Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Ιστορίες αεροπορικής τρέλλας: "Lovehansa" – όταν η πτήση γίνεται τρόμος - Μια επείγουσα ταξιδιωτική προειδοποίηση (μου), εγκαίρως για την περίοδο των διακοπών·

 


Αν θέλετε να καταστρέψετε τις διακοπές σας – πετάξτε με τον Όμιλο Lufthansa! Δεδομένου ότι έχει γίνει de facto μονοπώλιο λόγω της εξαφάνισης της Air Berlin, φαίνεται να κατανοεί τον ανταγωνισμό μόνο από την άποψη της εταιρείας του ομίλου που εξοικονομεί περισσότερα σεντς αποξενώνοντας τους πελάτες.

Η κόρη μου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην ίδια κατάσταση με την Austrian Airlines όπως συνέβη πρόσφατα στον Joachim Nikolaus Steinhöfel με τη Eurowings: Στην πύλη, στο αεροδρόμιο του Μονάχου, έπρεπε να παραδώσει τη μικρή βαλίτσα της επειδή ζύγιζε ένα κιλό περισσότερο. Για όλους τους επιβάτες, οι χειραποσκευές ζυγίζονταν όπως στο φαρμακείο – το οποίο προοριζόταν αποκλειστικά για αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Η κόρη μου περιμένει τη βαλίτσα της εδώ και τρεις ημέρες. Έξι ώρες ενδιάμεση στάση στο Βερολίνο προφανώς δεν είναι αρκετές για την Austrian να ξαναφορτώσει μια βαλίτσα.

Η Austrian έκλεισε την βαλίτσα μετά από 24 ώρες (!), αντί για 12 ώρες αργότερα. Γιατί να βιαστούν; Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η βαλίτσα βρίσκεται στο αεροδρόμιο προορισμού εδώ και δύο ημέρες, αλλά παρά τις υποσχέσεις της, η Austrian Airlines δεν καταφέρνει να την παραδώσει. Τις πρώτες ημέρες, κανείς δεν απάντησε στον αριθμό τηλεφώνου επικοινωνίας.

Όταν κάποιος απάντησε, είπαν ότι η βαλίτσα θα παραδιδόταν την ίδια μέρα.
Μπαρούφες!

Η μισή απόδραση της κόρης μου κοντά στο κύμα έχει πλέον τελειώσει – χωρίς τα υπάρχοντά της.

Οι διανομείς ήταν και πάλι διαθέσιμοι. Τώρα της λένε πάλι "Tonight" ("απόψε"). Γιατί δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα; «Είμαστε απασχολημένοι».

Κι αν κάποιος μίσθωνε ένα ταξί, από μόνος του; Όχι!

Καλεί την Austrian. Λένε ότι δεν είναι αυτοί οι υπεύθυνοι, και να επικοινωνήσει με τους "τοπικούς συναδέλφους".

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκθεση κατάστασης, η βαλίτσα παραδόθηκε χθες.

Με αυτόν τον τρόπο, τα στοιχεία επιτυχίας μπορούν να προωθηθούν εσωτερικά μέσω γρήγορης παράδοσης.

Πρόκειται για οργανωμένη παράνοια.

Ιδιαίτερα αρνητικό: Από την εμπειρία μου, κάθε παράπονο στον Όμιλο Lufthansa είναι χάσιμο χρόνου.

Μέσα στην απελπισία μου, έγραψα ακόμη και στο διοικητικό συμβούλιο της Austrian. Η αντίδραση: Ο ίδιος υπάλληλος εξυπηρέτησης πελατών που μου είχε κάνει προηγουμένως κήρυγμα, όπως συνηθιζόταν στην Aeroflot κατά τη σοβιετική εποχή, μου έγραψε - σύμφωνα με το σύνθημα: "Άρπα την, δεν κατάφερες. Προσγειώθηκες πίσω μαζί μου».

