Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Τό πιό ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Β Ι Β Λ Ι Ο στόν κόσμο!

 


5 Ιουλίου 2023

του Dr. med. Gerd Reuther

Τι θα γινόταν, αν το αργό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο δεν ήταν καθόλου ορυκτής προέλευσης και επομένως ανεκμετάλλευτα ενεργειακά αποθέματα; 

Η σαπουνόφουσκα της «πράσινης ενέργειας» και της «πράσινης συμφωνίας» θα έσκαγε εμφανώς για τον τελευταίο ακαδημαϊκό. 



Περισσότερο από ένα τέταρτο του

αιώνα πριν, ο Αυστροαμερικανός αστροφυσικός Thomas Gold παρουσίασε εύλογα στοιχεία που καθιστούν την ταξινόμηση σε «ανανεώσιμες» και «ορυκτές» πηγές ενέργειας μια εσφαλμένη αντίληψη. 

Στην πραγματικότητα, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και ο λιθάνθρακας είναι αυτοανανεούμενες ουσίες από μια θερμή βιόσφαιρα στο εσωτερικό του πλανήτη μας. 

Το μόνο απολιθωμένο υπόλειμμα είναι το οξυγόνο.

Ο Thomas Gold (1920-2004) δεν είχε πάντα δίκιο. 

Αλλά ως επί το πλείστον, οι αντικομφορμιστικές θεωρίες του, τις οποίες ανέπτυξε από εξελιγμένα πειράματα, ήταν αληθινές. Δεκαετίες αργότερα, ο επιστημονικός κόσμος συμμετείχε. 

Το 1946 ανακάλυψε ότι η ανάλυση συχνότητας της ακοής μας δεν λαμβάνει χώρα στον εγκέφαλο, αλλά ήδη στο εσωτερικό αυτί. 

Η μέτρηση των ωτοακουστικών εκπομπών επιβεβαίωσε την ανάλυσή του στα τέλη της δεκαετίας του 1970. 

Το 1955 αναγνώρισε την αστάθεια του άξονα περιστροφής της Γης μας, η οποία πιθανώς επέτρεψε την εμφάνιση όλων των ανώτερων ζωντανών όντων στην Κάμβρια (γεωλογική περίοδος πριν από περίπου 500 εκατομμύρια χρόνια). 

Την ίδια χρονιά, προέβλεψε επίσης σωστά τη συνοχή της σεληνιακής επιφάνειας. 

Το 1968, ήταν ο πρώτος φυσικός που υποψιάστηκε περιστρεφόμενους αστέρες νετρονίων πίσω από πάλσαρ. Εισέπραξε την αρχικά αγανακτισμένη απόρριψη των θέσεών του ήρεμα. Ο Gold δεν φοβόταν να κάνει λάθος.

Πέντε χρόνια πριν από το θάνατό του, ο Thomas Gold συγκλόνισε για άλλη μια φορά τους ειδικούς. 

Το αργό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα παράγονταν συνεχώς ως ένα είδος αρχέγονου σιροπιού από τους υδρογονάνθρακες που υπάρχουν στο εσωτερικό της Γης με τη συμμετοχή ανθεκτικών στη θερμότητα μικροβίων και έτσι θα ήταν σχεδόν ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΑ. 

Το γεγονός ότι νέα κοιτάσματα αναπτύσσονται συνεχώς παγκοσμίως τις τελευταίες δεκαετίες είναι μια άλλη ένδειξη ότι ο Gold έχει πιθανώς δίκιο στην εξήγηση του σχηματισμού του. 

Το κοινό δόγμα ότι αυτές οι πηγές ενέργειας προέκυψαν από την αποσύνθεση της οργανικής ύλης υπό υψηλή πίεση στις πρώτες ημέρες της Γης («απολίθωμα») είναι εξαιρετικά υποθετικό και γεμάτο αντιφάσεις. 

Το μέγεθος και η θέση των αποθέσεων δεν θα μπορούσαν να έχουν σχηματιστεί από νεκρά φυτά και ζώα.

Εάν προσθέσετε τώρα το νόμο της διατήρησης της ενέργειας, ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει σήμερα, τότε ο υπολογισμός της παραγωγής των "ανανεώσιμων" ενεργειών αποσυντίθεται επίσης. 

Σε κλειστά συστήματα, η ενέργεια μπορεί να μετατραπεί σε άλλες μορφές, αλλά η ποσότητα ενέργειας παραμένει η ίδια. Η αιολική ενέργεια που κινεί μια ανεμογεννήτρια χωλαίνει αλλού. Η ηλιακή ακτινοβολία που χτυπά ένα ηλιακό πάνελ και μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια δεν θερμαίνει πλέον την υποκείμενη επιφάνεια της γης ή ενός κτιρίου. 

Η φύση δεν στέλνει τιμολόγιο, αλλά εξακολουθούμε να πληρώνουμε την τιμή μας. 

Και πώς θα μπορούσε μια πηγή ενέργειας όπως το υδρογόνο να έχει ευνοϊκότερη οικολογική ισορροπία από το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο, εάν δεν πρέπει μόνο να μεταφέρεται με τον ίδιο τρόπο, αλλά και να παράγεται με υψηλό ενεργειακό κόστος;

Ο Thomas Gold αναγνώρισε νωρίτερα από άλλους ότι η σημερινή εξειδικευμένη επιστήμη με όλο και στενότερες θέσεις γνώσης συνιστά μια εκτροπή. 

Λόγω του πολύ περιορισμένου οπτικού πεδίου και της προκατάληψης των εμπειρογνωμόνων, στράφηκε εναντίον του συστήματος αξιολόγησης από ομοτίμους, στο οποίο νέα πράγματα αξιολογούνται από συναδέλφους. 

Αντ' αυτού, πρότεινε ένα «Επιστημονικό Δικαστήριο» επιστημόνων από διαφορετικούς κλάδους ως όργανο λήψης αποφάσεων. 

Μισό αιώνα νωρίτερα, ο Άλμπερτ Άϊνσταϊν, μετά τον διορισμό του ως καθηγητή, ο οποίος είχε καθυστερήσει για χρόνια, είχε δηλώσει ότι είχε πλέον φτάσει ανάμεσα στις «πόρνες».

Τα ευρήματα του Thomas Gold, τα οποία έχουν ήδη γκρεμίσει πολλούς ανεμόμυλους της ελεγχόμενης επιστήμης, είναι επίσης κατάλληλα για τον τερματισμό της εκτροπής των ανεμογεννητριών. 

Το μόνο ερώτημα είναι αν αυτό θα συμβεί εγκαίρως.

 

i Gold T: Η βαθιά καυτή βιόσφαιρα: Ο μύθος των ορυκτών ελαίων. Springer, Νέα Υόρκη 1999 (https://amzn.to/44urQsL)

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις των μόνιμων συντακτών του TKP. Τα δικαιώματα και η ευθύνη για το περιεχόμενο ανήκουν στον δημιουργό.

Δρ med. Ο Gerd Reuther είναι γιατρός και ιστορικός της ιατρικής. Είναι συγγραφέας των βιβλίων "The Deceived Patient" και "Healing Minor Matter".

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://tkp.at/2023/07/05/das-gefaehrlichste-buch-der-welt/

2 σχόλια:

  1. Θερμά συγχαρητήρια για την ανάρτηση, άντε κάποιος να τα διδάξει σε σχολείο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια! Μας δίνετε δύναμη! Να είστε πάντοτε καλά!

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!