Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ "ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ" ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ - Μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες επικρίνουν την «ακραία» ώθηση ηλεκτρικών οχημάτων της EPA

Οι πολυεθνικές αυτοκινητοβιομηχανίες Stellantis και Toyota επέκριναν τα «υπερβολικά αισιόδοξα» σχέδια της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA - Environmental Protection Agency) για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης των οχημάτων, τα οποία προειδοποιούν ότι δεν είναι ρεαλιστικά και εγείρουν πολλά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της εξόρυξης.


Στις 12 Απριλίου, η EPA ανακοίνωσε νέους κανόνες με στόχο τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου και άλλων ρύπων στις εκπομπές των μηχανοκίνητων οχημάτων. Ο οργανισμός εκτιμά ότι η έγκριση των κανόνων θα έχει ως αποτέλεσμα το 67% των νέων επιβατικών οχημάτων και ελαφρών φορτηγών να είναι ηλεκτρικά οχήματα (EV) έως το 2032. Επιπλέον, το 50% των λεωφορείων, το 35% των εμπορευματικών ελκυστήρων μικρών αποστάσεων και το 25% των εμπορευματικών ελκυστήρων μεγάλων αποστάσεων εκτιμάται επίσης ότι θα γίνουν ηλεκτρικοί.

Σε σχόλια που κατατέθηκαν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η Toyota και η Stellantis χαρακτήρισαν τις προσδοκίες της EPA «υπερβολικά αισιόδοξες».

Στα σχόλιά της, η Toyota σημείωσε ότι «εκατοντάδες νέα ορυχεία» θα πρέπει να δημιουργηθούν παγκοσμίως για να παράγουν αρκετά κρίσιμα υλικά απαραίτητα για την κατασκευή των ηλεκτρικών οχημάτων που απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου 67% της EPA.

"Οι πηγές για αυτά τα ορυκτά είναι σχεδόν αποκλειστικά εκτός των ΗΠΑ, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της επεξεργασίας ορυκτών για να μετατραπεί το μετάλλευμα σε χρησιμοποιήσιμο υλικό μπαταρίας. Και η υποδομή φόρτισης (τόσο στο σπίτι όσο και στους δημόσιους χώρους) που απαιτείται για την υποστήριξη αυτού του επιπέδου ηλεκτροδότησης απέχει πολύ από εκεί που πρέπει να είναι», ανέφερε η εταιρεία.

Η αξιολόγηση της πρότασης της EPA «οδηγεί σε υπερβολικά αισιόδοξες παρατηρήσεις ότι «η κρίσιμη προσφορά ορυκτών μπαταριών είναι πιθανό να είναι επαρκής για την κάλυψη της αναμενόμενης ζήτησης, σε ορισμένες περιπτώσεις με σημαντικό περιθώριο». Η πρόταση δεν διαθέτει τα στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτό το συμπέρασμα».

Η Toyota ζήτησε από την EPA να αναλάβει σταδιακά τη διαδικασία ηλεκτροκίνησης.

«Ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορα θα συμβεί η απαραίτητη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, τα ΟΧΗΜΑΤΑ με κινητήρες ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ (ICE) ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ στους δρόμους των ΗΠΑ σε μεγάλους αριθμούς ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ».💪😂😂


Υποδομές Ηλεκτρικής Φόρτισης

Η Stellantis εξήγησε την πρόκληση των ηλεκτρικών φορτιστών στα σχόλιά της.

Ο κατασκευαστής αυτοκινήτων ανέφερε μια εκτίμηση της Συμμαχίας για την Καινοτομία στην Αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία ανέφερε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν έως και 40 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα στο δρόμο μέχρι το 2030, απαιτώντας πάνω από 5,8 εκατομμύρια δημόσιους φορτιστές.

Η Stellantis δεν έλαβε καν τους αριθμούς στους υπολογισμούς της. Μείωσε τις εκτιμήσεις κατά 35% σε 26 εκατομμύρια οχήματα και 3,8 εκατομμύρια φορτιστές. Επί του παρόντος, υπάρχουν 200.000 δημόσιοι φορτιστές σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προσθέτοντας τους επιπλέον 500.000 φορτιστές που προτείνονται στο πλαίσιο του δικομματικού νόμου για τις υποδομές, θα μπορούσαν να υπάρχουν 700.000 φορτιστές έως το 2030, που είναι λιγότερο από το ένα πέμπτο των 3,8 εκατομμυρίων φορτιστών που απαιτούνται για τα 26 εκατομμύρια οχήματα που εκτιμά η Stellantis.


Ένας οδηγός φορτίζει το ηλεκτρικό του όχημα σε σταθμό φόρτισης στο Monterey Park της Καλιφόρνια, στις 31 Αυγούστου 2022. (Frederic J. Brown/AFP μέσω Getty Images)

"Επιπλέον, η εγκεκριμένη χρηματοδότηση είναι μόνο το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη μιας νέας υποδομής - η ιδιοκτησία πρέπει να αγοραστεί και οι φορτιστές πρέπει να εγκατασταθούν και να είναι διαθέσιμοι στο κοινό, κάτι που απαιτεί χρόνο", ανέφερε η εταιρεία.

«Αυτές οι αξιολογήσεις αντιπροσωπεύουν εκτιμήσεις για τα ελαφρά οχήματα. Οι ανάγκες φόρτισης για τα μεσαία επαγγελματικά οχήματα - που επίσης απαιτείται να αυξηθούν δραματικά από τον προτεινόμενο κανόνα της EPA - είναι πολύ μεγαλύτερες.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε ότι ο αναμενόμενος ρυθμός μετάβασης της EPA στα ηλεκτρικά οχήματα υπερβαίνει κατά πολύ ακόμη και τους «φιλόδοξους στόχους» που έθεσε η κυβέρνηση Μπάιντεν μαζί με την αυτοκινητοβιομηχανία.