Μια φορά σκέφτηκα: Αγοράζετε μια μετοχή και ανακατεύετε την Ετήσια Γενική Συνέλευση. Αλλά αμέσως είπα στον εαυτό μου: Πόσο αφελής! Η εταιρεία υπερηφανεύεται για την κακή εξυπηρέτηση πελατών της.

Στο διοικητικό συμβούλιο, είναι προφανώς ευχαριστημένοι με κάθε σεντ που εξοικονομούν - αλλά είναι πολύ κοντόφθαλμοι για να καταλάβουν ότι αποξενώνουν τους πελάτες.

Όπου είναι δυνατόν, επιλέγω τον ανταγωνισμό.

Η Turkish Airlines ή η Air Serbia είναι πραγματικά θαύματα φιλικότητας προς τον πελάτη και εξυπηρέτησης σε σύγκριση με την προηγούμενη ομάδα ποιότητας από τη Γερμανία.

Απλώς έχει το μονοπώλιο σε πολλές διαδρομές κι έτσι είναι αναπόφευκτο.

Θα μπορούσα σύντομα να γράψω ένα βιβλίο για την τρέλλα που βίωσα με αυτή την εταιρεία. Και για το πώς πυροβολεί συνεχώς τον εαυτό της στο πόδι.


Παράδειγμα: Τα χορτοφαγικά (ειδικά) τρόφιμα μπορούν πλέον να παραγγελθούν μόνο τηλεφωνικά αντί μέσω διαδικτύου – έτσι ώστε η τηλεφωνική γραμμή, η οποία είναι ήδη μόνιμα υπερφορτωμένη, να είναι ακόμη πιο υπερφορτωμένη. Η παρηγοριά: Το φαγητό είναι τώρα τόσο άθλιο που δεν χρειάζεται να μπείτε στον κόπο ούτως ή άλλως.

Συχνά, η αλλαγή κράτησης είναι δυνατή μόνο μέσω τηλεφώνου, καθώς μερικές φορές είστε απασχολημένοι για ώρες. Ο χρόνος που έχω περάσει στην τηλεφωνική γραμμή της Lufthansa κόβει την ανάσα. Κάθε φορά, είναι μια λαχειοφόρος αγορά αν έχετε έναν από τους όλο και λιγότερο ικανούς υπαλλήλους στη γραμμή - ή αν το παίρνετε σωστά μετά από ένα λεπτό: Δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι πρέπει συχνά να συντονιστούν με τους ανωτέρους τους για αυτό το νοιώθετε σαν μια αιωνιότητα. Τα μικρότερα ασήμαντα πράγματα, όπως η αλλαγή κράτησης ή η κράτηση θέσης, μετατρέπονται έτσι σε κρατικές πράξεις στις οποίες καταναλώνονται τεράστια ποσά πόρων με τη μορφή χρόνου εργασίας.

Η Austrian απαντά σε επιστολή σχετικά με μια κράτηση καταστροφής που δεν μπορούσε να γίνει εκ νέου κράτηση online και δεν μπορούσε να διεκπεραιωθεί τηλεφωνικά για μέρες επειδή κάποιος υπάλληλος είχε κάνει λάθος: Όχι, η αλλαγή κράτησης είναι πάντα δυνατή online.

Επιστροφές χρημάτων για καθυστερήσεις που οφείλονται σε εσάς απορρίπτονται αυθαίρετα. Είναι ψέμμα ότι τις λαμβάνετε. Παράδειγμα: Καθυστέρηση επειδή ένας επιβάτης απορρίφθηκε, έπρεπε να πετάξει ξανά πίσω και δεν υπήρχε διαθέσιμη θέση. Καθαρό χάος στο αεροδρόμιο.

Η Austrian αρνείται να καταβάλει αποζημίωση, επισημαίνοντας ότι αυτό οφειλόταν στις καιρικές συνθήκες. Σύνθημα: Η αναίδεια επικρατεί και ποιος κινείται εναντίον της εταιρείας στο δικαστήριο! Ακόμη και οι αποφάσεις του «Διαιτητικού Συμβουλίου για τις Δημόσιες Επιβατικές Μεταφορές» (SÖP) υπέρ μου απλώς αγνοήθηκαν ξεδιάντροπα από τη Lufthansa και την Austrian.

