Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Codex Alimentarius: Νέοι κανονισμοί θα μπορούσαν να τερματίσουν τη βιομηχανία φυσικών προϊόντων υγείας στον Καναδά

 



«Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν καν ακούσει για τον Codex Alimentarius, αλλά είναι ένα ουσιαστικό μέρος του συνολικού σχεδίου του ΟΗΕ για τον έλεγχο της ανθρωπότητας».

«Προαναγγελία Θανάτου»: Νέοι κανονισμοί θα μπορούσαν να σημάνουν το τέλος της βιομηχανίας φυσικών προϊόντων υγείας, λέει ο Advocate


Από Lee Harding 3 Ιουλίου 2023 (https://www.theepochtimes.com/author-lee-harding)

Ενημερώθηκε : 5 Ιουλίου 2023


Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εργάζεται για την προστασία της πρόσβασης (https://nhppa.org/?page_id=4) σε φυσικά προϊόντα υγείας (NHPs) προειδοποιεί ότι οι διατάξεις του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού του 2023 που επηρεάζουν αυτά τα προϊόντα θα είναι η «προαναγγελία θανάτου» της βιομηχανίας, εκτός εάν καταργηθούν ορισμένα τμήματα.

Το νομοσχέδιο C-47 (https://www.parl.ca/DocumentViewer/en/44-1/bill/C-47/royal-assent), ο νόμος για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, ο οποίος έλαβε βασιλική συγκατάθεση στις 22 Ιουνίου, «τροποποιεί τον νόμο περί τροφίμων και φαρμάκων (https://laws-lois.justice.gc.ca/eng/acts/F-27/FullText.html) για να επεκτείνει τα μέτρα σχετικά με τα θεραπευτικά προϊόντα στα φυσικά προϊόντα υγείας» (https://www.canada.ca/en/health-canada/services/drugs-health-products/natural-non-prescription.html) - όπως βιταμίνες, βότανα και ομοιοπαθητική και παραδοσιακή ιατρική - κάτι που ο νόμος (https://laws-lois.justice.gc.ca/eng/acts/F-27/FullText.html) προηγουμένως απέκλειε ρητά.

Ενώ το νομοσχέδιο αναφέρει ότι η τροπολογία, της οποίας η ημερομηνία έναρξης ισχύος δεν έχει ακόμη καθοριστεί, είναι να ενισχύσει την εποπτεία της ασφάλειας, η Ένωση Προστασίας Φυσικών Προϊόντων Υγείας (NHPPA) (https://nhppa.org/?page_id=4) έχει μια πολύ διαφορετική άποψη.

«Όλα τα πράγματα που δεν θέλαμε να συμβούν στη βιομηχανία φυσικών προϊόντων υγείας συμβαίνουν τώρα - όλα ταυτόχρονα», λέει η NHPPA σε ένα «έγγραφο συζήτησης σχετικά με τις πρωτοβουλίες του 2023 Health Canada» (https://nhppa.org/?page_id=21833).

Το έγγραφο (https://nhppa.org/wp-content/uploads/2023/06/NHPPA-Discussion-Paper-on-2023-Health-Canada-Initiatives-Revised-June-26-2023.pdf) εξηγεί μερικούς τρόπους με τους οποίους οι αλλαγές θα επηρεάσουν τη βιομηχανία, οι οποίες αποτελούν μέρος του πλαισίου για τα «προϊόντα αυτοφροντίδας» που εφαρμόζονται από την Health Canada.

Αναφέρει ότι σημαντικά νέα τέλη και κανονισμοί θα οδηγήσουν πολλές επιχειρήσεις και επαγγελματίες του NHP εκτός λειτουργίας, οι τιμές θα αυξηθούν, θα υπάρξει «λογοκρισία» των πληροφοριών υγείας του NHP και η Health Canada θα έχει «δραματικές» νέες εξουσίες στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας επιβολής βαρέων προστίμων.

Το έγγραφο αναφέρει ότι σύντομα θα εφαρμοστούν περισσότερες αλλαγές στο πλαίσιο αυτοφροντίδας. Τα παραδοσιακά στοιχεία χρήσης δεν θα επαρκούν πλέον για την υποστήριξη ισχυρισμών αποτελεσματικότητας και ασφάλειας και θα απαιτούνται κλινικές μελέτες. Η ικανότητα σύνθεσης συστατικών σε μία μόνο συσκευασία κινδυνεύει επίσης.

