Ευγενική προσφορά του Luis Alejandro Acharez)


Ήταν απόγευμα και ο κ. Acharez, 46 ετών, ήταν σε αποστολή καταγράφοντας τους παγετώνες Spegazzini, Upsala και Perito Moreno όταν το καταμαράν στο οποίο βρίσκονταν έλαβε μια κλήση μέσω ασυρμάτου. «Ξαφνικά, ένα άλλο σκάφος μας είπε ότι είδαν ένα πούμα στην είσοδο του καναλιού της Upsala», δήλωσε ο κ. Acharez στους Epoch Times.

Ένα από τα μεγαλύτερα παγόβουνα της Νότιας Αμερικής, ο παγετώνας της Upsala καλύπτει έκταση άνω των 330 τετραγωνικών μιλίων (870 τετραγωνικών χιλιομέτρων) και, με τις οδοντωτές κορυφές του, έχει μια απόκοσμη εμφάνιση.

"Το κανάλι της Upsala έχει συνήθως πολλά παγόβουνα λόγω της φύσης του παγετώνα της Upsala, του οποίου το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο - σχεδόν τέσσερα χιλιόμετρα [2,48 μίλια]"(!!!!), δήλωσε ο κ. Acharez. «Όταν σπάσει, τα παγόβουνα που σπάνε από το μέτωπο είναι τεράστια, μεγαλύτερα από το διώροφο σκάφος».


Ένα μοναχικό πούμα πάνω σε παγόβουνο στο Εθνικό Πάρκο Los Glaciares της Αργεντινής, φωτογραφημένο από τον Luis Alejandro Acharez. (Ευγενική προσφορά του Luis Alejandro Acharez

(Ευγενική προσφορά του Luis Alejandro Acharez)




(Ευγενική προσφορά του Luis Alejandro Acharez)


Πλησιάζοντας την περιοχή του παγόβουνου, περίπου 50 τουρίστες και πλήρωμα εντόπισαν το όμορφο πούμα ξαπλωμένο σε έναν κομμάτι πάγου. Αμέσως, ο επαγγελματίας φωτογράφος άρχισε να φωτογραφίζει με την Canon 6D Mark II. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, αφού επέστρεψαν και μοιράστηκαν τα αποτελέσματα στο διαδίκτυο, οι εικόνες δημιούργησαν μεγάλο πάταγο.

«Ο αντίκτυπος των εικόνων ήταν πραγματικά αξιοσημείωτος», δήλωσε ο κ. Acharez. «Το ίδιο απόγευμα, έλαβα τόννους μηνυμάτων, οι ακόλουθοί μου αυξήθηκαν εκθετικά και υπήρξε μεγάλη προσοχή από τα εθνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης».



(Ευγενική προσφορά του Luis Alejandro Acharez)




(Ευγενική προσφορά του Luis Alejandro Acharez)



(αριστερά) Ένα πρόσφατο πορτρέτο του φωτογράφου. (Δεξιά) Ο Luis Alejandro Acharez και περιηγητές πάνω σε ένα καταμαράν που περιηγούνται στα παγόβουνα στο Εθνικό Πάρκο Los Glaciares της Αργεντινής. (Ευγενική προσφορά του Luis Alejandro Acharez)


Με καταγωγή από την πόλη Trelew της Παταγονίας, που ιδρύθηκε από Ουαλούς αποίκους, ο Acharez εργάστηκε ως ναυτικός για πολλά χρόνια προτού αφιερωθεί στη φωτογραφία. Τώρα ως τουριστικός φωτογράφος, εξουσιοδοτημένος από το Εθνικό Πάρκο, πιστεύει ότι κανείς μπορεί να δει περισσότερα ζώα από το συνηθισμένο καθώς η ιστιοπλοΐα έχει ξαναρχίσει μετά την πανδημία.

Μια μελέτη του 2010 (https://www.researchgate.net/publication/233287883_Swimming_by_pumas_Puma_concolor_in_Patagonia_Rethinking_barriers_to_puma_movement) από βιολόγους που χρησιμοποιούν τεχνολογία εντοπισμού GPS έλαβε συγκεκριμένα στοιχεία για ένα αρσενικό πούμα που κολυμπούσε μεγάλες αποστάσεις αναζητώντας τροφή στην Παταγονία της Χιλής, στο Lago Cochrane. Υπήρξαν επίσης ανέκδοτες αναφορές για πούμα κολυμβητή στη Βενεζουέλα, την Αριζόνα, τον ποταμό Κολοράντο και τα Everglades (!!!!!!!!!!!!!!). Το 1932, ένας παρατηρητής ανέφερε ότι είδε ένα πούμα να σκαρφαλώνει σε μια βάρκα κατά μήκος του ποταμού Orinoco της Βραζιλίας, προφανώς ελπίζοντας να κάνει μια βόλτα.

Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στο emg.inspired@epochtimes.com και συνεχίστε να παίρνετε την καθημερινή σας δόση έμπνευσης κάνοντας εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο Inspired στο TheEpochTimes.com/newsletter


ΠΗΓΗ: https://img.theepochtimes.com/assets/uploads/2023/07/07/id5381396-Luis-Alejandro-Acharez-puma-cougar-iceberg-6-copy-1200x720.jpg.webp


ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!