Εάν πληρώσετε για θέσεις στις πρώτες σειρές, θα σας δοθεί άλλη θέση στην πύλη - στο πίσω μέρος δίπλα από τις τουαλέτες.

Ακόμη και τα σαλόνια είναι συχνά τόσο γεμάτα που θυμίζουν σταθμό λεωφορείων υπό τον σοσιαλισμό.

Έλλειψη προσωπικού, λένε ως δικαιολογία.

Μπορώ να το καταλάβω - θα είχα παραιτηθεί κι εγώ στην θέση τους εδώ και πολύ καιρό!

Λόγω μιας βαλίτσας που καταστράφηκε πριν από ένα χρόνο, εξακολουθώ να έχω αλληλογραφία μέχρι σήμερα. Όσο για την πρόοδο που είδα σε περισσότερους από δώδεκα μήνες: μηδέν.



Λόττο επί του σκάφους

Όταν ξέχασα τα ακουστικά μου σε ένα αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Βιέννης, μπόρεσα να εντοπίσω πού βρίσκονταν χάρη σε μια ετικέτα. Το νέο γραφείο απολεσθέντων αντικειμένων εκεί πανηγυρίζει για τις επιτυχίες του στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, δεν είναι δυνατή η επικοινωνία μαζί τους πέρα από αυτοματοποιημένες φόρμες. Αρκετές φορές έγραψα πού βρίσκονται τα ακουστικά σύμφωνα με τον προσδιορισμό της τοποθεσίας - σε ένα κτίριο αεροδρομίου. Δεν υπήρξε ποτέ καμμία αντίδραση.

Είναι επίσης ένα παιχνίδι λαχειοφόρων αγορών στην καμπίνα: υπάρχουν υπέροχα πληρώματα. Με τους οποίους συχνά συνομιλείτε και που διαμαρτύρονται πικρά για τη δική τους ηγεσία.

Αλλά φαίνεται επίσης να υπάρχουν πληρώματα που έχουν μια σαδιστική γραμμή. Το οποίο ήταν ιδιαίτερα αισθητό όσον αφορά τις μάσκες κατά τη διάρκεια της περιόδου του κορωνοϊού (βλ. επίσης PPPS παρακάτω).

Πριν από την τελευταία μου πτήση στο Μόναχο, οι φίλοι μου με προειδοποίησαν: Μην παραδίδεις αποσκευές! Διαφορετικά, θα περιμένεις μια ζωή. Αυτή θεωρείται μια «ειδικότητα» του αεροδρομίου του Βερολίνου, που συχνά πρέπει να περιμένετε περισσότερο χρόνο για να πάρετε τη βαλίτσα σας από ό, τι να πετάξατε.



Τώρα το παράδειγμα έχει δημιουργήσει προηγούμενο

Ένας φίλος περίμενε πρόσφατα περισσότερο από δύο ώρες για τη βαλίτσα του στο Μόναχο.

Θα μπορούσα να συνεχίσω με τον κατάλογο των παραδειγμάτων. Μπορείτε επίσης να βρείτε εντυπωσιακές, σχεδόν ατελείωτες λίστες καταγγελιών στο Διαδίκτυο (εδώ για τη Lufthansa (https://www.trustpilot.com/review/www.lufthansa.com) και εδώ για την Austrian https://www.trustpilot.com/review/www.austrian.com).


Η εξυπηρέτηση πελατών ανήκει στο παρελθόν.

Ο Όμιλος Lufthansa επιθυμεί πολύ να το επιτύχει αυτό. Όμως, προτεραιότητα έχει η διαφορετικότητα! Για τον σκοπό αυτό, τα αεροπλάνα είναι διακοσμημένα με χρώματα ουράνιου τόξου και το λογότυπο της εταιρείας είναι βαμμένο σε "Lovehansa".