"Η EPA βασίζει αυτές τις διεισδύσεις EV σε ένα υπερβολικά αισιόδοξο αποτέλεσμα των δράσεων πολιτικής που αντιπροσωπεύουν μόνο ένα κλάσμα αυτού που απαιτείται για την υποστήριξη μιας ώριμης αγοράς EV".

Οι Epoch Times επικοινώνησαν με την EPA για σχόλια.😴



Να απαλλαγούμε από αυτοκίνητα, κινδύνους εξόρυξης

Οι ειδικοί έχουν επικρίνει τους προτεινόμενους στόχους EV της EPA. Κατά τη διάρκεια μιας επιτροπής του Heritage Foundation τον περασμένο μήνα, ο Mike McKenna, αναπληρωτής βοηθός του πρώην προέδρου Donald J. Trump.

"Προφανώς δεν πρόκειται να έχουμε 42 φορές το λίθιο που χρειαζόμαστε και βρισκόμαστε μακράν όσων λένε οι άνθρωποι που μιλούν για αυτή τη μετάβαση", δήλωσε ο κ. McKenna. «Ο αμερικανικός λαός δεν το θέλει αυτό».

Τον Ιανουάριο, μια ομάδα μελετητών από το Providence College και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας-Ντέηβις δημοσίευσε μια έκθεση προειδοποιώντας ότι η μετάβαση της Αμερικής από τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης στα ηλεκτρικά οχήματα μπορεί να προκαλέσει κρίσιμη έλλειψη λιθίου, ένα βασικό στοιχείο που απαιτείται για την κατασκευή ηλεκτρικών μπαταριών.

«Εάν η σημερινή ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα προβλέπεται έως το 2050, μόνο οι απαιτήσεις λιθίου της αγοράς EV των Ηνωμένων Πολιτειών θα απαιτούσαν τριπλάσια ποσότητα λιθίου από αυτήν που παράγεται σήμερα για ολόκληρη την παγκόσμια αγορά. Αυτή η έκρηξη της ζήτησης θα καλυφθεί από την επέκταση της εξόρυξης», ανέφερε η έκθεση.

«Η εξόρυξη μεγάλης κλίμακας συνεπάγεται κοινωνική και περιβαλλοντική βλάβη, σε πολλές περιπτώσεις καταστρέφοντας ανεπανόρθωτα τοπία χωρίς τη συγκατάθεση των επηρεαζόμενων κοινοτήτων. Καθώς οι κοινωνίες αναλαμβάνουν το επείγον και μετασχηματιστικό έργο της οικοδόμησης νέων ενεργειακών συστημάτων μηδενικών εκπομπών, απαιτείται κάποιο επίπεδο εξόρυξης».

Σε αντίθεση με άλλα μέρη του κόσμου, οι πολίτες των ΗΠΑ παραμένουν στο περιθώριο όταν εξετάζουν την αγορά EV.

Σύμφωνα με έκθεση του Απριλίου 2023 από την εταιρεία πληροφοριών καταναλωτών JD Power, περισσότεροι Αμερικανοί είναι απρόθυμοι να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα. Τον Μάρτιο, το 21% των αγοραστών νέων οχημάτων δήλωσαν ότι ήταν «πολύ απίθανο» να εξετάσουν ένα EV, από 17,8% τον Ιανουάριο.

"Η έλλειψη δημόσιων υποδομών φόρτισης και τιμών ήταν οι δύο κορυφαίες ανησυχίες τους τελευταίους 10 μήνες, μαζί με συναφή ζητήματα που αφορούν το άγχος της αυτονομίας, τον χρόνο που απαιτείται για τη φόρτιση και τη διακοπή ρεύματος και τις ανησυχίες για το δίκτυο", ανέφερε η έκθεση.

Ο αριθμός των απούλητων😂 ηλεκτρικών οχημάτων συνεχίζει να συσσωρεύεται στις αντιπροσωπείες σε όλη τη χώρα.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2023, το μέσο απόθεμα ηλεκτρικών οχημάτων ξεπέρασε τις 92.000 μονάδες στο έδαφος σε παρτίδες αντιπροσώπων, σύμφωνα με την παρουσίαση Cox Automotive Mid-Year Review 2023. Αυτό είναι αυξημένο κατά 342% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

ΠΗΓΗ: https://www.theepochtimes.com/major-automakers-react-negatively-to-epas-overly-optimistic-electric-vehicle-push_5390194.html?utm_source=morningbriefnoe&src_src=morningbriefnoe&utm_campaign=mb-2023-07-13&src_cmp=mb-2023-07-13&utm_medium=email&est=kJn6d3Bzq%2FKHFjwV4iv%2BOF9hE4aEwhcxZX6j8F0TCHGv%2FEFVFtsr5sxzCqE%3D

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. ...Μέ απλές κουβέντες:
    Άς "ξ ε σ τ ρ α β ω θ ο ύ ν" καί μέ αυτήν τήν ανάρτηση, οι ΑΦΕΛΕΣΤΑΤΟΙ θαυμαστές απανταχού της Γής, της ηλεκτροκινήσεως των αυτοκινήτων!
    Ούτε νά πιστεύουν ότι τούς "ταΐζουν" τά λεγόμενα ειδικά περιοδικά αυτ/των, ούτε νά "χάφτουν" ότι τούς "μπουκώνουν" τά - κατά παραγγελίαν πάντα - άρθρα εφημερίδων καί περιοδικών, όπως καί οι ραδιοφωνικές εκπομπές "αυτοκινήτου" !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!