Και οι αλλαγές θα περιορίσουν τους ισχυρισμούς υγείας του NHP σε ήσσονος σημασίας καταστάσεις, όπου κάποιος δεν θα χρειάζεται να ζητήσει συμβουλές από έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία υγείας, όπως έναν φυσιοπαθητικό γιατρό ή διατροφολόγο, μειώνοντας έτσι περαιτέρω τον αριθμό των διαθέσιμων προϊόντων.

Ο προϋπολογισμός (https://www.budget.canada.ca/2023/pdf/budget-2023-en.pdf) προτείνει την τροποποίηση του νόμου για τα τρόφιμα και τα φάρμακα για την επέκταση των ρυθμιστικών εξουσιών στους NHP βάσει του νόμου για την προστασία των Καναδών από τα μη ασφαλή ναρκωτικά, γνωστός και ως νόμος της Vanessa (https://www.canada.ca/en/health-canada/services/drugs-health-products/legislation-guidelines/overview-vannessa-law-protecting-canadians-unsafe-drugs-act-vanessa-law-amendments-food-drugs-act.html).

"Αυτές οι αλλαγές θα προστατεύσουν την υγεία των Καναδών, επιτρέποντας στις ρυθμιστικές αρχές να αναλάβουν ισχυρότερη δράση όταν εντοπίζονται ζητήματα υγείας ή ασφάλειας με φυσικά προϊόντα υγείας στην αγορά", αναφέρει ο προϋπολογισμός.


Μάχη με τη βιομηχανία

Σε συνέντευξή του στους Epoch Times, ο πρόεδρος της NHPPA Shawn Buckley δήλωσε ότι η βιομηχανία NHP βρίσκεται σε συνεχή μάχη με την κυβέρνηση εδώ και δεκαετίες.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η Health Canada (https://www.canada.ca/en/health-canada/services/drugs-health-products/natural-non-prescription.html) προσπαθεί να ρυθμίσει υπερβολικά τα φυσικά προϊόντα για να τα απομακρύνει και στη συνέχεια οι πολίτες επαναστατούν και πρέπει να υποχωρήσουν. Και τότε η Health Canada περιμένει μέχρι να σιγοβράσει και στη συνέχεια προσπαθούν ξανά. Και είμαστε μόλις τώρα στην τρίτη μεγάλη προσπάθεια στην καριέρα μου», είπε.

Μια ξεχωριστή έκθεση του NHPPA (https://nhppa.org/wp-content/uploads/2019/04/Discussion-Paper-on-Origin-of-Self-Care-Framework-by-Shawn-Buckley-January-2019.pdf) περιγράφει πώς προέκυψε το πλαίσιο προϊόντων αυτοφροντίδας.

Οι κανονισμοί που τέθηκαν σε ισχύ το 1998 προκάλεσαν νομική αμφισβήτηση και δημόσια εξέγερση που οδήγησε την τότε φιλελεύθερη κυβέρνηση να υποχωρήσει. Μετά από διαβούλευση, οι κανονισμοί για τα φυσικά προϊόντα υγείας (https://laws-lois.justice.gc.ca/eng/regulations/SOR-2003-196/index.html) τέθηκαν σε ισχύ το 2004.

Το 2008, ο τότε συντηρητικός υπουργός Υγείας Tony Clement εισήγαγε το νομοσχέδιο C-51 για να ενώσει τους κανονισμούς για τα φάρμακα και το NHP σε ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό που προτείνεται σήμερα. Ωστόσο, η δημόσια αντίδραση έκανε και πάλι την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Οι εξουσίες που προτάθηκαν το 2008 επανεμφανίστηκαν το 2013 βάσει του νομοσχεδίου C-17 (https://www.parl.ca/legisinfo/en/bill/41-2/c-17) ή του νόμου της Vanessa, ο οποίος ίσχυε μόνο για (https://www.parl.ca/DocumentViewer/en/41-2/bill/C-17/royal-assent/page-4) «φάρμακα και ιατρικές συσκευές, εκτός από φυσικά προϊόντα υγείας».

Το 2016, η τότε φιλελεύθερη υπουργός Υγείας Jane Philipott επιβεβαίωσε την υποστήριξή της για την επέκταση του πλαισίου αυτοφροντίδας στους NHPs και η Health Canada έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Φυσικών και Μη Συνταγογραφούμενων Προϊόντων Υγείας να εφαρμόσει την πολιτική (https://www.canada.ca/en/health-canada/corporate/about-health-canada/branches-agencies/health-products-food-branch/natural-non-prescription-health-products-directorate.html) .

