Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Οι κεντρικοί τραπεζίτες σχεδιάζουν εμφυτεύματα τσιπ CBDC

 


Ακτινογραφία: BBC/Walletmor; επιμέλεια: Κ. Demeter

Ο Γερμανός οικονομολόγος καθηγητής Richard Werner προειδοποιεί για αυτό. Η «πανδημία» και τα σχετικά «διαβατήρια εμβολίων» έχουν φέρει τους κεντρικούς τραπεζίτες ένα σημαντικό βήμα πιο κοντά σε αυτόν τον απώτερο στόχο.


Η εισαγωγή του χρήματος της κεντρικής τράπεζας προωθείται όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά παγκοσμίως. Σε αντίθεση με άλλες μορφές ψηφιακών νομισμάτων που χρησιμοποιούνται σήμερα, τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών (CBDC) απαιτούν από τα άτομα να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς απευθείας σε κεντρικές τράπεζες όπως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), δίνοντας στις κυβερνήσεις τον έλεγχο της πρόσβασης των πολιτών σε χρήματα.

Το LifeSiteNews επεσήμανε μια συνέντευξη (https://www.lifesitenews.com/news/top-economist-central-bankers-are-planning-cbdc-currency-implants-under-your-skin/?) στην οποία ο Γερμανός οικονομολόγος τραπεζών και ανάπτυξης και καθηγητής πανεπιστημίου του Winchester Richard Werner προειδοποιεί (https://www.youtube.com/watch?v=KGpQLbZXKME) ότι οι κεντρικές τράπεζες σχεδιάζουν να εμπλουτίσουν τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών (CBDCs) με τη μορφή μικροτσίπ εμφυτευμένων κάτω από το δέρμα. Μια τεχνολογία που θα επέτρεπε τον απόλυτο κυβερνητικό έλεγχο των προσωπικών οικονομικών.

"Μου έκανε διάλεξη ένας κεντρικός τραπεζίτης ότι τα CBDC μοιάζουν με έναν μικρό κόκκο ρυζιού που θέλουν να βάλουν κάτω από το δέρμα σας. (...) Πρέπει να σκεφτείτε τα CDBCs ως ένα σύστημα ελέγχου [ή ένα σύστημα έγκρισης], όχι ένα νόμισμα», τόνισε ο Werner, προσθέτοντας ότι η έκταση του ελέγχου θα είναι τόσο μεγάλη που τα χρήματά μας δεν θα είναι πλέον πραγματικά δικά μας.

Για τον Werner, ο οποίος έχει εργαστεί σε διάφορες κεντρικές τράπεζες, τα εμφυτευμένα CBDC αποτελούν «παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». Οι κεντρικοί τραπεζίτες γνωρίζουν ότι αυτό είναι «εμπόδιο».

«Λένε ότι υπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης, επειδή οι άνθρωποι υποψιάζονται ότι οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες θέλουν μόνο να το εισαγάγουν για να παρακολουθούν, να ελέγχουν και να περιορίζουν τις συναλλαγές. Έχουν απόλυτο δίκιο. Αυτή είναι η πραγματική γοητεία αυτής της ισχυρής τεχνολογίας για τους κεντρικούς σχεδιαστές».

Σύμφωνα με τον Werner, τα CBDC θα εισαχθούν στην «αρχική φάση» μέσω εφαρμογών που βασίζονται σε τηλέφωνα, όπως συμβαίνει σήμερα με άλλες μορφές ψηφιακών νομισμάτων. Ο λόγος για τον οποίο αυτή η μέθοδος δεν έχει ακόμη ξεκινήσει είναι ότι δεν υπάρχει ακόμη πραγματική ανάγκη για αυτήν. Αυτή η ανάγκη δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί.

Ο οικονομολόγος προέβλεψε ότι οι κεντρικές τράπεζες θα χρησιμοποιήσουν την μέθοδο του «καρότου και μαστίγιου» για να προσπαθήσουν να πείσουν τους ανθρώπους να αποδεχτούν τα CBDC, προκαλώντας πρώτα οικονομικές κρίσεις που δημιουργούν ζήτηση για ένα καθολικό βασικό εισόδημα (UBI). Μετά από αυτό, θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι θα χρειάζονταν την τελευταία τεχνολογία, δηλαδή εμφυτεύματα τσιπ CBDC, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν αυτό το UBI "αποτελεσματικά".

Σύμφωνα με τον Werner, οι κεντρικοί τραπεζίτες «καθυστέρησαν σκόπιμα την ατζέντα τους», επειδή η τεχνολογία που απαιτείται για την εισαγωγή είναι διαθέσιμη από το 2015 περίπου.

Ο καθηγητής πιστεύει ότι η κρίση του Covid, η οποία παρείχε ένα πρόσχημα για την εισαγωγή διαβατηρίων εμβολίων, ήταν ένα σημαντικό βήμα προς τον τελικό στόχο - εμφυτευμένα CBDC.

Τα CBDC επιτρέπουν την άρνηση πρόσβασης σε αγαθά και υπηρεσίες ανάλογα με τη συμμόρφωση με κυβερνητικές εντολές, όπως αυτές που επιβλήθηκαν παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της «πανδημίας».

Η πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός Στέγασης των ΗΠΑ  Catherine Austin Fitts έχει ήδη αποκαλύψει (https://www.lifesitenews.com/news/chd-article-on-big-picture-look-at-current-pandemic-beneficiaries-accepted-by-peer-reviewed-journal/) ότι τα μέτρα «πανδημίας» αποτελούν τη βάση για μια νέα παγκόσμια κεντρική τράπεζα και ένα τεχνοκρατικό «ρυθμιστικό και οικονομικό μοντέλλο» που, σε συνδυασμό με την ψηφιακή επιτήρηση και ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης, θα επιτρέψει πολύ μεγαλύτερο κεντρικό έλεγχο των πολιτών.

Ο Agustín Carstens, Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS), παραδέχτηκε επίσης ότι ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας θα επιτρέψει στις κεντρικές τράπεζες να έχουν «απόλυτο έλεγχο των κανόνων και των κανονισμών» για τη χρήση των CBDC - καθώς και των τεχνολογιών για την εφαρμογή τους.


Πηγή:

LifesiteNews: Κορυφαίος οικονομολόγος: Οι κεντρικοί τραπεζίτες σχεδιάζουν εμφυτεύματα νομισμάτων CBDC «κάτω από το δέρμα σας» - 12 Ιουλίου 2023 (https://www.lifesitenews.com/news/top-economist-central-bankers-are-planning-cbdc-currency-implants-under-your-skin/?)

Κρίσιμα CBDC με τον καθηγητή Richard Werner: Το μέλλον σας αποφασίζεται! (https://www.youtube.com/watch?v=KGpQLbZXKME)

Από: https://transition-news.org/zentralbanker-planen-cbdc-chipimplantate

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!