Η νέα επικεφαλής της Austrian, Annette Mann, είναι επίσης πολύ ισχυρή υποστηρικτής της ποικιλομορφίας και προφανώς πολύ περήφανη γι' αυτό. Στη Lufthansa, πρόσφατα ήταν επικεφαλής της «Εταιρικής Υπευθυνότητας» – δηλαδή για την προώθηση της πολιτικής προπαγάνδας.

«Στην Austrian, πιστεύουμε ότι η διαφορετικότητα δεν πρέπει να εκφράζεται μόνο σε μια ξεχωριστή μέρα», έγραψε σε μια ανάρτηση που δημοσίευσε στο δίκτυο «Linkedin» ειδικά για την επηρεασμένη από τους σοσιαλιστές Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου. Συνέχισε γράφοντας με τον καλύτερο τρόπο: «Γι 'αυτό εργαζόμαστε συνεχώς για να αναπτύξουμε καλύτερα πλαίσια για να ενθαρρύνουμε και να βοηθήσουμε τις γυναίκες να αναπτύξουν τη σταδιοδρομία τους».

Θα προτιμούσα να φροντίσει τις αποσκευές.

Οι πτήσεις και όλα όσα έχουν να κάνουν με αυτές προφανώς δεν είναι πλέον τόσο σημαντικά για αυτούς εκεί στη Lufthansa.

Και σίγουρα όχι οι πελάτες.



Αλλά οι πελάτες θα έρθουν ούτως ή άλλως, πιθανότατα λέτε στον εαυτό σας, επειδή έχετε μονοπώλιο. Και η σχέση με το κράτος είναι πολύ πιο σημαντική από αυτή με τους επιβάτες – όπως είδαμε όταν η Lufthansa έπρεπε να διασωθεί με κρατικό χρήμα!

Είναι η νοοτροπία που αποφασίζει.

Αν σύντομα συμβεί το ίδιο στα νοσοκομεία, ανυπομονώ για την πρώτη μου επέμβαση! Όπως λένε στη Βαυαρία, αυτό θα είναι σίγουρα τόσο διασκεδαστικό όσο το να πετάς με τη Lufthansa.😅😅😅



Υ.Γ.: Ίσως είναι μια ατζέντα που δεν καταλαβαίνω - και η Lufthansa θέλει να διώξει την επιθυμία των πελατών να πετάξουν - για την προστασία του κλίματος.


Υ.Υ.Γ: Τώρα πιστεύω ότι η κόρη μου δεν θα πάρει τη βαλίτσα της μέχρι το τέλος των διακοπών. Ίσως όταν επιστρέψει . Ίσως και καθόλου.

Υ.Υ.Υ.Γ: Η «νοοτροπία» πηγαίνει τόσο μακριά που η Lufthansa έχει ήδη αρνηθεί σε μια ολόκληρη ομάδα Ορθόδοξων Εβραίων την περαιτέρω πτήση, σε ένα είδος συγγένειας, επειδή ορισμένοι δεν συμμορφώθηκαν αυστηρά με την απαίτηση μάσκας στο αεροσκάφος (https://reitschuster.de/post/sippenhaft-lufthansa-verweigert-kollektiv-juden-den-weiterflug/). Η Lufthansa πέταξε ακόμη έξω από πτήση και τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Αλβανίας Έντι Ράμα επειδή φορούσε λάθος μάσκα. Η AUA, από την άλλη πλευρά, απαίτησε τη χρήση μάσκας FFP2 όταν οι χειρουργικές μάσκες ήταν επαρκείς ακόμη και στη Lufthansa. Και αλλοίμονο σας, αν την βγάλατε για περισσότερο από τον επιτρεπτό χρόνο για να πιείτε!

