Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

 


Η βομβιστική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας τη Δευτέρα, που φέρεται να πραγματοποιήθηκε από ουκρανικά ναυτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δεν σκότωσε κατά λάθος δύο αμάχους, δήλωσε ένας Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας. Αντίθετα, υπολογίστηκε για να ενσταλάξει φόβο στον πολιορκημένο ρωσικό πληθυσμό της περιοχής.

Ο Vasily Dandykin, καπετάνιος 1ης τάξης του ρωσικού ναυτικού, δήλωσε στο Sputnik ότι η γέφυρα αντιπροσωπεύει ένα είδος «ιερού» δεσμού μεταξύ της Ρωσσίας και της Κριμαίας και την εποχή που η Κριμαία έφυγε από την Ουκρανία και επανενώθηκε με τη Ρωσσία.
«Για εμάς, η γέφυρα της Κριμαίας δεν είναι μόνο η πιο σημαντική οικονομική διευκόλυνση, κράτος, άμυνα, αλλά είναι επίσης ένας ιερός τόπος, είναι ένα σύμβολο της Κριμαϊκής Άνοιξης του 2014. Αυτό είναι ένα τέτοιο νήμα που μας ένωσε όταν δεν είχαμε ακόμη μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Και φυσικά, το καταλαβαίνουν αυτό τέλεια», είπε.

Ο αξιωματικός δήλωσε ότι το κύριο αποτέλεσμα της κάλυψης της επίθεσης από τα μέσα ενημέρωσης θα είναι η διατάραξη του τουρισμού στην Κριμαία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και η «δημιουργία αβεβαιότητας» μεταξύ εκείνων που ζουν στη χερσόνησο. Σημείωσε ότι το Κίεβο έχει απειλήσει ότι «800.000 από αυτούς τους Ρώσους που έφτασαν στην Κριμαία σίγουρα θα εκδιωχθούν, όπως, για παράδειγμα, εκδιώχθηκαν οι Γερμανοί από την Πολωνία σε εκείνα τα εδάφη που πήραν ως αποτέλεσμα του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και θα "τακτοποιήσουν" τους υπόλοιπους", δοσίλογους και ούτω καθεξής».

«Πέθαναν άνθρωποι, το κορίτσι είναι τώρα ορφανό. Πόσες φορές το έχουμε δει αυτό τον τελευταίο χρόνο; Τον Οκτώβριο, η επίθεση ήταν «παγκόσμια», με το σιδηροδρομικό τμήμα και το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου να έχουν υποστεί ζημιές. Τα παιδιά μας έκαναν γρήγορα την επισκευή και στη συνέχεια ενισχύθηκαν οι άμυνες της γέφυρας. Έκτοτε, οι απόπειρες επιθέσεών τους απέτυχαν.


Ως αποτέλεσμα, ο Dandykin κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «είναι πιθανό ότι αυτό ήταν ένα προηγμένο drone, βέβαιο ότι θα μεταφέρει περισσότερα εκρηκτικά. Αν και, φυσικά, η ζημιά στη γέφυρα είναι σοβαρή, αλλά όχι η ίδια με τον Οκτώβριο. Είναι πιθανό ότι χρησιμοποίησαν κάποιο είδος οχήματος παράδοσης - για παράδειγμα, ένα από τα πλοία που πλέουν στη Μαύρη Θάλασσα».

Ο αξιωματικός του ναυτικού δήλωσε ότι η κατάσταση «ταιριάζει πλήρως» με την έννοια του ΝΑΤΟ για psyops ή ψυχολογικές επιχειρήσεις.

«Έχουμε έναν υβριδικό πόλεμο. Κρίνοντας από το γεγονός ότι υπάρχουν στρατεύματα στον κυβερνοχώρο στην Αμερική και οι ειδικές υπηρεσίες εργάζονται εντελώς προς αυτή την κατεύθυνση, αυτό είναι εκφοβισμός του πληθυσμού. Προφανώς, όλες αυτές οι προκλήσεις - Bucha, κ.λπ., οι πυροβολισμοί στο Kramatorsk - είναι εναντίον του άμαχου πληθυσμού. Αυτό ταιριάζει στην έννοια των ψυχολογικών επιχειρήσεων και λειτουργούν σύμφωνα με αυτό το σενάριο. Πρόκειται, κατ' αρχήν, για ερμηνευτές, βασικά. Οι μαριονετίστες βρίσκονται στη Δύση, συντονίζουν, στέλνουν όλα αυτά τα drones ή τα εξαρτήματά τους, τα οποία συναρμολογούνται κάπου».

Ο Dandykin δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί της Δύσης ότι δεν εμπλέκεται στην επίθεση στη γέφυρα είναι απίστευτοι επειδή, όπως και πολλές άλλες επιχειρήσεις που αποδίδονται στο Κίεβο, είναι αδύνατο για μια χώρα με τόσο περιορισμένες δυνατότητες να πραγματοποιήσει.