Απώθηση

Το NHPPA πραγματοποίησε προηγουμένως μια εκστρατεία καρτ ποστάλ για να καλέσει τους βουλευτές να τροποποιήσουν τον νόμο για την εφαρμογή του προϋπολογισμού για να αποκλείσουν τις ρυθμιστικές αλλαγές των NHP. Αυτό έχει πλέον αλλάξει (https://nhppa.org/wp-content/uploads/2019/05/StopHC-Postcard-Full-for-Self-Print-May-2019.pdf) και ζητά την κατάργηση των σχετικών τμημάτων. Η οργάνωση θέλει επίσης να σταματήσει το πλαίσιο αυτοφροντίδας και να θεσπιστεί ένας χάρτης ελευθερίας της υγείας για τους Καναδούς.

Η Lana Van Dijk, ιδιοκτήτρια της Body Fuel Organics στη Regina, δήλωσε στους Epoch Times ότι ανησυχεί βαθιά για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι κανονισμοί στη βιομηχανία NHP. Είπε ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη του κλάδου της και ορισμένοι σε αυτόν εξακολουθούν να αγνοούν την απειλή που αντιπροσωπεύουν οι αλλαγές.

«Έχουν πλέον αναθεωρήσει τον ορισμό των «θεραπευτικών προϊόντων» για να συμπεριλάβουν φυσικά συμπληρώματα υγείας. Δεν υπήρξε συζήτηση· Δεν υπήρχε επιλογή για συζήτηση», είπε.

«Έχει τυφλώσει την βιομηχανία».

Η Health Canada διεξάγει διαβουλεύσεις μέχρι τις 10 Αυγούστου σχετικά με τα προτεινόμενα τέλη (https://www.canada.ca/en/health-canada/programs/consultation-proposed-fees-natural-health-products.html) για την κάλυψη μέρους του κόστους των δραστηριοτήτων της για τη ρύθμιση των NHP, παρόμοια με εκείνα για τα φάρμακα και τις ιατρικές συσκευές. Τα τέλη πρόκειται να τεθούν σε ισχύ την 1η Απριλίου 2025.


Πηγή: ​​​​​​​theepochtimes.com (https://lionessofjudah.substack.com/publish/post/133746153)


CODEX ALIMENTARIUS - Έλεγχος των τροφίμων

Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν καν ακούσει για τον Codex Alimentarius, αλλά αποτελεί ουσιαστικό μέρος του συνολικού σχεδίου του ΟΗΕ για τον έλεγχο της ανθρωπότητας.

Το Codex Alimentarius είναι ένα διεθνές πρόγραμμα για την ποσοτικοποίηση, την επισήμανση, την κωδικοποίηση και την παρακολούθηση όλων των τροφίμων, βιταμινών, φαρμάκων, χημικών ουσιών και θρεπτικών ουσιών. Ο σκοπός;

Να ελέγχει όλους τους ανθρώπους, τα φυτά και τα ζώα μέσω τεχνολογιών υπολογιστών που αναπτύχθηκαν για να διασυνδέσουν και να μετατρέψουν την ανθρωπότητα στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση χρησιμοποιώντας υπολογιστές, AI (τεχνητή νοημοσύνη) και βιο / νανοτεχνολογία για τη ρύθμιση της ανθρώπινης κατανάλωσης σε κάθε επίπεδο.

Αν και μεγάλο μέρος του προγράμματος Codex Alimentarius περιβάλλεται από ζεστά και ασαφή συνθήματα και ακίνδυνη ρητορική σχετικά με τη φυσική διατροφή και την υγιεινή διατροφή, ο πραγματικός σκοπός είναι ο έλεγχος της ανθρωπότητας, χρησιμοποιώντας τα τρόφιμα και τη διατροφή ως μέσα για το σκοπό αυτό.

Τα πλοκάμια του «Codex» φτάνουν σχεδόν σε κάθε υπηρεσία της κυβέρνησης των ΗΠΑ και του ΟΗΕ, συχνά μεταμφιεσμένοι ως φύλακες της δημόσιας υγείας και επιστημονικοί / ιατρικοί εμπειρογνώμονες που ενδιαφέρονται μόνο για την ευημερία των ανθρώπων, των φυτών και των ζώων.

Η παγκοσμιοποίηση, ο Codex Alimentarius, η UNESCO, η Ατζέντα 2030, ο ΠΟΥ, ο Covid 19, το WEF, το ριζοσπαστικό κίνημα για τα δικαιώματα των ζώων, ο μετανθρωπισμός, ο περιβαλλοντισμός και το αμερικανικό βαθύ κράτος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.



ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!