Υ.Υ.Υ.Υ.Γ: Αφού διάβασα αυτό το άρθρο, ένας από τους συγγραφείς μου μου έγραψε την ακόλουθη περιγραφή των δικών του δεινών: «Μια επαγγελματική πτήση στην Κολομβία. Έπρεπε να περιμένω σχεδόν τρεις ημέρες για τις αποσκευές μου εκεί. Εν τω μεταξύ, λόγω της τροπικής ζέστης στην Καρθαγένη, αγόρασα ένα ζευγάρι σορτς, ένα μπλουζάκι, ένα φτηνό πλαστικό ξυράφι και αφρόλουτρο. Υπέβαλα τα δικαιολογητικά έγγραφα στο γραφείο παραπόνων της Lufthansa.
Χρειάστηκαν λίγες μέρες για να μου γράψει η Nicole Z. (το επώνυμό της προφανώς παραμένει μυστικό👿) από το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Lufthansa: «Φυσικά, θα σας αποζημιώσουμε για τις αγορές σας σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις της Σύμβασης του Μόντρεαλ. Θα καλύψουμε πλήρως τα έξοδα ένδυσης, προϊόντων υγιεινής και εσώρουχων, υπό την προϋπόθεση ότι θα μας επιστρέψετε τα ενδύματα (όχι: προϊόντα υγιεινής και εσώρουχα) με απόδειξη αγοράς.»
Αναρωτιέται τι συμβαίνει με τα ρούχα που στέλνουν οι επιβάτες πίσω για να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Ιδιαίτερα θρασύ: Το φθηνό πλαστικό ξυράφι και το αφρόλουτρο για συνολικά λιγότερο από έξι ευρώ δεν αντικαταστάθηκαν παρά τα επανειλημμένα αιτήματα. Και αυτό σε μια αεροπορική εταιρεία της οποίας η ξεπερασμένη business class υστερεί μίλια πίσω από τις ασιατικές αεροπορικές εταιρείες».


PPPPPS: Ο αναγνώστης μου Peter Weber σχολίασε αυτό το άρθρο ως εξής: «Το πρόβλημα στη Lufthansa, αλλά και σε άλλες γερμανικές εταιρείες, γραφεία και πολιτική, είναι η αδύναμη ηγεσία και η δειλία. Αυτά, με τη σειρά τους, είναι το αποτέλεσμα της καταστροφής κάθε εξουσίας από τη δεκαετία του '60, καθώς και του zeitgeist, της ιδεολογικής τρομοκρατίας και της αρνητικής επιλογής. Δεν είναι μόνο στην πολιτική που οι πιο ανίκανοι, ηλίθιοι, εκδικητικοί και "μεγαλοιδεολόγοι" αισθάνονται ότι καλούνται να καταστρέψουν τη χώρα, χμμ, με συγχωρείτε, εννοούσα να ηγηθούν. Το ίδιο ισχύει και για την οικονομία. Όλα είναι πολιτικοποιημένα. Οι μεγαλύτεροι, πλέον ακατάλληλοι φελλοί φτάνουν στην κορυφή μέσω ορισμένων δικτύων (Jo Kaeser, ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα). Οι καλοί εργαζόμενοι που εργάζονται με αφοσίωση και αυτοθυσία χάνουν το κίνητρό τους κάποια στιγμή.

Κανείς δεν θέλει πλέον να ορθώσει το ανάστημά του και να θυσιαστεί ούτε για τη Lufthansa, ούτε για την Bundeswehr (Ε.Δ.), ούτε για το «γερμανικό» κράτος στο σύνολό του, το οποίο έχει εκφυλιστεί σε ένα σκάφος ανόητων και τρελλών – ούτε κι εγώ.
Η ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΥΧΗΣ ...... Προς το παρόν... διότι η τελευταία λέξη δεν έχει ακόμη ειπωθεί, και είμαι βέβαιος ότι το τέλος για τους αποσυνθέτες δεν έχει έρθει ακόμα. "


ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/lufthansa-wenn-das-fliegen-zum-grauen-wird/

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. ΕΛΙΑΜΕΠ: «Συγκυριαρχία στο Αιγαίο» – «Αμφίβολη η χρησιμότητα της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα»
    https://enromiosini.gr/arthrografia/eliamep-sygkyriarchia-sto-aigaio/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!