«Είναι πιο εύκολο για αυτούς να κατηγορούν για τα πάντα την Ουκρανία. Φυσικά, είναι μοναδικοί απατεώνες και μεταξύ αυτών δεν υπάρχουν μέτριοι απατεώνες και εγκληματίες και τρομοκράτες. Αλλά το να σκεφτεί κανείς ότι οι Ουκρανοί, ή, ας πούμε, η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας, κατέστρεψαν τους δύο αγωγούς Nord Stream κινείται ήδη στη σφαίρα του χιούμορ. Το πιο εύκολο πράγμα που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να αποδώσουμε τα πάντα σε αυτούς», είπε.

«Δεν είναι η πρώτη φορά: ένα κέντρο του ΝΑΤΟ χτίστηκε στο Ochakovo από τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς. Εκπαίδευσαν τις ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας, όλα προέρχονται από εκεί. Και όλα αυτά είναι αλληλένδετα. Όλα αυτά μαρτυρούν σε μεγάλο βαθμό ένα αγγλικό ίχνος: η MI6 λειτουργεί και έχει επίσης μια οργάνωση που είναι και έχει εμπλακεί σε σαμποτάζ. Και, φυσικά, σύμβουλοι και εκπαιδευτές, επίσης. Η επιχείρηση που έγινε με τα εκρηκτικά στη γέφυρα [της Κριμαίας] με το αυτοκίνητο. Υπάρχουν επιμελητές, όλα είναι οργανωμένα. Και ακόμη και όσον αφορά τα drones επιφανείας - αυτό προφανώς προήλθε και από εκεί, επειδή οι Βρετανοί έχουν τόσο διαφορετικές εξελίξεις στην τεχνολογία».

Ο Dandykin εξήγησε ότι τα ναυτικά drones είναι μια αναδυόμενη τεχνολογία που πολλά κράτη, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσσίας, έχουν αναπτύξει.
«Αυτό είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο που αναπτύσσεται. Υπάρχουν ήδη drones επιφανείας μεγάλου κυβισμού που μεταφέρουν όπλα, ιδίως στην Αμερική, που μπορούν να ταξιδέψουν χιλιάδες μίλια. Αναπτύσσεται, συμπεριλαμβανομένων τόσο των επιφανειακών όσο και των υποβρύχιων».

«Το μεγαλύτερο μοναδικό υποβρύχιο drone είναι το ατομικό Poseidon της Ρωσσίας. Το αποκαλούν τορπίλη, αλλά, στην πραγματικότητα, είναι ένα drone που ακολουθεί μια κατευθυνόμενη τροχιά, με ένα φορτωμένο πρόγραμμα και ούτω καθεξής. Όλα αυτά αναπτύσσονται και αναπτύσσονται πολύ γρήγορα. Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι' αυτό».

Σημειώστε ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν νέοι τύποι άμυνας για την αντιμετώπιση της απειλής των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όπως ο ηλεκτρονικός πόλεμος, προκειμένου να υπερασπιστούν τοποθεσίες όπως η γέφυρα της Κριμαίας ή η ναυτική βάση της Σεβαστούπολης.

«Νομίζω ότι το Global Hawk, το στρατηγικό drone των ΗΠΑ, το οποίο επίσης συλλαμβάνει και μεταδίδει πληροφορίες, εξακολουθεί να εργάζεται συνεχώς στη Μαύρη Θάλασσα. Πρόκειται για ένα πολύ ακριβό και προηγμένο drone που απογειώνεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα, πετάει σε ουδέτερα νερά. Και, φυσικά, οι δορυφόροι είναι συνεχώς πάνω και δίνουν όλες τις πληροφορίες για όλα τα σημεία, όχι μόνο για τη γέφυρα. Είναι πιθανό ότι έλαβαν σήμα και ενήργησαν σύμφωνα με αυτό. Η νοημοσύνη το πέρασε αυτό, φυσικά. Αυτή η ενέργεια δεν ήταν αυθόρμητη, αυτό είναι σίγουρο. Κατά τη γνώμη μου, θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλιστεί ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά».


ΠΗΓΗ: https://sputnikglobe.com/20230717/kerch-bridge-attack-part-of-us-ukraine-psyops-against-russian-civilians-in-crimea-1111951567.html

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ρωσσία κατηγορεί το Ηνωμένο Βασίλειο για «άμεση» εμπλοκή στην έκρηξη γέφυρας της Κριμαίας με ισχυρισμό περί «τρομοκρατίας»

Μια γέφυρα που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με τη ρωσική περιοχή του Κρασνοντάρ υπέστη ζημιές τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

https://www.express.co.uk/news/world/1791847/russia-crimean-bridge-explosion-uk-ukraine-war

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!